Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Hogy telnek a Nagy Menedzserek napjai?

2016. február 21. - TanacsLajos

A vállalatok magas rangú vezetői folyton rohannak egyik tárgyalásról a másikra, fontosabbnál fontosabb megbeszéléseken vesznek részt, sokszor még enni sincs idejük. Képtelenség őket elérni telefonon, véletlenszerűen válaszolnak az emailekre, örülhetünk, ha a liftben 34 másodperc erejéig szót tudunk velük valamilyen témában váltani.

Blogunk titkos kapcsolatain keresztül hozzájutott egy vezető nagyvállalat projektigazgatói naptárjához, amiből rögtön világossá válik, mi is az oka ennek a túlterheltségnek! Íme, pillantsatok bele ti is, lássátok, mi mindennel van elfoglalva az a sok felső vezető!

hetinaptar_2.png

Bónusz találós kérdés minden kedves olvasónkhoz: szerintetek ez heti hány óra effektív munkavégzést jelent?

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr738405670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rushman 2016.02.21. 15:08:10

Az én tippem 4 óra lenne (az edzést és a fürdetést is beleszámolva). :)

Bambano 2016.02.22. 20:43:48

egyharmad óra, ha nagyon pancsol a gyerek :)

a többi csak melléduma.

TanacsLajos 2016.02.23. 09:53:13

Kegyetlenek vagytok. Nyilván provokatív volt a kérdés, de tényleg teljesen haszontalan ez a sok megbeszélés?

rushman 2016.02.23. 12:27:08

@Kriminalhauptmeister Harry: Természetesen nem tudom megítélni, hiszen egyiken sem vettem részt. Fejlesztőként amúgy is csak minimálisan látok bele a kis menedzserek napjaiba, a nagyokéba még annyira sem.

Azok a meetingek viszont, amelyeken részt vettem eléggé vegyes képet rajzolnak ki. Inkább tartottam teljesen felesleges időhúzásnak őket, mint értelmes tevékenységnek. Amíg beszélgetünk a nyilvánvalóról, addig gyártottam volna 1 új fícsört és 2 új bugot. :)
Persze biztos jók ezek valamire... képbe lehet hozni egymást, hogy mit gondol a fejlesztő, meg mit a menedzser, vagy épp a nagyfőnök. De csak nem tart ez egy hétig, hogy aztán a következő héten újra induljon előről. Meeting közösen, meeting külön, meeting ebédnél, meeting kv-nál, meeting egy másik emeleten... ez már életstílus. :)
Egy scrum standup legrosszabb esetben 10 perc, de inkább 5. És mindenki tud mindent arról, hogy hogyan állunk. A planning, a demo 1 napba besűríthető és 2 hét nyugi, a menedzser is tud mindent, no problemo. El nem tudom képzelni, miről lehet egy héten keresztül pofázni. :)

Például az a státusz előkészítő meeting a státusz meeting előtt nekem mindig azt juttatja eszembe, hogy "szavazzunk arról, hogy akarunk-e szavazni a kérdésben".
Irányításmánia? Döntésképtelenség? Vagy tényleg csak jól álcázott semmittevés a "lásd, rám milyen nagy szükség van" üzenetet közvetítve? Ezt úgyis csak az tudja, aki részt vesz a meetingen. Meg ugye kinek éppen melyik jön be. :)
De legalább jól fizet, már ezért érdemes lehet belemenni a játékba. ;) Néha én is kacérkodom a gondolattal, kipróbálnám, de feladni ezért a kódolást nagyon nehéz lenne.

Bambano 2016.02.23. 14:13:33

@Kriminalhauptmeister Harry: igen, az.
kezdve azzal, hogy hol van a 8 órás munkanap? ha valaki folyamatosan 12 órázik, akkor kevesen vannak a feladatra.
ahol ennyi megbeszélés van, ott nincs érdemi munka, mert arra már nem jut idő.
ahol ennyi megbeszélés van, vélhetőleg több résztvevővel, ott nincs döntés és nincs felelős, mert szétkenik a megbeszélésekre.
süti beállítások módosítása