Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Biztosan Beváló Projektjóslatok

2016. szeptember 18. - TanacsLajos

Van néhány jellemző élethelyzet az informatikai projektek háza táján, amikor a projektvezetőnek komoly döntést kell hoznia arról, hogyan vezesse tovább a csapatát. Ilyenkor sokszor kemény dilemmákba ütközhetünk, mert nagyon nehéz megtippelni, mit is hoz a közeljövő! Mostani cikkünkben az ilyen élethelyzetekre nyújtunk hathatós segítséget: ha kétségeitek lennének, csak olvassátok el a következő felsorolást, és máris sejthetitek, mi vár rátok!

20111753_s.jpg

Ha kiküldöd a rendszer követelményspecifikációját a megrendelő területeknek, hogy olvassák el alaposan, írják bele a megjegyzéseiket, véglegesítsék és fogadják el, de nem vagy benne biztos, hogy megcsinálják:

Nem fogják elolvasni.

Ha felmerül benned a kérdés, hogy a szállító ígéretének megfelelően holnapra hozni fogja-e végre a hibamentes szoftvert, amit át lehet adni üzleti tesztelésre:

Nem fogja hozni.

Ha azon gondolkodsz, vajon sikerül-e végre kijavítani az aktuálisan ismert hibákat a rendszerben anélkül, hogy legalább annyi újat belerakjanak a programozók, amennyit kijavítanak:

Nem fog sikerülni.

Ha kétségeid vannak a tekintetben, hogy elég lesz-e három tesztelési kör az élesítés előtt, mert annyi idő alatt csak rendbe lehet rakni a szoftvert annyira, hogy élesíthető legyen:

Nem lesz elég.

Ha kérdésesnek érzed, hogy vajon a projektirányító bizottság tagjai konstruktívan és támogatóan fognak-e hozzáállni a kritikus állapotban levő projektedhez az aktuális projektstátusz értekezleten:

Nem fognak.

Ha kétségek ébrednek benned afelől, hogy a tervezett projektbüdzsé elegendő lesz-e a rendszer megvalósításához és a projekt lebonyolításához:

Nem lesz elegendő.

Ha azon töprengsz, vajon a projekt a terveknek megfelelően, ütemezés szerint le fog-e majd záródni:

Nem fog. És nem fogsz tudni elmenni a befizetett mallorcai nyaralásodra se, ami a projekt tervezett lezárása után kezdődik egy héttel.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy az újonnan felvett programozó, akinek a szája széle rángatózott az interjún és örmény bélyegek gyűjtését jelölte meg hobbijaként, be fog-e válni:

Nem fog beválni.

Ha azon tépelődsz, vajon bírni fogja-e a rendszer az éles terhelést az üzembe állítás után, vagy összeomlik teljesítményproblémák miatt:

Nem fogja bírni.

Ha biztos vagy benne, hogy már nem tudsz semmin meglepődni, és mindent láttál már, amit ember csak láthat az informatikában és a projektekben:

A java még csak most jön.

 

 

facebook_small.jpg

Copyright: shock77 / 123RF Stock fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr6911706601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása