Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Vezérigazgatói Tájékoztató

2020. november 15. - TanacsLajos

big-boss-and-little-employee.jpg

"Kedves Kollégák!

Cégünk vezérigazgatójaként kötelességemnek érzem, hogy objektívan tájékoztassak minden dolgozót a Bizbasz projekt jelenlegi státuszáról. Mint azt tudjátok, a Bizbasz projekt cégünk központi vállalatirányítási informatikai rendszerének cseréjét célozza meg, amelytől üzleti folyamataink modernizálását, a digitalizáció szárba szökkenését, az általunk ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások minőségének javulását reméljük. Mindannyian várjuk már a projekt által szállítandó új Bizbasz rendszer élesbe állítását, melynek eredeti határideje a mostani hétvége volt.

Sajnos azonban a rendszer élesítése újabb fél évet fog csúszni. Ez a csúszás a cég dolgozóira kiemelt terhet fog róni az évzárási időszakban, legtöbbünkre intenzív hétvégézés vár, és a projekt 500 millió forinttal megnövekedett költségeit cégünk csak az idei évi bónuszok feláldozásával tudja fedezni, így gazdag karácsonyra senki nem számítson.

Azonban én vezérigazgatóként szívemen viselem minden dolgozó sorsát, és biztos vagyok benne, hogy ebben a nehéz időszakban megnyugvást nyújtanak minden kedves kollégának a következők:

  • K. Ilona rendszerszervezőnk már tavaly május 14-én megírta egy emailben az osztályvezetőjének, hogy a Bizbasz projekt scope-ja nincs rendesen kitalálva, és az egésznek semmi értelme.
  • N. Krisztina projektasszisztens kávézás és dohányzás közben az elmúlt nyolc hónapban hatszor is megmondta, hogy "Nem ezzel a balfasz szállítóval kellett volna szerződnünk, az unokatesómék cége ezt már rég leszállította volna az egészet."
  • Cs. Albert mérnök, projekttag négy SMS-t is írt már a projektvezetőnek, miszerint "Így nem lehet normálisan dolgozni!"
  • K. Károly termékfejlesztőnk az elmúlt egy évben minden hónapban fennhangon feltette azt a kérdést az osztályértekezleteken, hogy "Hogyan lehetett ezt a projektet így jóváhagyni?"
  • B. Flóra tesztmenedzser fennhangon jelezte október 28-án a projektmegbeszélésen, hogy "Egy normális cégnél ilyesmi nem fordulhatna elő!"
  • Végül pedig K. Erzsébet üzletág igazgató a heti board ülésünkön közölte, hogy: "Én megmondtam előre, hogy ebből az egészből nem lesz semmi."

A fenti kollégáknak ezúton is köszönöm az odaadó támogatást: pontosan ez az a szellemiség, amely a cégünket a legnehezebb időkön is átsegíti. Kérlek benneteket, ugyanígy tartsatok ki, és támogassátok a Bizbasz projektet a következő időszakban is.

Fontosnak tartom megemlíteni, nem kevés munkával bár, de segítségetekkel sikerült kideríteni, hogy a projekt csúszásának oka egy személyben K. Margit takarítónő facility manager, aki felelőtlen porszívóhasználattal sodorta veszélybe a Bizbasz projektet. Bízom benne, hogy mindannyiunknak megnyugtató a tudat, hogy a felelőst fegyelmi eljárás keretében szigorúan megbüntettük.

Eredményes munkahetet kívánva,

M. Zoltán

Vezérigazgató"

 

image: pixy.org, under creative commons licence

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr4216275170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2020.11.16. 17:15:19

Ráadásul a facility manager anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.

232323 2020.11.24. 22:03:37

A karácsonyi bulit pedig ugy oldjuk meg hogy pénteken 19 óra után mindenki behoz egy kis ezt-azt és megesszük, megisszuk muanyagpoharakból.
süti beállítások módosítása