A Labilis Manifesztó

2019. március 10. - Kriminalhauptmeister Harry

Van ugye az Agilis Kiáltvány, vagy Agile Manifesto, az agilis módszertanok ősforrása, nagyon sokat hivatkozunk rá, amikor agilitásról elmélkedünk. Ugyanakkor sokan nem tudják, hogy ennek a módszertani alapkőnek bizony létezik egy sötét ikertestvére, ellenpontot képezve a menedzsment és szoftverfejlesztés univerzumában. Ahogy az anyagnak megvan az antianyag párja, ahogy a pozitív részecskéknek a negatív, ahogy a spenótfőzelék kiegyenlíti a vaníliafagylaltot, úgy tartja fönt a világegyetem egyensúlyát a Labilis Manifesztó az Agilis Manifesztóval szemben!

dinofonok_manifeszto.png

Sosem beszélünk róla, pedig agilis párjánál sokkal többen alkalmazzák, így itt az ideje hát, hogy lerántsuk róla a leplet, nehogy összekeverjétek a kettőt és véletlenül ezt vezessétek be:

 

A Labilis Manifesztó

Más emberek vezetése során karrierünk építésének hatékonyabb módját tárjuk fel saját tevékenységünk és a mások menedzselésének útján.

E munkának csak nehezen nevezhető tevékenység eredményeképpen megtanultuk értékelni:

A ködös és folyton változó célokat és feladatkijelöléseket
a világos és egyértelmű kommunikációval szemben.

A mások hibáztatását és pellengérre állítását
saját tévedéseink elismerésével szemben.

Az átláthatatlanul kusza, véletlenszerű folyamatokat
a jól mérhető működéssel és transzparenciával szemben.

Mások fúrását és manipulálását
az értékteremtő munkával szemben.

A céges logoval, grafikonokkal és KPI-okkal precízen ellátott 89 oldalas, hetekig készülő menedzsment prezik gyártását
a csapatunkkal való törődéssel szemben.

Az aktuális periódusra vonatkozó menedzsment bónuszt
a motivált csapattal, az eredményes céggel, a kiváló termékekkel, az elégedett ügyfelekkel, és egyáltalán, a világon bármivel szemben.

Azaz, annak ellenére, hogy biztos valakinek a mondatok második felében szereplő tételek is értékkel bírnak, mi többre tartjuk az első felében feltüntetetteket, amiket ezért vastaggal is írtunk."

 

ÍME NYOMTATHATÓ DIZÁJNOS VÁLTOZATBAN IS!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr7914665779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.