A Kódok Ura - A Core Szövetsége

2018. március 11. - Privatdetektiv Josef Matula

A Sötét Úr három nagy korty után az asztalra csapta kupáját, amiből a cabernet franc és a kofola keveréke nagy planccsanással fröccsent a fa lapra: 
- Már az emberek is kezdik? - kérdezte kikerekedő szemmel. - Azt értem, hogy a törpék a barlangjaikba visszavonulva adatot bányásznak, nem tudunk rájuk ijeszteni. Azt is elfogadtam, hogy a tündék egy messziről jött kentaur csapattal kanban módszertannal fejlesztenek valami nyári szellő mozgatta fűzfaágakkal is írható szuperergonómikus új programozási nyelvet. Rosszul esett, de túlléptem rajta, hogy a faunok a kék sárkányokkal szövetkezve 3D sportlétesítmény nyomtató startup-ot indítottak. De az embereket nem hagyom kicsúszni az uralmam alól!

 untitled_artwork-2.jpg

Parancsnokai, mágusai és tanácsadói behúzott nyakkal várták a a Nagyúr végtelen dühének kiteljesedését:

- Azonnal kezdjetek el minden érintőképernyős eszközre, táblagépre, telefonra winwows-t telepíteni, hogy legalább lelassítsuk az emberek mindennapjait ebben a nagy innovációs firlefrancban! - mordult rájuk.
- Sa-sa-sajnos az már nem fog menni, a Mikorsoft kivezeti a winwows-t a mobilplatformok közül... - dadogta remegve a kockafejű varangyok vezetője.
- Mondjuk ez végül is nem olyan nagy baj - túrt bele szakállában elmélázva a vezérük - akkor küldjétek el a legjobb és legerősebb repülő kutyákat és szárnyas halakat, hogy semmisítsék meg az összes szerverbázist, ami a csupasztestűek felhőszolgáltatásait hosztolják. 

- Khm... Lordom, nem volt lehetőségem mondani az elmúlt hónapokban - kezdte az IT üzemeltetésésért felelős légyfejű gnómok kapitánya - de saját agyi szintjükhöz képest olyan jók lettek ezek az emberi cloud service-ek, hogy nagy verzióváltáskor mi is oda backupolunk. Folyamatosan keresünk más, a homo sapienstől független megoldást, de nem találunk... Kicsit olyan ez, Őfélelmetessége, mintha Magyarországon az Újpest a Fradi edzőközpontjába lenne kénytelen tréningezni, csikorognak is a csáprágóink, de egyelőre kényszerhelyzetben vagyunk.
- Skandallum! Vessetek ennek véget, bármi áron!

-  Ha méltóztatik megengedni, Főgonoszsága, akkor lenne egy javaslatom - percegett közbe halkan egy furcsán világító köntössel leterített potrohú banyapók. - ahogy én látom, még van egy biztos pont. A Földön a nyugati civilizáció kényelmében ellustult sápadtarcúak képtelenek a nagy cégek adatbázisaiból a nem releváns adatokat kitörölni. Írhatnánk egy túltöltő, adatöregítő algoritmust és így elárasztva a vállalati szektort, olyan archiválásra kényszeríthetjük őket, amit képtelenek lesznek megoldani. Így saját adatszemetükkel nyomoríthatnánk meg őket!
- Két éve zseniális húzásnak bizonyult volna ez - horkant fel a Kénesszemű Küklopsz, aki a Sötét Hatalmak biztonsági hivatalnoka volt. - De valamilyen véletlen folytán összeraktak egy GDPR nevű adatvédelmi irányelvet, amivel pont az ilyen adatok egy jelentős részét kell kitörölni az adatbázisaikból. Nyilvánvalóan nem fogják tudni megoldani előírás szerint, de a folyamat már visszafordíthatatlan... 
- Valaki szivárogtat - percegett a banyapók és szúrós tekintettel nézett a légyfejű gnómra, aki nem is bírta állni a sokáig a vészjósoló bámulást.

- A számlapénzüket vehetnénk el és megbéníthatnánk a banki rendszereiket, az elszámoló központokat - sivított ideges griffmadara szárnya tövének simogatásával felhagyva egy sötét elf. 
- Ez az, végre egy okos gondolat! - dobbantott a sötét földek Fejedelme olyan erővel a lábával, hogy a közeli fémöntöde kohósalakja a rengéstől rézgáliccá változott. - kezdjetek neki a hekkertámadás megtervezésének, Elf!
- Fényestekintetű Hatalmasság, a földi törvénykezők itt is előttünk járnak... - tette föl a csápját egy druida kámzsába burkolózott ájtatos manó, a hírszerzés vezető ügynöke. - Az európai bankoknak ki kell nyitni a rendszereiket holmi másodlagos szolgáltatók és egymás felé is. PSD 2 néven fut ez a művelet a jelentések szerint... Lehet, hogy hordoz számunkra opciót a betörésre, de a tudás is szétszóródik.
- Átkozottak! Mitől lettek ezek ilyen okosak?! Lehet, hogy 40 év után tényleg visszatértek abból a birodalomból a földönkívüliek, ahova Elvist elvitték 1977-ben? Járjatok ennek utána, nem marad így szinte semmilyen lehetőségünk... - zihált némi, korábban nem tapasztalt agóniával a hangjában a Főúr.

Pár percig mindenki csöndben ült az asztal körül. Néhány mágus ihletett adó varázsigéket mormolt, hogy segítsen a megoldást megtalálni. A hallgatást a Sötét Erők projektirodáját irányító Hobgoblin törte meg: - Talán a blockchainnel kellene kezdenünk valamit nekünk is, hogy összezavarjuk az emberi elméket, technológiákat és adatokat. Meg el kellene rabolnunk az Elon Musk nevűt, a dolgozóival együtt...

- EZ AZ! MEGVAAAAAAN! - kurjantott a Sötét Úr - hamarosan a markunkban lesznek az emberek! TE, ott! - mutatott a fal mellett eddig hangtalanul imbolygó foltra - Fogd az összes lidércedet és még ma éjszaka fogjátok el az összes projektvezetőt, hozzátok ide és ne engedjétek őket email, chat és telefon közelébe. Főkapitányok! Az összes, Backtoblack platformon dolgozó troll programozót vigyétek a Központi Csarnokba, és kezdjenek neki a létező legördögibb terv megvalósításának:  minél hamarabb írjanak egy core rendszert, de ne ám akármilyet, hanem olyat, amiben minden paraméterezhető és konfigurálható a világon! Ezt a MI projektvezetőink koordinálásával bevezetjük az emberek országaiban, örök nyomorba és szolgaságba döntve őket! Induljon azonnal a KOBOLd küldetés!

 

Image copyright: Derrick és Harry Blog/Wunderplan Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr7113730034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qrzor 2018.03.12. 16:41:37

Magyar felirat mikorra várható? :-)

Egyébként készen vagyunk őlordsága: kobold.vorwerk.hu/kobold-vk200/
Vagy nem erre tetszetett gondóni???
Jah!
.Net Core ? Hát azt a kölök nyomja telibe. Elég, ha ő érti, a péemmek meg csak bólogatnak, mintha ...

Főnök, szerintem az igazi rablánc akkor szabadulna a kopasz gyíkokra, ha bevezetnénk a "minden kimondott mondatról xml-ben jelentés" törvényét. Gödörföldjén már most visítanak ennek a kistestvérétől.