Nontransparency Consulting

2018. szeptember 23. - Privatdetektiv Josef Matula

A közelmúltban izgalmasnak ígérkező céges bemutatkozó rendezvényre kaptunk meghívót. Egy újabb tanácsadó cég önfényező üzenetcsokra általában nem éri el az ingerküszöbünket, de a vállalat neve felkeltette az érdeklődésünket. Íme a céges bemutató tartalma, olvassátok figyelmesen, hátha nálatok is felbukkannak ezek a szakértők!

56931334_s.jpg

"Kedves Vendégeink! Hölgyeim, Uraim!

Megtiszteltetésnek érezzük, hogy eljöttek, ezzel is kifejezve érdeklődésüket cégünk, a Nontransparency Consulting hazai irodájának megnyitásával kapcsolatosan. Nem akarunk álszerények lenni: amennyiben Önök már dolgoztak nagyvállalati projektekben, majdnem biztosan dolgoztak együtt kollégáinkkal, akik megbízóink érdekeinek megfelelően vállaltak szerepet projekteikben.

Cégünk fő profilja üzleti és technológiai projektek lelassítása, meghosszabbítása, az eredeti céltól történő eltávolítása, a megtérülési várakozások tönkretétele, a költségvetés megháromszorozása, a technológiai megoldások minőségének csökkentése, végső esetben a projekt sikertelenné nyilvánításának elérése.

Akár hiszik, akár nem, anyavállalatunk alapítói már a 19. század második felében fölismertéket ezt a piaci igényt: szakértőink már az 1880-as években azon serénykedtek, hogy megakadályozzák a Panama csatorna határidőre megépítését, mely így a tervezett tíz év helyett harminc alatt épült meg, munkát és kenyeret adva ezzel kiváló munkások ezreinek.

Három típusú kompetenciát tudunk az Önök rendelkezésére bocsátani bármilyen konstrukcióban:

1. Business Anarchist, azaz Üzleti Ellenző: filozófiánk szerint a legtöbb a specifikáción múlik. Mi a legkiválóbb elemzőket kínáljuk megbízóinknak, mert igazán rossz specifikációt nem egy képzetlen, inkompetens szakértő tud írni, hanem csakis a legjobb. A mi kollégáink atomóra pontosságával azonosítják azokat a kulcsinformációkat, amiket ki tudnak hagyni vagy félre tudnak érteni, ezzel a koncepció legkorábbi fázisában vakvágányra víve az üzleti igényt. De a legfontosabb, hogy nem csak azonosítják, hanem ki is hagyják és félre is értik ezeket a fontos pontokat, egészen az élesítés előttig gondosan ügyelve arra, hogy erre ne derüljön fény.

2. Project Revenger, magyarul Projekt Menesztő: A projektvezető felelősségtől terhelt gúnyájába bújtatott expertjeink a legegyszerűbb, de leghatásosabb módszerekkel dolgoznak: rosszul összerakott, függőségeiben mutálódott projektterv kialakítása, alulbecsült kapacitás, állandó és felesleges eszkaláció, meg nem rendelt fejlesztések, ragaszkodás a vállalati bürokrácia legapróbb lépéseihez is... megannyi kifinomult eszköz, amelyekkel szakértőink garantálják tetszőleges projekt sírba juttatását.

3. Business / Process Opponent, vagyis Termék / Folyamat Elvető: emlékeznek olyan üzleti szakértőre pályafutásuk korábbi szakaszaiból, aki mindent másképp értett eredetileg, mint a csapat összes többi tagja? Aki csak akkor írta alá a háromszor elhalasztott UAT lezáráskor a teszt jegyzőkönyvet, amikor csecsen fegyveresekkel raboltatták el a családját, és a lakásában három hétig Uhrin Benedek dalokat játszottak le neki éjszaka? Nos, ő biztosan a mi emberünk volt. Neki csakis a tökéletes szoftver az elfogadható minimum, ha az igények megvalósításáról van szó. Lételeme a zéró tolerancia, magánemberként sem barátkozik soha IT-sokkal, nehogy részrehajlással lehessen  vádolni.

Gyors bemutatkozónk során reméljük, sikerült bepillantást engednem céges filozófiánkba. Sajnos hasonló helyzetben vagyok, Kedves Érdeklődők, mint a körülmetélést végző szakemberek, miszerint konkrét referenciákkal nem tudok szolgálni, ugyanakkor biztonsággal állíthatom: az Önök és kollégáik által ismert sikertelen rendszerbevezetések legnagyobb része, valamint kialakítani tervezett üzletágak, termékek eltűnése a süllyesztőben szerepel a sikerlistánkon. Ha döntéshozói székben ülnek vagy abba akarnak kerülni, kérem, mindenképpen lépjenek velünk kapcsolatba, találunk megoldást az együttműködésre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr4314256595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.