Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Csak egy mezőt kell felrakni

2017. március 26. - TanacsLajos

"Na szia, szevasz, van ez a feladat, de csak annyi az egész, hogy a negyedik képernyőre valahova egy mezőt gyorsan fel kéne rakni, érted, megvan az egész egy óra alatt, még egy kávé is belefér cigivel! Mindegy hova, tökmindegy tényleg. Mondjuk oda, középre, ott nézne ki a legjobban, kicsit a mellette levőket arrébb tolod, és kész. De persze normálisan nézzen azért, ki nehogy szétessen az oldal.

44985212_s.jpg

Na és akkor a mezőbe be lehet írni az ügyfél kedvenc gyümölcsét. Persze, akármit bele lehet írni. Vagy várjá', nem is, mondjuk legyen "alma, banán, eper, kiwi, egyéb". Ilyen legördülőbe, jaja. Újat beírni? Ja, lehessen azt is! Az király, akkor legyen olyan, hogy lehet választani is, meg akármit beírni! És amit beírt, az legközelebb is legyen ott, de csak annál, aki beírta. Milyen hülyeség lenne bazzeg, hogy a Karcsi beírja, és akkor a Petránál is látszik, hogy "Kókusz". A kókusz amúgy nem is gyümölcs, vagy igen? Áhh tökmindegy, ezt majd úgyis tudja a program, hogy érted beírsz mondjuk olyat hogy "répa", azt' megmondja, hogy "Hiba, ez nem gyümölcs" és nem fogadja el. De ez alap, érted.

A riportra? Persze, hogy bele kell rakni, minek kérnénk be a kedvenc gyümölcsöt, ha utána nem kerül bele?? Normális vagy, hát nem puszira építjük az ügyféladatbázist! Persze, legyen benne, de rendesen az összesben, nem csak úgy összebarmolva. Úgy legyen má', hogy akkor dobjatok már mellé egy előrejelző részt, ami a kedvenc gyümölcs, a testmagasság és a születési hónap alapján kiszámolja, hogy mikor akarja a szerződést felmondani az ügyfél! Nemtom hogy csinálja, biztos van rá valami algaritmus.

Jaja, meg a nyomtatványokra is kell, persze, most, hogy mondod. Mittomén hova, valahova odafér még biztos. Rád bízom, totál mindegy. Csak ne az utolsó oldalra! Meg az elsőre se! Ja, tényleg, a nyomtatványra jobb lenne, ha a gyümölcs képét nyomtatnánk rá. Valami vicces grafikával, ami illik a céges imázsba.

De tényleg ennyi az egész. Milyen specifikáció? Minek az tesókám, most mondtam el két perc alatt az egészet, bakker tovább tart specifikációt írni ebből, mint leprogramozni az egészet. Nekem nincs időm ilyen hülye dokumentációkat írogatni, te vagy az IT-s, oldd má' meg, a te dolgod! Az autókereskedésben se az van, hogy bemegyek az új 3-as BMW-ért, aztán azt mondják, hogy specifikáljam a váltóáttételeket!

Na, szóval akkor srácok üssétek össze, annyira nem sürgős, mondjuk holnap délre elég lesz.

Mi van??? Mi az, hogy négy hét? NORMÁLIS VAGY? Nekem ne gyere ezzel a hülyeséggel, nem űrrakétát építesz, egy ványadt mezőről van szó! Mindent elmondtam, amit tudni kell róla, mi a rákér' nem jegyzeteltél rendesen?? Mit problémázol itt nekem az adatbázis szerkezettel? Meg a kódinkontintenciával vagy mivel? Utálom, amikor a technikai blablával takarózik valaki. Nekem megoldások kellenek, nem kifogások!

Tesztelni három napig?? Bazzeg neked elment az eszed, hát nem szívgyógyszert kell készíteni, csak egy nyomorúságos mezőt kértem, ennyi az egész, elképesztőek vagytok. Mi lett volna, ha egy új képernyőt kérek? Azt mondjátok, két év megcsinálni??

Áhh, utálom ezt az egész nyomorult rendszert, sokkal jobb volt, amíg az Emese csinálta Excelben az egészet. Abban mindig mindent megvolt egy óra alatt. És nem is kellett bele mezőket fölvenni, alapból volt benne egy csomó!"

 

Image copyright: lenm / 123RF Stock fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr9012362011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárospataki 2017.03.26. 23:34:21

ugyan, ez csak kitaláció

padisah 2017.03.27. 10:35:27

ennél csak az a rosszabb, amikor az "egy mezőt ide" specifikáció megadására kalkulált határidő és fix ár elvállalása után jön a többi extra (mi is legyen benne, reportingba beépítés etc)

többek között ezért kerülöm a fix áron elvállalt melót, óradíj alapon nagyon nem tud senki rosszul járni
(vagy legalábbis nem én annyira meg szem előtt tartom az ügyfél érdekét hogy ő se)

roxxtar 2017.03.27. 12:06:04

Nincs mit hozzáfűzni :D

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2017.03.27. 14:42:07

Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy idejekorán tudatosítjuk az ügyfélben, hogy ő elmondja mit akar, te meg elmondod, hogy ebből mit, mikorra mennyiért. És akkor választhat a kéri vagy a nem kéri között... Ha tényleg szükséges, akkor négy hét múlva is szükséges lesz, ha meg csak valakinek "villant az agya", akkor nem kell hülyeséggel foglalkozni...

I_Isti 2017.03.27. 15:23:00

@jacint70: " ő elmondja mit akar, " = csak egy (beviteli) mezőt.
... :D

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2017.03.27. 15:25:24

@I_Isti: Nem pontos... A "munkafelvevő" szépen levezette, hogy az egy jó nagy rendszerrészt érintő rendszermódosítás... Innentől "jogos" az árajánlat emlegetése... ;-)

Gipsz Ferenc 2017.03.27. 17:57:22

Beutott a poszt traumas stressz. Na mentem hanyni.

nyelv-ész 2017.03.27. 19:39:27

@sárospataki lány: Fenét. gyere dolgozni a multihoz, mnden hétre jut egy ilyen. Vagy kettő.
Azt szoktam mondani az ilyeneknek, hogy ha jön a vízvezetékszerelő, tőle is csak annyit kérsz, hogy legyen ott a falon egy vízcsap? Hideg-meleg ne folyjon belőle?

juzernikk 2017.03.27. 19:46:23

@I_Isti:

"" ő elmondja mit akar, " = csak egy (beviteli) mezőt."
Nem. Az ügyfél csak annyit akar, hogy működjön :-)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2017.03.28. 08:34:05

@juzernikk: Ahha...
Pincér: Mit szertene?
Vendég: Jóllakni!

I_Isti 2017.03.30. 09:34:22

@fghjk: Oké, tegye föl a kezét az, aki it területen dolgozik és még soha nem volt olyan helyzetben, hogy azt kellett elmagyaráznia, hogy kettőnél több piros vonalat miért nem lehet úgy megrajzolni egy 2 dimenziós képernyőre, hogy az merőleges legyen egymásra!

titan 2017.03.30. 15:45:11

@I_Isti: jó, de ők az egyiket átlátszónak szerették volna, a másikat meg kiscicának (ami véletlen sem keverendő össze a nagyobb macskákkal, főleg nem nagymacskákkal)
ugye, hogy mennnyire más? :D

BigTom 2017.04.10. 20:20:22

Meghajlok a szerző előtt, ez egy valóban találó cikk.
Gratulálok.

miért 2017.07.24. 17:43:58

..ha sok az alkotmányos költség akkor szervezőre, projekt vezetőre mar nem jut suska!

Gyűrött Papír 2017.08.25. 18:00:22

Szenzációs!
Még jó hogy én vagyok, aki a mezőt kéri. :))
süti beállítások módosítása