Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Gruppos Projekt

2021. június 06. - TanacsLajos

“Kedves Kollégák!

Mint tudjátok, cégünk nemzetközi cégcsoportként magasságában, mélységében és szélességében is a legjobbak közé tartozik a világon. A csoport magyar leányvállalatának vezetőjeként büszkén jelenthetem: nyugati anyavállalatunk egy teljes konszernre kiterjedő átalakítási programba kezd!

A program lényegét egy PPT-ben az egyik legnevesebb nemzetközi tanácsadó cég fogalmazta meg egy kisebb afrikai ország éves GDP-jének megfelelő összegért cserébe. A prezentáció tartalma bizalmas, sajnos még velem sem osztották meg, de a lényegi cél az, hogy központosítjuk, amit központosítani lehet, kiszervezzük, amit ki lehet, és decentralizáljuk, amit de lehet centralizálni!

finger_man_not_hear_not_see_don_t_talk_finger_males_person_don_t_listen-935856.jpg

A kiszervezés során kompetenciacentrumokat alakítunk ki a régióban, aminek célja megszüntetni a korábban spontán kialakult inkompetenciacentrumokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyes tevékenységeket a régió különböző országaiban fognak csak végezni:

  • WC papírt mostantól csak az észt SSC dolgozói cserélhetnek.
  • A megbeszélésekhez a tárgyalót az egyelőre csak görög nyelven működő Athénban üzemeltetett rendszeren kell lefoglalni.
  • A nyomtatókban a színes patron cseréjét a spanyol, a feketét az osztrák kollégák intézik. Az A4-es papírról nincs hír, úgyhogy csak keveset nyomtassatok!

A grupp az úgynevezett labilis-agilis menedzsment technikát alkalmazza a gruppos projekt vezetésére, amely három fő lépésből áll:

  1. Megmondják előre, mikorra legyen kész,
  2. csak sejtetik, hogy mit kell csinálni,
  3. végül ránk bízzák azt, hogy miből.

A változás mindenkinek jó lesz! Akinek kiszervezték a tevékenységét, az új kihívások elé nézhet a munkaerőpiacon, akik maradnak, azok sok új barátot szerezhetnek, és intenzív nyelvgyakorlási lehetőségük nyílik. A gruppos projekttel rengeteg pénzt fogunk megspórolni, és sokkal hatékonyabbak leszünk, mert a gruppos projekt természetéből adódóan ilyen!

A gruppos projektben elért haladásainkról professzionális módon kell beszámolnunk, a grupp által biztosított harminchét oldalas PPT-ben kéthetente. A megvalósítás során fontos lesz a grupp framework követése, amely egy 143 oldalas guidelineban van leírva, egyelőre konkrétumoktól mentesen.

A gruppos projekt követi a grupp négy irányelvét, amelyek a következők:

  • Növekedés
  • Bizalom
  • Bátorság
  • Fenntarthatóság

A nemzetközi menedzsment a projekt jelmondatait is megalkotta:

Bizalommal növekedjünk a bátor fenntarthatóságért!” illetve

“Bátran bizakodjunk a felnövekvő tartósságért”, értelemszerűen alkalmazva.

A gruppos projektben való részvétel dicsőségnek számít, a dicsőség pedig jó dolog, így a projektmunkát minden belekeveredőnek izé résztvevőnek a normál munkaidején felül kell intéznie.

Aki nem tud részt venni a gruppos projektben, az se bánkódjon: vigasztaljon a tudat, hogy olyan nagyok vagyunk, hogy már nekünk is van gruppos projektünk!"

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr2016583818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása