Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Így relaxálj a téli szünetben, ha IT-s vagy

2015. december 20. - TanacsLajos

Itt a karácsony meg az újév, végre megáll az élet, de a nagy rohanás, a projektek őrülete után nem könnyű egyik napról a másikra elengedni magunkat és lazítani. Néhány jól bevált tippel segítünk most nektek, hogy ez minél könnyebben menjen!

telapo.jpg

Kapcsold ki a céges emailek mobil szinkronizációját!

A mobilod úgyis mindig nálad lesz, különben nem tudod élőben nyomon követni a baráti köröd bejglipusztítását a facebookon, meg nem tudsz a kedvenc gyémántbaszkurálós játékoddal játszani. De ha nem vágod el a céges mailboxhoz vezető köldökzsinórt, garantáltan nem fogsz tudni kikapcsolódni. Emailek jönnek majd, mert biztos lesz néhány istentelen, aki december 24-én délelőtt is valami telepítési szkripttel kapcsolatos hibával vagy elmaradt teljesítési igazolással zaklatna. Ne engedd, hogy ezek az állatok lerombolják éppen kikristályosodó lelki békéd palotájának selyemből szőtt álomtermeit, kapcsold ki a vállalati emailt a telefonodon a retekbe!

Úgy általában: ne nyomkodd a számítógépet!

Meg a tabletet se! Meg a telefonodat se! Egész évben azt csinálod, rá vagy már nőve, igazán kibírod néhány napig nélküle. Annyi minden mást lehet csinálni az életben. Nem kell folyton képernyőt bámulni. Inkább csinálj valami kézzelfogható kreatívat, rakj össze egy nagy doboz legót, vagy színezz felnőttes kifestőt! Facebook-ot se olvasgass, úgyis mindenki tökugyanazt fogja kiposztolni: valami kaját, amit ő csinált vagy evett, családi képeket kipirult arcú gyerekekről, meg boldogkarácsonyt kíván orrvérzésig mindenki. Inkább foglalkozz a körülötted levő emberekkel, arra koncentrálj, hogy azoknak tényleg boldog legyen a karácsony, akikkel együtt töltöd! Nem virtuálisan, hanem igazából.

Ki a természetbe!

Ne csak tíz percre, hanem hosszú órákra menj ki a szabadba! Munka közben egész nap csak ülsz valahol, jobb esetben valami szupermenő év irodája jelölt helyiségben, rosszabb esetben egy szocreál üregben. Tökmindegy, mind a kettő kalitka, csak az egyik csicsásabb. Húzzál ki legalább most, nézd meg, hogy van olyan, hogy természet. Túrázz egyet a 3 fokos Pilisben a csúszós, ködös erdei utakon, gyalogolj körbe az egész Margitszigeten, járd be Tihanyt! Ne kellemes sétát vállalj, hanem valami rohadt fárasztót! Ázzon át a cipőd, legyél sáros, legyenek fagyosak az ujjaid! A túra közben a küzdelem miatt, a hazaérkezés után pedig az átmelegedés okozta boldogságtól nem fogsz tudni semmi másra gondolni, a munkahelyi stressz meg elillan majd, mintha sosem lett volna.

Edd magad betegre!

Atkins, paleo, gluténmentes: az ilyen mocskos kifejezéseknek semmi keresnivalójuk a karácsony környékén. Egyél, ami beléd fér! Tömd be a sült húst, habzsold a bejglit, a szaloncukrokat ötösével fogyaszd! Ha tudsz főzni, főzz valami rohadt bonyolultat, olyat, ami lehetőleg három napnyi előkészületet kíván meg, például pácolj nyulat például sáfrányos szarvasgombapácban! Ha halat csinálsz, legjobb, ha te magad fogod ki! Mind az ételkészítés küzdelme, mind az elfogyasztásának gyönyörűsége, mind pedig a intenzív fogyasztás által keltett emésztési kínok jelentéktelenné törpítik majd a hátrahagyott projekt problémáit.

Igyál is rendesen!

Bár az evés is hatásos eszköz, azért a kikapcsolódási technikák királynője, a lazítási módszerek Koh-i-noorja az alkoholfogyasztás. Két részletben hat: először akkor, amikor már beálltál, utána meg akkor, amikor másnapos vagy. Mind a két élethelyzet remekül kikapcsol majd. Különleges előnye, hogy a piálás bármilyen más lazítási technikával is összekapcsolható!

Így ha igazán jó eredményt akarsz elérni, kombináld a fentieket: a legjobb az lesz, ha kikapcsolod az összes elektronikai eszközödet, elmész egy 5 órás teljesítménytúrára, aztán hazaérve megfőzöl egy óriási adat töltött káposztát, közben meg gatyára iszod magad.

Reméljük, hasznos tippekkel szolgáltunk, minden kedves olvasónknak kellemes lazítást, boldog karácsonyt kívánunk!

to_do_list.png

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr648182220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eckerman 2015.12.21. 09:27:12

A főzéshez :) "A piacon hõsünk elsõ dolga legyen a feketekávé, majd egy kis szíverõsítõ, ami nem jelent ilyenkor mást, mint a családiasan hétvégi hangulatra adott frappáns választ. " matula.hu/index.php?section=article&rel=8&id=102 és "A magányos férfi pénteken hamar berúg, ezért korán lefekszik." matula.hu/index.php?section=article&rel=5&id=70 Továbbá amikor a kitartás találkozik a hozzáértéssel: motoroskonyhaja.blog.hu/2015/09/18/vegyesporkolt_erdesz_modra

OftF 2015.12.21. 19:20:06

Az óriási "adat" töltöttkáposztából ítélve rád is rádfér :)

Kekasszony 2015.12.21. 21:53:10

@OftF: Nagyon lejött a lényeg ...

TanacsLajos 2015.12.21. 23:18:56

@OftF: :)) Ahogy érzem magam most év végén, csoda, hogy nem adattárházat írtam...

Bambano 2016.01.04. 19:56:56

leszel szíves mégegyszer nem ilyeneket írogatni, mert falra festetted az ördögöt és megjelent.

TanacsLajos 2016.01.06. 20:52:00

@Bambano: Ugye hogy megmondtam! Naugye! Megmondtam, ugyemegmondtam!
süti beállítások módosítása