T+1 könnyűzenei felvétel projektekhez

2014. július 10. - Privatdetektiv Josef Matula

Igen fontos szerepet tölt be az ember életében a zene. Főleg a könnyű. Vannak helyzetek a projektek során és kapcsán, amikor egy odaillő dal átsegít a nehéz pillanatokon.

Az alábbi 7 felvétel olyan, visszatérő segédeszköz, amikkel könnyebben vészeltem át, viseltem el kritikus időszakokat.

Motivational-Song_pic.jpg

Simply Red - Sunrise

Helyzet: A vezető fejlesztő vagy a tesztelési csapat vezetője a fizetési mérföldkőként megjelentő rilíz átadása előtti napon (legyen mondjuk csütörtök) este 18:00 magasságában küld lesújtó állapotokat összesitő emailt, amire tévedésből vagy a fáradtság miatt másolatban szerepelteti a megrendelő teljes vezetőségét...  

Alkalmazás módja: Szilvapálinka után, sörrel / borral a kézben, a kanapén vagy a fotelban ülve, ismétlésre állítva, sötétben, fejhallgatóval, az elmúláson és az emberek esendőségén gondolkozva...

 

 

Depeche Mode: Policy of Truth

Helyzet: Vérrel áztatott irodákból, végtelen éjszakákkal és hétvégékkel visszafordított, megmentett projekt, minimális csúszással elvégzett sikeres élesitését követő éjszakán stresszoldásnak.

Alkalmazás módja: Otthon üres lakásban maximális hangerővel (társasház esetén vezetéknélküli fejhallgató) vagy szórakozóhelyen pirkadatkor Dave Gahan mozgását kitűrt inggel utánozva-énekelve. Visszafogottabbaknak légdob, légszintetizátor.

 

Ganxtsa Zolee és a Kartel: Néhány jó dolog

Helyzet: Jól összerakott és tökéletesen levezetett PIB (SC) után. 

Alkalmazás módja: Mobiltelefonon vagy autórádión hallgatva, lassan sétálva, vezetve, önbizalomtól duzzadva, koimbra szivar beszerzésén gondolkozva.

 

AC / DC - Yoo shook me all night long

Helyzet: Autóval korán és/vagy hétvégén és/vagy messzire indulva tankolás és kávé beszerzését követően.

Alkalmazás módja: A berezonálás alsó határaira emelve a hangerőt és állitva az ekvalézert adrenalin túltengést előidézve. Üvöltve énekelni ér.

 

The Dubliners - Whiskey in the jar

Helyzet: Prezentációra, meet up-ra ráhangolódva, miközben újra átvesszük, mit is szeretnénk mondani.

Alkalmazás módja: ír folklóros emelként vidámító háttérzenének kiváló, jegyzetünk nézegetéséhez, esetleg ruházatunk igazgatásához, netán spontán körömrágcsáláshoz, tincszseléshez, smink befejezéséhez, haj lakkal keményítéséhez. Durva helyzetre készüljünk az eredeti helyett a Metallica feldolgozás hallgatásával.

 

Sido - Da Da Da

Helyzet: Szakmai véleményükkel nem egyező javaslatot tartalmazó előterjesztés kidolgozásához vagy egy ilyen anyag kritikájának, alternatívájának elkészítéséhez.

Alkalmazás módja: jútyúbról vagy ipodról fölhallgatóval üres tárgyalóban... egyszercsak észlelni fogjuk, hogy engedni fog az álkapcsunk szájzárhoz közeli szorítása, és szívverésünk szintje is csökken.

 

 

 

A-ha - Summer moved on

Helyzet: Lezáró alkalmakra: vidéki, külföldi projekt után hazaköltözés, projekt megbízás végén a cégtől távozás, esetleg lezárt, de be nem fejezett projekt után, valamint munkahelyváltás esetén.

Alkalmazás módja: Kérjük a búcsúbulin a lemezlovastól (vigyük el magunkkal, mert nem biztos, hogy lesz neki épp), vagy adjuk ajándékba kreatív formában: fahangúak vicces pendrive-on, tehetségesek karaokezva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr206225307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doryyka 2015.02.15. 23:37:37

Simple Red nevü együttes nincs. Simply Red van es Simple Minds.

Privatdetektiv Josef Matula · http://derrickesharry.blog.hu/ 2015.02.16. 00:29:36

@Doryyka: Összenéztem a felvétellel és összerendeltem a megfelelő, létező zenekarral. :) Köszi!