Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Bevezetés

2011. november 20. - Oberinspektor Derrick

Kik vagyunk?

Ketten kezdtük, barátok, informatikai projektvezetők. Tízen-sok éve ismerjük egymást, nagyjából ugyanazt az utat járjuk hol szorosan, hol lazábban kapcsolódva egymáshoz. Többször dolgoztunk már együtt, egyazon munkahelyen, most éppen nem, főként a szállítói oldalon, de belekóstoltunk már a megrendelői létbe is. Volt köztük német, amerikai multi, magyar kisvállalkozás, mammut és feltörekvő garázs cég egyaránt. Értékrendünk, munkához, magánélethez, világhoz való viszonyunk meglehetősen hasonló. Az egyszerűség kedvéért, meg hogy kilógjunk egy kicsit a sorból Derrick és Harry lettünk: hozzájuk fogható szigorral és furfanggal fogjuk felderíteni és megoldani az informatikai projektek problémáit.
 

Miért hoztuk létre a blogot?
Mert megértünk rá. Most értük el azt a kort, hogy fontossá váljon számunkra a fejünkben összegyűlt tudás megosztása, hogy úgy érezzük, valami maradandót hagyunk hátra: mi így szeretnénk egy picivel jobbá tenni a világot. Közel húsz éve nyomjuk a szoftverfejlesztést és projektvezetést, felmostuk a magunk folyosóit. Elvégeztünk különböző képzéseket, tanfolyamokat, tréningeket, olvastunk sok könyvet. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyetemmel. Sokat tanultunk, - de valljuk be, - nem csak ettől lettünk jó projektvezetők (mert természetesen annak gondoljuk magunkat, középszerű eredménnyel nem állnánk ki a nyilvánosság elé). A hangsúly a csakon van. Épp azt szeretnénk ebben a blogban hozzátenni, amit mi eddig alig találtunk meg a könyvekben, tréningeken: a gyakorlati, életszagú tapasztalatot. Azt, amihez kötni lehet az elméleti tudást, azt amitől ez hitelessé válik. 
Hiszünk benne, hogy az informatikai projekteket lehet jobban és vidámabban is csinálni: a blog vidám köntösbe csomagolt komoly üzenetei pont ezt a szellemiséget szeretnék tükrözni.
 
Mit találunk majd benne?
Rövid cikkeket, történeteket. Olyan témákról, amik épp eszünkbe jutnak, foglalkoztatnak, érdekesnek találjuk, tanulságuk van. Legtöbbjüket valamilyen konkrét projektszituációból, természetesen név nélkül. Időnként lesz egy-egy nagyobb lélegzetvételű is, sőt olyan is, hogy több darabra szedve, sorozatszerűen járunk körbe egy komolyabb témát. Közös ezekben a gyakorlatiasság. Bármit is írunk le, konkrét példákon keresztül mutatjuk majd be a helyzetet, őszintén és nyíltan. Sikereinken túl a kudarcainkról, kérdéseinkről, kétségeinkről is fogunk írni, hiszen ezek legalább ugyanolyan tanulságosak tudnak lenni. Kritikai észrevételeket, ötleteket, javaslatokat ugyanígy várunk! Nem csak osztani szeretnénk az észt, hanem párbeszédeket, vitákat indítani, saját magunk épülésére is. 
 
És mit nem?
Nem lesz elmélet (épp csak hivatkozunk rá), nem lesznek check list-ek, template-ek, módszertanok. Aki ilyesmit keres, kazalnyi irodalmat talál. Nem akarjuk megmondani a „tutit”, nem akarunk egy „Hogyan lehetsz sikeres projektvezető 10 perc alatt?” könyvet írni. Van már ilyen sok, mégse lett még senki projektvezető 10 perc alatt.
Tapasztalatot közvetítünk, morzsák formájában, ha valaki hasznosnak találja és felcsipegeti, jó, ha nem, hát az se baj, legalább megpróbáltuk :)
 
A blog anyagainak felhasználásáról
A blogon található cikkek mind saját írásaink, így a szerzőként megjelölt író személyes szellemi tulajdonát képezi. Alkotásaink mindannyiunk épülésére és szórakoztatására születnek, újra felhasználáskor, terjesztéskor azonban a forrást (azaz minket) kérjük, jelöljetek meg, ahogy az illik.
 

Hol találhattok meg minket még?
A Facebookon és a LinkedIn-en (Google+ is érkezik hamarosan). A Facebook oldalunkon nagyjából naponta közlünk tartalmat, de nem csak saját szerzeményeket. A LinkedIn-en csak az újonnan megjelent cikkekről kaptok értesítést. A megszervezett eseményekkel kapcsolatos információk is láthatók minkét oldalon a jövőben, így érdemes like-ot nyomni a Facebook oldalunkon, vagy csatlakozni a LinkedIn csoporthoz.


A stáb:

Alapítók és Főfelügylők:
Oberinspektor Derrick: Fejér Gábor
Kriminalhauptmeister Harry: Tanács Lajos

Facebook Mester és Segéddetektív:
Privatdetektiv Joseph Matula: Szalkai Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr673398781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása