A LÉC filozófiája

2015. március 02. - Privatdetektiv Josef Matula

Sika, kasza, léc jelentése: a sika a koncert mielőbbi lebonyolítása, a kasza a buliért járó gázsi felvétele, a léc pedig a koncerthelyszín elhagyását szimbolizálja.

Átlag másfél havonta kapok egy LinkedIn vagy egy telefonos megkeresést lelkes toborzóktól, amiben olyan projektmenedzsment pozíciót ajánlanak nekem, hogy a laptopom összes USB csatlakozóját megnyalom tőle. Ezeket általában egy irreálisan magas havi nettó jövedelem bemondásával sikerül lezárnom. Idén éve elején volt egy kivétel, amikor a jól bevált összegre simán rámondta a telefon másik végén a bájos női hang, hogy rendben lehet. Némi egyezkedés és pár nap elteltével ott ültem a teljesen jellegtelen tárgyalóban és nehezemre esett a kérdésre figyelni, mert a fejvadász olyan volt, mintha a Victoria's Secret Budapesten felejtett egyik angyala lenne. Üzleti öltözetben, természetesen. 

"Miért váltana, ha Önt választaná a megbízónk? Még csak alig egy éve dolgozik a mostani helyen." Tényleg, miért is váltanénk, ha kizárnám a brutálisan magas fizetést, amit belengettek? Általában miért is vált, válthat egy projektmenedzser? Rágódtam ezen egy kicsit.

tendering-a-resignation-the-right-way.jpg

Ugyanaz vagy más?

 

Nincs két egyforma projekt, miközben mindegyik ugyanolyan. Ha szeretjük csinálni és jól érezzük magunkat, az előbbi a változatosságot, az utóbbi az állandóságot jelenti a mesterségünk kapcsán. Máshol ez másmilyen?

Amikor esetleg egy szinttel lejjebb ereszkedünk, akkor a feladatok szintjén belépünk a machete-vel az issue-erdőbe és haladunk előre, amerre a célt a legkönnyebben megközelíthetőnek gondoljuk. A kivitelezés, a megvalósítás sűrűjében 90 % a felgyülemlő gaz kigyomlásása (tetszőleges szinonímával helyettesíthető), és 10 % a tényleges és kreatív PM feladat (tervezés, kockázatelemzés stb). Máshol másképp lehet?

Amikor egy szinttel feljebb lépve kiszakadunk egy státusz, egy PIB vagy egy tréning, egy offsite okán, az operatív "aprításból", alakot ölt a feladattömeg: van allokáció, árazás, terv, kockázat, tartalék, kritikus út, szerepkör és hatáskör és oly sok minden. Mindez ott, ahol épp benne vagyunk. Lehetünk agilisak vagy hagyományosak, de a kérdés itt is: máshol nem ez lesz?

A projektmenedzsment megkövesedő, megszilárduló sztenderdjei mentén őrületesen sok ujdonságra nem számíthatunk, ha a kereteket nézzük. Projekt téma annyi minden lehet, hogy csak a személyes preferánciánkon, a szakmai ízlésünkön múlik, mire vágyunk. Ha megtaláljuk a nekünk kedveset, érdekeset, és hozzácsapjuk a fentieket, akkor egyben így hangzik a kérdés: máshol jobb vagy máshol csak más?  

Hívhatnak, levadászhatnak, kereshetünk mi

Mehetünk több pénzért, mehetünk kihívásért, kisfőnöki, főnöki székért, újdonságért és érdekességért.

Mehetünk, mert megkeresnek, megtalálnak formálisan vagy egy sör mellett.

Mehetünk, mert meguntuk a céget, a kollégákat, a légkört, a főnökünket és mehetünk csak azért is, mert belül úgy érezzük, menni kell, az okok tényleges megfogalmazása nélkül. 

Mehetünk, mert nem csak munkahelyet, hanem várost, megyét, országot, kultúrát vagy kontinenst akarunk váltani. 

Mehetünk, mert a változatosság gyönyörködtet.

A másságban lakó jóság

Ahogy kicsit fentebb sikerült megállapítani, a banán bizony mindenhol banán ízű lesz és marad. Gyors fejszámolás után nyolc (8) munkahelyváltás és kilenc (9) munkahely (igen, egy helyre visszamentem, igen, több pénzért) megtapasztalásával ki merem jelenteni: máshol jobb, még akkor is, ha a projekt szerepek, a csúszások és minden más tényező állandónak tekinthető. 

Azzal, hogy máshol találkozunk más folyamatokkal (jókkal, rosszakkal vagy akár hiányzókkal), tovább struktúrálódik a fejünkben a meglévő tudás és tapasztalat. Koncepcionálisabb lesz, letisztul, kristályosodik, mint az igazgyöngy.

Ugyancsak tisztul a fejünkben lévő kép saját magunkról, képességeinkről és adottságainkról azáltal, hogy egy friss közegben okosabb és tapasztalatabb vagy kevésbé okos és kevésbé tapasztalt új kollégákkal kell együttdolgoznunk. 

Az sem hanyagolható el, ha egy már ismert pm-eszközt más köntösben használhatunk, de akár új projektmenedzsment támogató megoldásokat is megismerhetünk. Beleértve ebbe akár egy másik technológiát, egy eddig nem használt kollaborációs vagy adminisztrációs szoftvert is.

Úgy menjünk, ahogy maradnánk

Jó projektmenedzserként. Tervezetten, szervezetten, céltudatosan, stílusosan, elegánsan. De legalábbis minél inkább erre törekedve. Ha azért indulunk el, mert tele lett a hócipő, a legjobb kiönteni, lenyugodni, mérlegelni és higgadtan dönteni, mert úgy érdemes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr766720847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2015.03.12. 17:03:51

- Jónapot, ez egy nagyon fontos projekt, bla-bla-bla...
- Ok, x forint nettó havonta.
- Ó... annyit nem tudunk adni.
- Akkor visszhall.
- Háde, fontos projekt, meg nagy cég, meg...
- Visszhall.

- Jónapot, nagy nevű megbízónknak keresünk tapasztalt architekt kollágát...
- Ok, érdekel.
- Akkor a holnap délután fél egykor kellene kitölteni a másfél órás fejlesztői tesztünket.
- Architekt pozícióba fejlesztői teszt?
- Igen, mi így működünk...
- Akkor visszhall.
- Háde, nagy nevű, ööö, megbízó, ööö, tapasztalt...
- Visszhall.

- Jónapot, most induló projektünkhöz keresünk tapasztalt senior fejlesztőt alvállakozói szerződéssel.
- Ok, érdekel, de van egy saját projektem, ezért hetente maximum csak 30 órát tudok vállalni.
- Ó... az nem jó.
- Alvállalkozót keresnek, nem?
- De igen, akinek jó a munkabírása.
- Jó a munkabírásom, de csak 30 órát szeretnék vállalni hetente.
- Az kevés lesz.
- Akkor visszhall.
- Háde, tapasztalt meg alvállalkozó meg szerződés...
- Visszhall.

...és még tudnám sorolni. :)

crix 2015.05.20. 09:40:30

Bár nem vagyok PM, de ezt használni fogom: "Ezeket általában egy irreálisan magas havi nettó jövedelem bemondásával sikerül lezárnom."

szpsz 2018.03.03. 16:33:29

Annyira bírom az ilyen "miért akar nálunk dolgozni" típusú HR közhelyeket.

Két emberfajta van. Az egyik aki bevallja, hogy a pénzért, a másik meg aki hazudik.

A munka nem más, mint egy eszköz, egy célszerszám, amivel az anyagiainkat megkeressük.
(Minden tiszteletem azoké, akiknek hivatás vagy küldetéstudatuk van, gyerekkorból tudják mik akarnak lenni és azt sikerre is viszik. De sajnos ők vannak kevesebben.)