Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Bullshit a bullshitről

2017. június 18. - TanacsLajos

A következőkben közkinccsé tesszük a 2017. június 15-én tartott Derrick és Harry meetup-unk bevezető beszédét, amely felvezetésként szolgált a bullshit természetrajzát elemző vidám, játékos és mély tanulságokkal szolgáló találkozónkhoz.

bullshitmaking.png

"Nagy szeretettel köszöntünk benneteket mai esténken, amit a bullshitnek szeretnénk szentelni. Nagy öröm látni, hogy ilyen sokan vagytok: ezek szerint hatalmas igény van a témára, ha ebben a melegben is ennyien eljöttetek másfél-két óra tömény bullshitet hallgatni.

Honnan származik? Honnan ered? Mi a gyökere? Miért van? Hangozhat el a jogos kérdés, de talán még fontosabb megkérdeznünk: mi lenne, ha nem lenne? Mi lenne velünk, és mi lenne másokkal? Vagy mi lenne másokkal ha nem lenne az ami akkor volna, amikor az lenne, ami velünk nincs?

Ilyen nehéz kérdésekre nem adható könnyű válasz, de a könnyű válaszok sem vezetnek mindig vissza azokhoz a kérdésekhez, amiket fel kell tennünk magunknak, hogy megértsük azokat a nehéz válaszokat, amiket megtalálni könnyű, de kimondani nehéz.

A megoldás: a bullshit, mint paradigmikus jelenség következetes és transzparens analitikájának minden dimenzióból történő vizsgálata, a szinergiák súrlódásmentes feltárása, a benne rejlő potenciális ellentétek és kapcsolódások integratív elemzésén keresztüli empirikus látásmód visszatükrözése. A felszín mögött rejtőző kontextusos turbulencia, a textúrák éles ellentétben álló elhatárolási viszonyrendszere mind az intuitív szinten felbukkanó visszacsatolási áramlatok összhangjában szállítják, szinte permanensen(!), a kultúraidegen csomóponti gondolatviszonyok megdönthetetlenségét.

A bullshit, mint felcsillanó vízió, mint álom, amely átszűrődik időn és téren, amely a lelkünk mélyére hatolva pendíti meg érzéseink láthatatlan, de igenis minden pillanatban jelenlevő aranyhúrjait, ott van a lét és nemlét határmezsgyéjén. Utat mutat, ismeretlen tájakra vezet, és bár felszárítja az énünkből újra és újra felbukkanó, halandó láncaitól megszabadulni képtelen, de más létezésre vágyó gyermek apró könnycseppjeit, mégsem tud úgy kebelére ölelve tiszta szeretetet adni, ahogy azt félve rebbenő szívünk csakráinak gyémántcsillanása egy másik világ kapujából visszapillantva vágyná!

Mi hát a megoldás? Nos, itt a Derrick és Harry Blognál mi mindent megteszünk a bullshit kérdés rendezésére, felismertük a téma jelentőségét, és lépéseket tettünk a probléma orvoslására. A témát komolynak gondoljuk, foglalkozunk vele, magas prioritással kezeljük. A következő lépéseinket is ugyanazzal a gondossággal és odafigyeléssel végezzük majd, ahogyan az eddigieket, és nem tévesztjük szem elől azokat az érdekeket sem, amik rávilágítottak a kérdés fontosságára.

A megfontoltság, a helyes döntések meghozatala ebben a helyzetben mindennél fontosabb: a siker viszont ugyanígy csak akkor garantált, ha ti is mindannyian ugyanazzal hittel cselekedtek, amit az adott helyzet megkíván!"

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr5612603181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörös és fehér 2017.06.18. 10:05:09

Task force kell ide. Brainstorming

Serény Vélemény 2017.06.19. 08:33:01

Meg még growth mindset is kell! (a'la Carol Dweck:)

deejayy · http://deejayy.hu/ 2017.06.19. 10:38:58

A *második* bekezdésnél folyt ki az agyam.

Serrin 2017.06.19. 10:51:44

Nem lehet, hogy ezt én már hallottam meetingen? :)

Wandál 2017.06.19. 14:24:14

Én mindent csak a szinergiák megjelenéséig olvasok el, vagy hallgatok meg :)

w

ze11 2017.06.19. 16:15:28

A bevezetőben tökéletesen bemutatták, miről lesz szó :-)

Bambano 2017.06.19. 22:35:45

legalább bingóztatok? :P
süti beállítások módosítása