Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

A Munkamegmaradás Törvényei

2019. június 10. - TanacsLajos

Világunk minden apró eseményét átszövik a fizika törvényei, a hullámok és részecskék, hatások és ellenhatások működésének szabályai, amelyek általános irányt adnak a természet történéseinek. A finn Nouveejkaannin Instituutti, mely forradalmi felfedezéseket tett közzé a programozók és a heavy metal kapcsolatáról, legújabb kutatási eredményeiben nem kevesebbet állít, mint hogy felfedezte a vállalati ökoszisztémát irányító ugyanilyen alaptörvényeket! Elsőként tesszük közzé a nagy nevű intézet elméletét a Munkamegmaradás Törvényeiről, amelyek végre segítenek megérteni a mindennapjaink munkahelyi élményeit.

book-4126483_640.jpg

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Munkamegmaradási Alaptörvény: Munka nem végződik el, csak átalakul.

Tetszőleges zárt szervezetben a elvégzendő munka (feladatok, jele F, mértékegysége 1 Aktatolás) mennyisége állandó. A szervezetben jelen levő munkavégző entitások folyamatosan aktivitásokat fejtenek ki, amelyek célja nem a munkamennyiség csökkentése, hanem a feladatok áramoltatása egymás között a Munkamegmaradás három főszabályától vezérelve, melyek a következők.

1-es számú főszabály: Az Energiaminimumra Való Törekvés

Minden munkahelyi entitás alapvető vezérelve az energiaminimumra való törekvés, azaz hogy tetszőleges szituációból a lehető legkevesebb energia befektetésével kerüljön ki. Az entitások alapvető stratégiái a "tartsunk erről majd egy másik megbeszélést" , "szard már le, jó lesz az úgy" és a "teljesen el vagyok más projektekkel havazva" hullámok kibocsájtása. Ezekkel a legtöbb munkahelyi kvantumállapotban sikeresen védik ki a rájuk irányuló fenyegetéseket, amelyek kibillentenék őket a gyakorlatilag nullenergiás természetes állapotukból, amelyben a számítógépül előtt vagy megbeszéléseken csöndesen, üveges szemekkel pillednek.

1-es számú főszabály "A" folyománya: A Baszogatás Minimalizálásra Irányulás

Az Energiaminimumra Való Törekvés legfontosabb következménye a Baszogatás Minimalizálási Irányulás. A Baszogtáselnyelés és feldolgozás az egyik legenergiaigényesebb munkahelyi folyamat, így az entitások különösen magas pioritással kezelik a Baszogatással járó feladatok elkerülését. Mértékegysége a BASZ, ami a következő táblázat szerint váltható át:

1 BASZ = 1 email/hét
1 000 BASZ = 1 kiloBASZ = 20 SMS/nap = 3 ordítóstelefon/óra
1 000 000 BASZ = 1 MegaBASZ = 1 board ülés/hét

2-es számú főszabály: A Felelősségminimalizálás Törvénye

A munkahelyi entitások alapstruktúrájuk miatt legfőbb stressz és így energiaveszteségük forrása az úgynevezett Felelősség, amely halálos sugárzásával sorvasztó hatással bír rájuk. Emiatt az entitások érzékeny szenzorokat fejlesztettek ki, amelyek már messziről jelzik a Felelősségveszélyt, és ellenirányú hatásokat fejtenek ki a következő reakciókkal:

  • "Ott sem voltam"
  • "A szállító a hibás"
  • "Már jeleztem 23 héttel ezelőtt egy 345 soros email 265-ik sorában, hogy ez kockázatos"

Amint a Felelősség eléri a kritikus szintet, az entitás instabillá válik, amelyet átmenetileg etanol felvétellel törekszik ellensúlyozni. Ennek hatása azonban csak átmeneti, folyamatos túlterhelés esetén hasadási reakció indul meg, melynek során az entitás kiválik a szervezetből és munkaerőpiaci szabadgyökké alakul.

3-as számú főszabály: A Pénzmaximalizálás Törvénye

A munkahelyi entitások harmadik legfontosabb törekvése a számukra létfontosságú energizáló részecskék, a Pénz maximalizálása. A Pénz részecskék pozitív hatása már jövőbeli manifesztációjuk jelenre történő imaginárius visszaprojektálása (hétköznapi nevén bónuszígéret) esetén érezhető, amelytől a munkahelyi entitások aktivitási szintje érezhetően megugrik.

Érdekes kapcsolódó jelenség a Pénz részecskék irányába kialakuló addikció, amely okán az entitásoknál folyamatosan csökken a kiváltható energiaemelkedés, és nő a befektetendő Pénz mennyisége. Meglepő módon azonban a Pénzre hatásra teljes rezisztencia szinte soha nem fordul elő!

Összefoglalás

Összefoglalva tehát a munkahelyi entitások működésének alapvető vezérelve az úgynevezett MELÓ hányados maximalizálása, amely a következők képlettel írható le:

MELÓ = P / ((Ev + Eb) x Fe)

Ahol P az egységnyi időre jutó Pénz, Ev az általános felhasznált, Eb pedig a baszogatási energia, Fe pedig a felelősség kiloPara-ban kifejezve.

Kutatásainkat folytatnánk, de nem vagyunk mi ezért megfizetve, és különben amit írtunk, csak egy javaslat, és valójában nem is mi írtuk, hanem az előző kutatócsapat, mi csak pont itt voltunk, amikor meg kellett írni a cikket. És már mennünk is kell egy másik megbeszélésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr5814886752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása