A BEMONDÁS végtelen könnyűségéről

2018. január 21. - Privatdetektiv Josef Matula

Vannak élethelyzetek a projektek során, amikor a minket körülvevő kérdő tekintetek, a múló idő szorítása, a szemmel is látható eredmények utáni legyűrhetetlen vágy kibillenti a projektvezetőt higgadt alapállapotából. Ilyenkor  az óvoda óta plántált megfelelési kényszer vírusként kezd terjedni a testünkben és át akarja venni az irányítást a beszédközpont felett. A stresszes helyzetekben a "majd megoldjuk valahogy" bizsergetően nyugtató gondolata és a közben felszabaduló adrenalin együtt belesodorhat bárkit abban, hogy IGEN-t mondjon olyankor, amikor ez nem a legbölcsebb. Összegyűjtöttük azokat a legtipikusabb kérdéseket, amiknél jobb háromszor is meggondolni, mielőtt rávágjuk a pozitív választ!

92321250_s.jpg

 1. Erről az extra 10 millió licensz költségről tud a kontrollingos kolléga? - A kontrolling, a pénzügy olyan állomásfőnökség, akik nem csak visszatartják a vonatot, de simán szét is szedethetik a vagonokat, ha valami meglepi őket. Mondj nemet a bizonytalan pénzügyi témák leokézására, ha pici kétely is van.

 2. Biztosan lesz elég tesztelő, ha a Sanyit és a Józsit is elengeded szabadságra? - Csak akkor legyél rugalmas a csapattal, ha a recepciósnak is van tesztelési rutinja, mert a Vis Major mindig beüthet.

 3. Ez tuti nem koffeinmentes kávé? - A koffein a fejlesztési csomag elkészültének kötelező előfeltétele. Koffeinmentes kávé ebben az esetben olyan, mint a vegetáriánus tigris, egyszerűen nem létezhet.

 4. Minden kommitoltál? - A fatal error melegágya, előszobája az "úgy emlékszem"... inkább nézd meg még egyszer.

 5. Az összes érintett szakterület tudja, hogy leállítjuk és frissítjük az integrációs tesztkörnyezetet? - A Szaffi című mesében láttad Feuerstein lovagot? Akár igen, akár nem, ha óvatlanul kirántod valaki alól a tesztkörnyezetet, utána biztosan látni fogod.

 6. A bemigrálni tervezett 1 millió új adatbázis rekorddal is lefut a napzárás este 8 és reggel 8 között? - A délig tartó napzárások előzetes egyeztetés nélküli belépőt jelentenek a vezérigazgatói iroda puha szőnyegére. De csak a szélére.

 7. Van elég gázolaj a szünetmentes aggregátorban? - Biztosan az átállási hétvégén köszöntbe az évtized vihara, menj biztosra a backup megoldásokkal, és ez nem azt jelenti, hogy legyen benzineskanna a kocsidban.

 8. Az architekt megerősítette, hogy működni fog ez a real-time interface? - Az achitektet kérdezd meg de úgy, hogy ébren legyen, amikor válaszol...

 9. Elég, ha a telepítésre 1 napot hagyunk? - Csak a Doom települ biztosan 1 nap alatt.

 10. Biztos, hogy érvényes a vízuma a perui kollégának az élesítés hetére is? - Globális világunkban a a szakértelem néha különleges helyszínről származik, és nem, egy ugyanolyan magas és ugyanolyan színű MÁSIK szakértő nem lesz ugyanolyan jó.

 11. Sikerült az összes bejelentést áttölteni az új helpdesk rendszerbe? - Nem baj ha nem teljes az áttöltés, de a régi rendszert azért pár hónapig ne kapcsoljátok le!

 12. Megerősítette a szállító, hogy ideér a storage-ba az extra disk 4 hét alatt? - Ha mindig repülővel küldik Kínából, sürgős esetben általában hajóra kerül a te csomagod. Ami aztán elsüllyed.

 13. Ez a mobiltelefon biztosan kompatibilis az amerikai hálózattal? - A nemzetközi terjeszkedés kritikus dimenziója, amikor a konferenciára utazó küldöttség senkit nem tud fölhívni a reptérről.

 14. Beleszámoltátok az AppStore validációt is? - "Az már csak pár óra." Kivéve, ha épp akkor élesít 2000 másik cég is, mert pont a Super Bowl hétvége következik (ami neked pont nem releváns).

 15. Elég lesz a szerver központba bejutáshoz a céges belépőkártya? - Rossz érzés rájönni a fegyveres biztonsági őr kérdésekor, hogy a lakcímkártyád Kiskundorozsmán van az apartmanban, ahol a család nyaral...

 16. A tranzakciós limitet feloldottátok a vételár utaláshoz? - A fontos dolgok mindig többe kerülnek, mint amennyit egy összegben a számlavezető bank elutalni enged. Mindig.

 17. A tűzfalon be lett állítva a stasztitikai modulhoz az elérés? - A tűzfal erős, a hiper-szuper modul pedig, amit a partner ajánlott, biztosan nem elérhető abból a zónából, ahol a marketing (vagy más) használni szeretné.

 18. A külső winchestert megvettétek, ha leállna a bérelt vonal? - Pendrive-ra ráfér sok zene, meg az összes évad több sorozatból, de a dokumentum kezelőben lévő 120 ezer pdf sanszos, hogy nem. 

 19. És végül a legfontosabb: Biztos minden rendben fog menni? Nyilván nem. De azért vagy ott, hogy megoldd!

 Image copyright: mangostar / 123RF Stock fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr7712541273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.