Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

IT Szuperhősök Ligája: Visibility Man

2016. január 17. - TanacsLajos

Ha azt gondoljátok, hogy a szuperhősök csak a képregényekben meg azokban a történetmentesített mindent szétrobbantó amerikai filmekben szerepelnek, akkor óriásit tévedtek. A szuperhősök közöttünk járnak, természetfölötti erőkkel megáldva, olyan képességekkel, melyekről az átlagemberek csak álmodhatnak.

Hihetetlen képességeik segítségével könnyedén oldanak meg számunkra lehetetlennek tűnő menedzsment- és projektfeladatokat, és kerülnek ki győztesként a legreménytelenebb helyzetekből is. Ezek a csodálatos hősök alkotják az IT Szuperhősök Ligáját, akiket végre nektek is szerencsétek lesz megismerni! Kezdjük a bemutatást a szuperhősök egyik legnagyszerűbbikével: íme, ismerkedjetek meg Visibility Man-nel!

visibilityman.png

Visibility Man projektstátusz prezentációt tart az összeomlás előtt álló Lehman Brothers igazgatótanácsának.

Származás

Visibility Man egy álmos idahoi kisvárosból származik, egy egyszerű könyvvizsgáló és általános iskolai tanárnő egyedüli gyermekeként született, Jason Sebastian Fulbright néven. Gyermekkora és egyetemista évei eseménytelenül teltek, közgazdaságtanból közepes minősítésű BSc diplomát szerzett, majd egy tanácsadó cégnél helyezkedett el az állam fővárosában, Boise-ben. A cégnél teljesen hétköznapi teljesítményt nyújtott egészen a 26 éves korában bekövetkezett incidensig, amely alapjaiban változtatta meg életét.

Az incidenssel kapcsolatban csak néhány homályos információfoszlány áll rendelkezésünkre. Annyi bizonyos, hogy Fulbright egy kora őszi hétvégi hátizsákos túrázásra indult három barátjával egy idahoi féldrágakő bánya közelébe. A túra során a csapat úgy döntött, bemásznak a hétvégére bezárt tárnákba. A társaság vélhetően eltévedt a végeláthatatlan üregrendszerben, és egy homályos konfliktushelyzet után Fulbright leszakadt a csoporttól.

A csapat három tagja néhány órával később kijutott a bányából, a hátrahagyott férfit azonban csak három nappal később találta meg önkívületi állapotban egy hivatásos mentőcsapat. A fiatalember a kiszáradás szélén állt, és a semmibe meredve "csodálatos fényekről" motyogott. Kórházba szállították, majd négy napnyi megfigyelés után elengedték.

Első megjelenés

Az incidenst követően Fulbright munkába állt. A munkakezdés utáni második napon a férfi egy szokványos projekt státuszmegbeszélésen vett részt, ahol fény derült újonnan szerzett különleges képességére. Amint a projektbeszámoló az aktuális hét sikereihez ért, Jason Sebastian különös, halvány aranyszínnel világítani kezdett, jól láthatóan elkülönülve a csapat tagjaitól. A sugárzás szinte hipnózisba vonta a meeting résztvevőit, akik az esemény után határozottan és egyöntetűen állították, hogy Fulbright a csapat legértékesebb tagja, és az eredmények szinte kizárólag hozzá köthetők. Gondolták ezt annak ellenére, hogy az elmúlt időszak nagy részét a projekttől távol töltötte, és a munkahelyi órái nagy részében leginkább egy Tower Defense jellegű játékra koncentrált.

A férfi a bányában szerzett különleges erőit felismerve gyorsan maga mögött hagyta Idahot, és üstökösszerű nemzetközi tanácsadói karrierbe kezdett.

Jason Sebastian Fulbright hamarosan megszűnt létezni, és megszületett Visibility Man.

Különleges erők

Visibility Man két különleges erővel is bír, amelyeket tetszőleges nagyvállalati helyzetben képes használni:

  • Láthatósági Sugárzás: Visibility Man legfontosabb fegyvere. Segítségével Visibility Man bármilyen projekt bárki által elért legkisebb sikerét is képes a sajátjaként beállítani, valamint tetszőleges vállalati szervezet nélkülözhetetlen szereplőjeként tüneti fel őt. A sugárzás különösen erősen hat vezető pozíciót betöltő személyek agyára, akik ennek hatására képesek teljesen elveszíteni objektív ítélőképességüket.

  • Kudarchárító Erőtér: Szükség esetén Visibility Man egy láthatatlan erőteret képes létesíteni teste körül, amely szakmai kudarc esetén visszaver bármilyen felelősségre vonási kísérletet a közvetlenül körülötte állókra. A külső szemlélők számára ilyenkor egyértelműen Visibility Man környezete, leginkább beosztottjai válnak a kudarc okaivá, míg ő maga teljesen feddhetetlennek tűnik!

Tulajdonságok

Visibility Man ravaszságát különleges képességeivel kombinálva képes bármely projektszituációból győztesként kikerülni. Vállalatról-vállalatra jár, gyorsan végigjárva a vállalati ranglétrát, vagy akár már kezdettől fogva magas pozíciót betöltve. Jellemzően semmilyen kézzelfogható fizikai vagy intellektuális munkát nem végez, hogy megfelelő maradjon mentális energiaszintje különleges erőinek használatához. Nyers erőinek hatását tovább erősíti a speciálisan erre a célra kifejlesztett polarizációs öltöny és radio-nyakkendő, amelyek a külső szemlélő számára méregdrága, ám hétköznapi ruhadaraboknak tűnnek.

Legfontosabb hőstettek

Visibility Man számos emberfeletti tettet hajtott már végre, ezek közül a legkiemelkedőbbek a következők:

  • Visibility Man sikeresen felmarkolta a teljes projektcsapat összesített bónuszát a SpaceX Falcon 1-es rakétájának projektje során annak ellenére, hogy a projekt már a harmadik sikertelen rakétaindítási kísérletnél tartott. Tette mindezt a projekt szemétlogisztikai beszállítójának projektvezetőjeként egyetlen jól irányzott Powerpoint diasorozattal, kombinálva egy összcéges partin bevetett precíziós főnökökkelbebaszvahaverkodással.

  • Emberfeletti erővel sikerült a budapesti négyes metró megvalósulásának tíz éves csúszásának teljes felelősséget a 2004-es thaiföldi cunamira hárítania, ráadásul saját magát az Év Metróprojekt Menedzserévé választatnia.

  • Tizenhárom órán át tartó maratoni projektstátusz megbeszélésen, gigászi küzdelemben megsemmisítette a legyőzésére küldött Éjjeli Poloskát. Éjjeli Poloska a konkurencia által felbérelt különleges ügynök volt, aki dimenziótorzítási képességével bármilyen projekteredményt képes volt totális kudarcként beállítani. Visibility Man polarizációs öltönye az összecsapás során komoly sérüléseket szenvedett, de a győzelem után a Poloskától megszerzett Megszégyenítő Medál erejét felhasználva az öltöny a javítás után erősebb lett, mint valaha.

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr27757420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása