Ezt "tojta" a nyuszi

2013. április 01. - Privatdetektiv Josef Matula

Az ünnepi készülődés minden esetben egy valódi, izgalmakkal és idegeskedéssel teli projekt, aminek sikeres megvalósítása (értsd lebonyolítása) olyan örömökkel töltheti el a szíveket, mint amikor egy igazán komplex és hosszantartó fejlesztés intenzív záróidőszakot követően élesítésre kerül. Jöjjön a húsvét projekt menedzsment köntösbe csomagolva.

Always-look-on-the-bright-side-of-life.jpeg

Specifikáció

A sonka: húsos legyen, de legyen egy kicsi kövérje is, meg persze legyen hagyományos füstölésű, nem kell sok, de elég legyen, ha Irénke néniék mégis benéznek, nem legyen erősen sós pácba rakva, mert nagypapának magas a sava (ne felejtsük el a bilagitot vagy a mezymet se).

A torma: vegyél olyan tejszíneset a gyerekeknek, de legyen erős is, mert Öcsi azt fogja kívánni, ahogy mindig, esetleg reszelhetnél te frissen (EZT AZONNAL VESSÜK EL!).

A tojás: nagyot vegyél, de ne legyen drága, nézd meg, nehogy tyúkszarosat adjanak, annyit vegyél, hogy jusson festeni is hétfőre (tartókat berakni már hétfőn a csomagtartóba!)

Újhagyma: zsengét vegyél, lehetőleg pénteken vagy szombaton, mert az biztosan friss is marad

Kenyér: tetess el a pékságben hármat, nem, inkább négyet, mert két napig nem lesz nyitva semmi (MINDIG FELEZZÜK, NINCS SZÜKSÉG HADIÁLLAPOTRA TARTALÉKOLNI)

Zöldségek: tudod, a szokásos (HONNAN TUDNÁM?!)

Csoki, ajándék a gyerekeknek: hagyd csak, azokat majd megveszem én (halleluja!)

Preparáció

Hétfő: listákat sikerül otthon felejteni, de még van a szombattal együtt 5 napunk, minden rendben lesz

Kedd: lista a zsebben, most a tojástartó marad otthon, de a kenyeret sikerül félretettetni, a sonkát szerdán hozza a hentes ("Olyan, de olyan lesz Józsikám... olvad majd a nyelveden, mint az eperkrém..." - mondja a hentes kacsintva)

Szerda: tojástartó a csomagtartóban, tormák megvéve, sonka behúzva, este megkapjuk a listát a játékokról és a csokiról, mivel párunk megcsúszott a fodrásszal és a maniküröst is át kellett tennie péntekre

Csütörtök-Péntek: teljes egészében elmegy a játékok és a csoki beszerzésére, mivel nyilván nem lehet, csak öt, a város legeltérőbb pontjain található játékboltban megvenni őket, örömhír, hogy legalább sikerült összekötni a bor/sör beszerzéssel is

Implementáció

Szombat: egy reggeli kisebb vita keretében sikerült megtudni, hogy mik a szokásos zöldségek, a piacon sorbanállással eltöltött negyedórák alatt sikerül megnyugodni, újratervezni és beütemezni mindent, még arra a vészhelyzetre is sikerül felkészülni, hogy nem sikerül megtalálni a tojásfestéket, de már a zsebünkben lapult a tartalék... Este, a délután föltett sonka elkészültét várna még sikerül lesms-ezni egy liter házi szilvapálinkát is másnap reggelre, házhozszállítva.

Vasárnap: Reggel az egyik gyerek lázasan ébred, görcsöl a hasa, de belefér az ügyelet és a gyógyszertár is, mivel a sonka felszeletelve kész a végzetére már reggel fél 7 óta (akkor került fölvágásra amikor föl kellett kelni a pálinka érkezése miatt, még a család ébredés előtt), a tojás hideg vízben hül, várja a festést, pucolást, rokonok jönnek, tálalunk, eszünk, iszunk, gyerek jobban lesz a gyógyszertől, mi a pálinkától, mindenki örül a csokinak, ajándéknak, süteménynek (de jó, hogy azt anyósék vállalták), késő délután vendégsereg el, rozéfröccsel lazítjuk az elménket és kínrímes locsolóverseket gyártunk, közben asszonykánk festi a tojást (és a konyhát). Boldog fáradtság, az élesítés sikeres... :)

Poszt-implementációs időszak

Locsolás, fuvarozás, udvariaskodás, gyereknevelés, asszony nyugtatása telefonon, fejben már a másnapi hétindítón gondolkodás, hazaérés (kis pálinka, kis rozéfröccs), gyerekek szedálása, pályára állítása, 1 ölelés asszonykával és alvás (ne horkolj, Józsi!) - csak nehogy elfelejtsek krumplit venni a rakott krumplihoz...

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr695178736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom1Parádé 2016.08.15. 11:44:20

Tetszett. :-))
Szerencsére én nem szoktam túlbonyolítani ezeket a dolgokat.
Ok, lista kell, mert baromi feledékeny vagyok.
Minden kaja megvétele a Csarnokban (húsok, zöldségek, tejtermék, tojások fent, minden más ami még kellhet lent az Aldiban), csokik a kínai diszkontban, egyéb ajándékok webshopból.
Haditartalék felesleges, mikor 3 éjjel-nappal van 200 m-es körzetben, amik December 24 kivételével mindig nyitva vannak.