Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Liebster Award kitüntetés blogunknak

2014. október 27. - TanacsLajos

A Liebster Award díj vándordíj, amit bloggerek ajándékoznak egymásnak, ezzel tisztelegve egymás munkája, munkássága előtt. Ezt a komoly elismerést a Konyhamarketing Blog szerzőjétől, Tassi Viktortól kaptuk, amit ezúton is köszönünk!

liebster_award.png

A díjhoz a következő szabályok tartoznak:

  • Nevezd meg, hogy kitől kaptad a díjat!
  • Ismertesd a szabályokat!
  • Válaszolj a kérdésekre, melyeket a téged jelölő feltett!
  • Jelöld ki saját kedvenc bloggereidet (5-11 blogot) és küldd tovább nekik a díjat a kérdéseiddel együtt!
  • Értesítsd őket arról, hogy díjat kaptak tőled!

Íme az öt kérdésünk és válasz és válaszunk:

1. Miért épp ebben a témában blogolsz? Mi/Ki adta az ötletet a bloghoz?

A témát a kenyérkereső foglalkozásunk adja: mindketten informatikával és menedzsmenttel foglalkozunk, és a blog indításának ötlete egy őszi közös ebéd során fogalmazódott meg bennünk, 2011-ben. Úgy éreztük, a szakmáról az iparágban megszokottnál nagyobb nyíltsággal és gyakorlatiassággal is kellene beszélni, a "megmondom a tutit" hozzáállás helyett inkább egymástól tanulva, őszintén, és persze viccesen is, hogy örömöt is leljenek benne a kedves olvasók.

2. Honnan merítesz új témákat?

A mindennapi munkahelyi élményeinkből, amiben bővelkedünk. Az első év után attól tartottunk, kifogyunk a témákból, de ez a mai napig sem következett be. Egyes cikkek az élmények átélése után még aznap megszülettek (például A három napos egy órás feladat, meg az Élesítés). Természetesen mindig kínosan ügyelünk az anonimitásra: soha nem célunk megbántani senkit, valamint az üzleti titoktartásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen ilyen szempontból is érzékeny a téma.

3. Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

A blog olvasottsága minden várakozásunkat felülmúlta, jobban sikerült cikkeink több ezer olvasóval bírnak, de átléptük már a 10.000-es álomhatárt is néhány írásunkkal. Hisszük, hogy ezzel legalább egy morzsányit sikerült hozzájárulnunk a magyar informatikai és cégvezetési kultúra fejlődéséhez. 2014 során már több neves konferencián is szerepelhettünk a blog színeiben (Optional Conference 2014, CIO Hungary 2014, HUSTEF 2014), felkérést kaptunk egy előadás megtartására a Kürt Akadémia Agilis Vezető képzésén. Mindez a sok-sok pozitív visszajelzés hatalmas öröm számunkra, nagy megtiszteltetés, és erőt, lendületet ad a folytatáshoz.

4. A te nézőpontod szerint, miben más a te blogod, mint a többi?

A szakmaiság, gyakorlatiasság, őszinteség, és szórakoztatás elegye az, ami egyedivé teszi a blogunkat. Sosem szeretnénk ismételni magunkat, arra fogunk a jövőben is törekedni, hogy új fórumokat találjunk a téma továbbvitelére.

5. Mi a kedvenc idézeted?

Nincsenek kedvenc idézeteink, inkább mindig alkalomhoz illően szokott beugrani, mit is mondtak más, nálunk okosabb emberek. A bloghoz kapcsolódóan talán ez:

https://www.youtube.com/watch?v=Bo7zkd0kRS4

 

Az általunk díjazott blogok a következők:

http://1939-1945.blog.hu

http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu

http://langologitarok.blog.hu

http://maimanohaz.blog.hu

http://personalbranding.blog.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr766838143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása