Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Instant Stresszmentesítő Gyakorlat

2015. március 20. - TanacsLajos

A múlt heti, stresszről szóló találkozónkhoz lazán kapcsolódóan következzen most egy olyan bárki által elvégezhető gyakorlat, ami azonnali hatást fejt ki a stresszmentesítés terén, gyakorlatilag ingyenes, és bárki által elvégezhető. A lépéseket pontosan tartsátok be, a hatás garantált!

  1. Nézzük meg a heti időjárás jelentést, kedd és péntek között válasszunk ki egy napot, amikorra kellemes tavaszi idő ígérkezik!

  2. Azon a napon mondjunk le minden megbeszélést 10:00 és 14:00 között! 

  3. A kiválasztott napon 10:00-kor induljunk el, és hagyjuk el a munkahelyünket, üljünk autóba, vagy irány a tömegközlekedés!

  4. Kapcsoljuk ki a mobilunkat!

  5. Menjünk el a város legnagyobb temetőjébe! Ez Budapesten az Új Köztemető, vagy más néven Rákoskeresztúri Temető. Most már tényleg kapcsoljuk ki a mobiltelefonunkat!

  6. Ha autóval érkeztünk, parkoljunk le a kocsival a bejáratnál, majd gyalogoljunk öt-tizenöt percet temető mérettől függően! Keressünk egy nyugalmas parcellát, ahol nincs fűnyírás, tereprendezés!

  7. A parcella széléről elindulva véletlenszerűen sétálgassunk a sírok között kb. öt percet!

  8. Az öt perc leteltével keressünk egy olyan sírt, amiben valaki olyan nyugszik, aki pont annyi évesen halt meg, ahány évesek mi magunk vagyunk! Minél idősebbek vagyunk, ez annál könnyebben fog menni, de bármilyen korban könnyen megoldható a feladat.

  9. Álljunk meg a sír előtt, nézzük további öt-tíz percig, gondolkozzunk el azon, amit látunk! Hagyjuk, hogy a tavaszi szél simogassa arcunkat, és a napsugarak melege átjárjon minket, figyeljük meg, a madarak röptét és ahogy a friss szellő komótosan puha felhőket sodor a ragyogó kék égen!

  10. Ha jól csináltuk, most tisztán látjuk majd, mi is fontos igazán az életben. Ráébredünk, hogy azok a dolgok, amik miatt  miatt az elmúlt hetekben szanaszét stresszeltük magunkat, nincsenek közöttük.

  11. Lassan sétáljunk vissza a temető bejáratához, forduljunk vissza még egy pillantásra, majd lépjünk ki a kapun! A stresszmentesítés ezzel véget ért.

 img_2989.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr927278411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása