Nagy Agilis Transzformáció Meetup, 1. előadás összefoglaló

2019. február 03. - Kriminalhauptmeister Harry

dhmeetupagilis.jpg

A héten hatalmas érdeklődés mellett megtartottuk a Nagy Agilis Transzformáció című meetupunkat. Az eseményt interaktív előadás alapon tartottuk ahol kedves közönségünk véleményét is kikértük a tárgyalt témákban, ennek összefoglalóját PDF formátumban itt találhatjátok!

Tovább

3T, azaz Tónibácsi Tokióban Távolugrik

Szerző: Rákos Péter

Tokió, atlétikai világbajnokság, 1991. augusztus 30.

A regnáló távolugró világbajnok, a 10 éve veretlen Carl Lewis a közönség egyre hangosabb ovációja mellett az 5. ugrásához készülődik. Lewis kirobbanó formában érkezett a világbajnokságra: a 100 méteres síkfutásban néhány napja világcsúcsot repesztve már megvédte világbajnoki címét és most a távolugrásban is erre készül.

800px-long_jump_1.jpg

Hajtja őt a becsvágy, hiszen az előző ugrásával végre túlugrotta Bob Beamon 23 éve fennálló, legendássá vált 890 centiméteres világrekordját. Hajtja őt a düh is, mivel ezt az ugrását az erős hátszél miatt érvénytelenítették, ráadásul ezt követően honfitársa, Mike Powell szinte a semmiből érkezve 895 centiméterig jutott és az ő ugrását érvényesítették is. Carl Lewis hosszasan koncentrál és rohamra indulna, amikor…

Tovább

"Ki kap bónuszt a végén?" Projekt Társasjáték

Drága Olvasóink!

Közeledik a karácsony, ami az ünneplés, pihenés és játék ideje: egy exkluzív meglepetéssel szeretnénk benneteket megajándékozni: megalkottuk a "Ki kap bónuszt a végén?" projekt társasjátékot! Bízunk benne, hogy vidám és feledhetetlen perceket töltötök majd vele a karácsonyfa alatt, vagy éppen a két ünnep közti ügyelet során az irodában.

dh_dinofonok_banner_1200x628.jpg

Szükséges eszközök: egy nyomtató, néhány bábu, egy dobókocka és egy rakás jókedv

 1. Töltsétek le a játéktáblát az alábbi képre kattintva, és nyomtassátok ki (A3-as méretben, színesen, vastagabb papíron a legjobb, de A4-ben is játszható)!
  dinojatek2.png
 2. Töltsétek le a szerencsekártyákat a lenti képre kattintva, nyomtassátok ki (lehetőleg kétoldalasan), és vágjátok ki a kártyákat!
  dinojatek1.png
 3. Olvassátok át a játékszabályokat, és indulhat a móka!

 

"Ki kap bónuszt a végén" Projekt Társasjáték Játékszabály

 • Kezdéskor minden játékos állítsa a saját bábuját a "Kick off" mezőre!
 • A szerencsekártyákat megkeverve, szöveggel lefelé tegyétek a tábla mellé!
 • A játék körökből áll: minden játékos dob egyet a kockával, és a dobásnak megfelelő lépést teheti előre a játéktáblán.
 • Ha egy játékos piros cetlis mezőre lép, húz egy szerencsekártyát, és követnie kell az ott olvasható utasításokat.
 • Célkereszt mezőre lépve a célkeresztből kiindulva át kell ugrani a pályán a nyíl által mutatott mezőre.
 • Ha elágazáshoz érkezik egy játékos, választhat, melyik úton halad tovább a pályán. Vigyázz, a rövidebb út sokszor kockázatosabb!
 • A játékot az nyeri, aki a bábujával legelőször eljut a "Go Live" mezőre, azaz elsőnek élesíti a projektjében előállított szoftvert.

Jó szórakozást, békés karácsonyt és boldog új évet minden kedves olvasónknak!

 

  

dinoreklam.jpg

Vendéglő a Zöld Projekthez

Bohózat egy felvonásban

- Jó napot uram, miben segíthetek?

- Ebédelni szeretnénk a feleségemmel. Tudja, vasárnaponként szeretünk kimozdulni, ne kelljen már a főzéssel bajlódni egy ilyen gyönyörű, verőfényes őszi napon.

- Uram, a legjobb helyre jöttek, biztosan állíthatom, felejthetetlen élményben lesz részük! Ajánlhatom ezt a kétszemélyes asztalt itt az ablak mellett?

- Remek lesz, köszönjük... kérhetnénk akkor egy étlapot?

- Nos, az a helyzet, hogy éttermünkben nem használunk étlapot.

- Nincs étlap?? De akkor hogyan rendeljünk?

- Az éttermünk stratégiai célja a hatékonyabb, tudatosabb vállalatirányítás: meghallva az idők szavát, a rendeléseket ma már projektalapon teljesítjük, az ügyfélélmény fokozása és a folyamatok optimalizációján keresztül a maximális költséghatékonyság elérése érdekében.

gastronomy-3102380_640.jpg

Tovább

Nontransparency Consulting

A közelmúltban izgalmasnak ígérkező céges bemutatkozó rendezvényre kaptunk meghívót. Egy újabb tanácsadó cég önfényező üzenetcsokra általában nem éri el az ingerküszöbünket, de a vállalat neve felkeltette az érdeklődésünket. Íme a céges bemutató tartalma, olvassátok figyelmesen, hátha nálatok is felbukkannak ezek a szakértők!

56931334_s.jpg

Tovább

Priorizáljuk az igényeket

41959677_s.jpg

"Na szóval, akkor nézzük azt az igénylistát, persze bepriorizálom neked, ne aggódjál. Értem én hogy fontos. Azt mondja hogy itt az első, úgy szól, hogy "Piros szögletes gombok csücskeinek lekerekítése", na, hát ez 1-es priós, ezt tök fontos lenne megcsinálni. Most jött vissza a marketing a korosztályos teszteredményekkel, és egy csomóan lefikázták azokat a szögletes gombokat. Szóval ez tuti egyes.

Tovább

Vállalati Jógapózok

Napjaink pestise a mozgásszegény életmód, de szerencsére van remény, mert csodálatos karriert futott be a jóga, ami kíméletes, mégis hatékony és testet-lelket egyaránt erősítő, boldogító mozgásforma. Kevesen tudják, hogy jógázni azonban nem csak a jógateremben, tengerparton, vagy a fővárosi lezárt hidakon lehet, hanem az irodában munka közben is! Összegyűjtöttük nektek a leghasznosabb és legizgalmasabb vállalati jógapózokat, amikkel ti is lépten-nyomon összefuthattok munka közben. Gyakorlásra fel!

16091539_s.jpg

Tovább

Dínófőnök hétvégi munkára motivál

Tudja Dínófőnök, hogy a motiváció fontos dolog, de ő inkább old school eszközöket szeret, mint például a propaganda.

Felvesszük a harcot Dínófőnök ellen, és segítünk neked is jövőálló IT vezetővé válni!

Gyere, nézd meg szeptemberben induló programunkat!

 

Dínófőnök

Az evolúció nem egy gyors dolog. A világ változik, és a változásra egyes fajok lassan, mások gyorsabban reagálnak, a megváltozott világban pedig még ott élnek még egy letűnőben lévő kor teremtményei, akik ősi ösztöneiktől hajtva működnek, és próbálnak túlélni.

Egy ilyen, lassan kiveszőben levő lényt mutatunk ma be nektek a tőlünk megszokott tudományos alapossággal: ismerkedjetek meg Dínófőnökkel! dinofonok2.png

Tovább

A Transzparencia Démona

avagy miért utáljuk a ticketing rendszereket?

Telepíteni pár óra, konfigurálni gyerekjáték, a felhasználói felület intuitív, a termék profi, így nyilván 2-3 nap alatt be lehet vezetni bármelyik ticketing megoldást egy cégben, például a méltán közismert Jirát. Végre ott lesz minden a dashboardon, nem kell többet riportolni, minden menedzser látja majd melyik embere min dolgozik, minden real time, meg on the fly! Mi kell még a boldogsághoz?

Aztán mikor elkezdődik a bevezetés, hatalmas kínlódás veszi kezdetét. Már az éles használatig vezető végeláthatatlan folyamatdefiníciós workshopokon elvéreznek sokan, de az igazi kín akkor kezdődik, amikor beindulna a feladatkezelő rendszer napi alkalmazása. Szabotázs, gyűlölet, ellenállás, mellőzés: ezek kísérik (és viszik is a sírba) oly sokszor a szépreményűként indult új rendszert.

És a dolog nem az eszközön múlik, hanem az embereken, akik azt használják, illetve akiknek használni kellene. Mindazoknak a hősöknek szeretnénk most segítséget nyújtani cikkünkkel ennek az emberi tényezőnek a kezeléséhez, akik úgy döntenek, maguk mögött hagyják a sajtpapír, notesz, vagy Excel alapú feladatkezelés mocskát!

Cikkünk a META-INF által szervezett Atlassian Day 2018 konferencián elhangzott előadásunk alapján íródott.

Tovább

Innováció.hu

A kora délutáni nap bágyadtan tűzött be az ablakon. A piszkosfehér nejlonfüggöny nem sokat tompított rajta, így az irodában meglehetősen meleg volt, mindenki izzadt a piros műbőr fotelekben. Zoltán, az Innovációs Bizottság vezetője lazított az arany tűvel ékesített vörös-fehér csíkos nyakkendőn, nagyot kortyolt az előtte levő pohárban lustán pezsgő, langyos Borsodi vízbe, majd folytatta:

- ...a Bizottság ezért azt javasolja, elnök úr, hogy írjunk ki innovációs pályázatot a megyénkben aktívan tevékenykedő, innovatív vállalkozások támogatása végett. Az igazán innovatív pályamunkákat a nyertesek egy kifejezetten erre a célra szervezendő innovációs konferencián mutathatnák be a nagyérdeműnek. A legjobbnak ítélt három innovatív pályázatot értékes díjakkal honorálnánk.

innovacios.jpg

Tovább

Rémálom a Zsák Utcában

Van valami törvényszerűség abban, amilyen életutat a legtöbb szoftvertermék végigjár. Vannak persze kilengések, egyedi jellegzetességek, de a szoftverevolúciós hullámvasút hullámhegyei és hullámvölgyei elkerülhetetlenül elérnek mindenkit, aki az IT iparban termékfejlesztésre adja a fejét.

Az egész általában a Nagy Ötlettel kezdődik. A Nagy Ötlet általában két forrásból érkezhet:

 • a cég valamelyik vezetője egyszer csak úgy érzi, megvilágosodott, megszállta a Szentlélek, álmot látott, elérte a Zen állapotot, és már tudja, mivel fogja a cég megcsinálni a Nagy Dobást. Ezt nevezzük Vízió Vezérelt Ötletnek.
 • a cég már többször összerakott a nulláról egy akármilyen szoftvert az ügyfeleinek, és valamelyik vezető hatalmas furfanggal ráébred, hogy ezt a szoftvert érdemes lenne általánosan, termékként megcsinálni. Ezt nevezzük a Dobozosítás Vezérelte Ötletnek.

50228498_s.jpg

Tovább

Dobozos Szoftvertermék Használati Utasítás

Gratulálunk! Ön boldog tulajdonosa lett méltán világhírű cégünk Dobozos Szoftvertermékének! Kérjük, a termék használatbavétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasítást, hogy a megvásárolt termék hosszú éveken át legalább annyi örömöt nyújtson önnek, mint amennyit nekünk nyújtott az ön által aláírt kiemelkedő összegű licencszerződés.

dobozosbugok.png

Tovább

A project leadership vajon mi?

Szenvedélyes szakmai viták sorozata, mély magunkba révedések és sok-sok példa áttanulmányozása után letisztulni látszik bennünk végre a kép: a projekteket nem elég menedzselni ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Bonyolult és minden részletre kiterjedő módszertanokat alkottunk, lenyűgözően komplex projektmenedzsment szoftvereket vezettünk be, és elhittük, hogy ha szigorúan követjük az általunk megalkotott szabályokat és betartjuk módszertanaink minden apró pontját, akkor biztonságban leszünk. Uralni tudjuk a beláthatatlant, kiszámítani a megbecsülhetetlent, azaz gépiesen, szabályok alkalmazásával biztonságban leszünk a világ és a természet szilaj erőivel szemben, és sikeres projekteket fogunk szállítani.

Valahogy így:

modszertanoroszlan.png

Tovább

Projekt Diplomáciai Szakszótár

Bár a szakmai képzések hazánkban lenyűgöző elméleti magasságokba emelkednek, sok esetben kevéssé fektetnek hangsúlyt az adott munka, hivatás mindennapi gyakorlásához elengedhetetlen ismeretek átadására. Erre a gyógyszerészek ügyfélszolgálati viselkedésre vagy a programozók szövegértési technikákra tanítása talán a legjobb példa. Sokszor hiányzik a kötelező tantárgyak közül a retorika, a prezentációtechnika vagy az átfogó írásbeli és szóbeli üzleti kommunikáció: ugyanakkor számos olyan helyzet van, amikor egy projekt további sorsa nagy mértékben függ egy státuszinformáció, egy kérdés vagy válasz megfelelő köntösbe csomagolásától. Kincset érő saját gyűjteményemet és eszköztáramat osztom meg most veletek kommunikációs témában: használjátok bátran, és átélitek majd ti is, mekkora hatalma van a projektdiplomáciának!

44118396_s.jpg

Tovább