Utolsó kommentek:

midnightcoder2 2018.04.17. 17:04:45

@Mayday: Ez csak a politikailag korrekt megfogalmazása a tényeknek. :-)

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

Mayday 2018.04.17. 11:36:28

@balucs: nekem az igazmondás valahogy mindig szimpatikusabb verzió volt, lehetőleg írásban.

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

balucs 2018.04.16. 16:47:39

@Mayday: valóban van köztük pár vállalhatatlan "fordítás", ugyanakkor némelyik okés.

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

Mayday 2018.04.16. 12:53:07

@232323: elég erős tévedésben vagy, aki meg pénzért hazudik, az annyit is ér. Meg az is aki ezt a rizsát beveszi :D

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

232323 2018.04.16. 12:09:34

@Mayday: Hát ezért nem is vagy te manager zsíros fizetésért, hanem kóder Béla, akit átnéznek.

Hihi.

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

Mayday 2018.04.16. 11:17:39

Nem leszek ezzel népszerű, de ilyen szintű hazudozásig sose süllyednék.

Bejegyzés: Projekt Diplomáciai Szakszótár

evilroy 2018.04.03. 12:03:25

Szénné röhögtem magamat. Eleve szén alapú életforma vagyok, de a hasam már lassan gyémánttá válik, hiszen annyit röhögtem ezen az íráson, hogy az izmok nagy nyomás alatt vannak, így előbb-utóbb gyémánt lesz belőle! Pontosan így szokták használni a vállalati júzerek az emailt, bár egyetlen nagyon fontos pont kimaradt ebből a kitűnő írásból, mégpedig:

"Látni akarom az xyz dolgozó levelezését, azonnal tudnom kell, hogy mit küldözget, de úgy, hogy ő ne tudjon róla és ha én válaszolok az ő nevében, akkor az csak nekem jelenjen meg, de neki nem, szóval érted, tökegyszerű!" :D

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2018.04.01. 15:15:20

Ez tényleg rettenetes. Az emberek simán lehetnek betegek, a többi pedig egy rettenetes vállalati kultúra eredménye, ami vastagon a vezetők és minden dolgozó együttes produkciója.

Bejegyzés: Mindennapi Munkahelyi Bunkóságok

Void Bunkoid 2018.03.30. 13:15:08

@GMS: miért nem használsz ékezetet?

Tudom-tudom, annak idején a hőskorban amikor még csak teletype terminálok meg ascii irc volt, meg nem volt semminek helyi nyelvi lokalizációja, de könyörgöm, 2018 van. Ha nem voltál képes huszoniksz év alatt átállni arra, hogy lehet végre magyar nyelven, magyar ékezetes betűkkel használni egy informatikai eszközt, csak mert "nem ezt szoktam meg", akkor akármennyire is vágod hatvannyolc unixkernel vagy tizenöt verzióra visszamenőleg bármilyen SAP legbelsőbb gondolatait, csak egy rugalmatlan vén fasz nörd vagy :)

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Serény Vélemény 2018.03.28. 10:58:27

@GMS: "Nem tudom eldonteni, hogy ekkora luzerek vagytok, vagy ekkora luzer cegeknel dolgoztok, vagy csak nem tudjatok a kezetekbe adott technologiat rendesen es idoben hatekonyan hasznalni."

Mondod ezt ékezet nélkül? :-D

Tulajdonképpen akkor miért nem mondod tollba a robot ribinek a telefonodon?

Egyébként igazad van, de a szimpla "köszönömös" leveleknél van még egy rosszabb: amikor a már megköszönt levél után derül ki, hogy érdemben a levél tartalmával csak két héttel annak megkapása után kezd el foglalkozni, és akkor pattan vissza, hogy valamit még kell rajta mókolni.

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

GMS 2018.03.27. 19:47:54

@Tehetséges ugandai buzi: nyilvan a cc, reply all, nem a multiknal dolgozo es gyakran rohadtul unatkozo droidok szorakozasara lett kitalava es nem is az idiota ovis listakra. hanem mondjuk olyan esetekre, mikor 10-15 resztvevovel szervezek megbeszelest 3-4 orszagbol es mindenkivel egyeztetni kel, napot, idopontot illetve, hogy kinek mit foglalunk, ki mit fizet a cehbol. Tovabba az sem hatrany ha fonoki emaileken, mar amik a szervezest illetik, rajta vannak az asszisztensek es a folyamatba barki be tud dobni vetokat es otleteket. Igy sokkal hatakonyabb es gyorsabb osszerakni kb barmit. Reszemrol a tobbnyire nokre jellemzo, koszonom emaileket nem csipem. Ha meg akarok koszoni vmit, megteszem az elejen, es utana mar nem erzem fontosnak ezt megerositeni. Es ha vki baszakszik velem a cc kihagyasaval vagy a reply all-al, azt en fogom a valaszomban kb 'eltemetni' (hehe). Ha vki nagyon ralep a tyukszememre, leharapom a labat is a kovetkezo korben. Hogy tudja, mire szamithat. Es igen a keso szarrago kisfonokok tokeletes megregulazasa, ha a titkarno a a hataridot szamonkero emailjebe elegansan bemasolja a fonoke emailjet. Es lon, jonni fognak a valaszok. Hataridon belul. Hat istenem, kinek a szep szo eleg, kinek a korbacs. Es mondjuk azt is megneznem, ha az email helyet, mondjuk kiruccannek ugy egy masik orszagba szemelyesen megkerdezni vmit. Mert a szemelyes ugyintezes bmeg hatekonyabb. Nem tudom eldonteni, hogy ekkora luzerek vagytok, vagy ekkora luzer cegeknel dolgoztok, vagy csak nem tudjatok a kezetekbe adott technologiat rendesen es idoben hatekonyan hasznalni.

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Mr. Waszabi 2018.03.27. 14:35:11

Kedvencem volt, amikor egy nemzetközi cégnél valaki mindenkinek címzett levélben kérdezte Londonból, hogy nincs valakinek méhcsípésre kencéje? Mire gyorsan meg is jött a válasz - Kijevből - : nekünk van :)

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

RHalacska 2018.03.27. 13:29:24

@Nerevaryne: Ja csak amikor kimegy egy levét 50 emebernek, hogy csak az jelezzen vissza a küldönek(!) aki jön a bulira, és megkapod 50 példányban, hogy megy vagy nem, az idegesítő

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

ChemZso 2018.03.27. 13:16:31

@FlybyWire: Ez nekem is a kedvencem, ha nem írtad volna, én beírtam volna. A különbség csak annyi, hogy nálunk többszázas listák is vannak. Olyan 20 és 50 közötti reply to all után szokott az IT beavatkozni :-)

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Hivatásos Beszólóművész 2018.03.27. 11:14:01

1 fősnél nagyobb céggel kapcsolatban csak és kizárólag e-mailben egyeztetünk, mert 2 főnél már jön a ki, kinek, mit, mikor mondott kavarás.

E-mail nyomtatáshoz:
Ha mindösszesen egy olyan e-mailt kapsz, hogy szeretném megrendelni az adott munkát, akkor legalább azt a számla mellé kellene pakolni, mert ha egyszer 7,5 év múlva megtisztel a tisztelt adóhatóság, akkor te mondhatod, hogy háttde itt az í-mél Marika, itt rendelték meg...

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Irbisz 2018.03.27. 08:15:52

@igazi hős:
'De ha valaki úgy gondolta, hogy neki tényleg be kell cc-zni 3 cégtől 15 munkatársat/projektvezetőr/kisfőnököt, akkor én miért bíráljam ezt felül? "
mert ha hülyeség ennyi embert bevonni, akkor nem kell őket terhelni más idiótaságával, főleg azért mert ez a pont arról szólt, hogy az a fickó szükségtelenül/feleslegesen tett x embert a cc-be, rabolva ezzel x más ember drága idejét türelmét. Ekkor ne légy te se hülye h. beszállsz az emailezgetési versenybe.
Sokan hülyét kapnak a postaládájukat elöntö FELESLEGES levelek tömkelegétől.

"Ha informális válasz megy ("Gábor! Hülye vagy, ezt májusra se tudjuk megcsinálni.") akkor csak a küldőnek megy, de a "rendes" válaszokat mindenki megkapja.'"
de ez a pont arról szólt, h.a másik nem értelmes okkal, hanem csak hülye fontoskodásból tett még be 15 embert a cc-be.

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

nyelv-ész 2018.03.27. 07:59:51

@Void Bunkoid: De viszont a középkorban az embernek nem kellett a munkahelyén 20-30 párhuzamos feladatot végeznie, mint manapság. Nem vagyunk arra szocializálva, hogy hatékonyan tudjunk ennyifelé figyelni. Ehelyett elaprózzuk az erőnket, és hamarabb kifáradunk. Egy ideje rászoktam az egyszerre egyfélét csinálunk módszerre, de ajnos ezt csak otthoni munkavégzésnél lehet maradéktalanul véghezvinni, mert a munkahelyen tutti megtalálnak a kollégák minden marhasággal.

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Void Bunkoid 2018.03.26. 23:31:50

Egyébként a "személyes vs email"-ra egy érdekes történelmi tény: a középkorban pl még bőven az adott szónak jóval nagyobb súlya és bizalma volt, mint bármilyen irománynak, de ennek az volt a fő oka, hogy a középkorban a papokon/szerzeteseken kívül igen-igen kevés ember tudott csak írni-olvasni.

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye

Indriq 2018.03.26. 23:30:50

@vbn: ez bravúros teljesítmény :)

Bejegyzés: Mocskos kis email trükkök gyűjteménye