Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

A Főnök Kiosztja a Feladatot

2019. november 24. - TanacsLajos

A vállalati lét egyik sarokköve a pillanat, amikor a főnök a rá ruházott hatalommal élve kiosztja a Feladatot az egyszeri dolgozónak. Ahány főnök, annyi szokás: van aki jeleskedik ebben a vezetői alapfunkcióban, másoknak meg bizony lenne még mit tanulniuk, hogy hatékonyabban csinálják. Mi most bemutatunk néhány jellegzetes feladatkiosztási stílust, aztán mindenki döntse el maga, melyik utat szeretné követni...

feladatotoszt.jpg

A Bizonytalan

"Szia, hogy vagy? Mi újság? Jaa láttam a meccset én is, szuper volt! Izé, ja nem, igazad van, totál szívás volt, hogy kikaptunk, persze. Hú de jó ez az óra, új? Aha, aha, aha... aha. Szóval kicsit így gondolkoztam, hogy nem tudom, mennyire vagy elhavazva, mármint tudom, hogy nagyon, szóval tényleg nem akarlak terhelni, csak ha lenne egy kis időd majd valamikor, akkor ránéznél erre a dologra? De ha nincs, nem baj, végül is ráér, izé, annyira nem, mert sürgős lenne, de lényeg, hogy minden rendben legyen. Gyerekek amúgy jól vannak?"

Az Erőszakos

"MEGCSINÁLJÁTOK MOST AZONNAL ENGEM NEM ÉRDEKEL MELYIK SENKIHÁZI MIT HAZUDOTT A BECSLÉSBEN EZ BAZMEG EGY 1 ÓRÁS FELADAT FOGALMATLAN HÜLYÉKKEL KELL DOLGOZNOM VAGY MEGLESZ HOLNAPRA VAGY MÁGLYÁN FOGTOK ÉGNI MIND ÉS 5 PERCENKÉNT KÉREK STÁTUSZJELENTÉST IS MITKÉPZELTEKMAGATOKRÓL!!!!!!!!!"

A Manipulatív

"Hú, tudod nagy bajban vagyunk, ezt a dolgot egyszerűen nem tudom, ki fogja megoldani. Minden ezen múlik, tényleg ez most abszolút top prios, és aki megcsinálja, az tényleg megmenti a céget, a vezér meg mondta, hogy szerinte neked kéne, mert te vagy a legjobb. Persze, mondtam neki, tényleg te vagy a legjobb, de én tudom, mennyi minden van rajtad, szóval ezt már tényleg nem akarom rád terhelni. Odaadom majd annak a srácnak, aki most jött a múlt héten, és nem talált vissza a helyére a kávézóból még tegnap sem. Végül is neki is be kell tanulnia, teher alatt nő a pálma. Micsoda? Áhh ne viccelj, nem akarlak még ezzel is terhelni... szóval tényleg? Hogy jövő szerdáig be tudnád valahogy extra túlórával vállalni? Úristen mekkora császár vagy, örökre hálás leszek, a vezér is meg én is. Izé... esetleg nem lehetne már hétfő reggelre? Vagy még jobb lenne a péntek. Tuti menni fog a péntek, akkora király vagy!"

A Fogalmatlan

"Most voltam board ülésen, van az a projekt, amit mondtatok, azt meg kéne asszem csinálni valamikorra, most hirtelen nem is tudom, mikorra, vagy várjál, lehet, hogy az nem is az, hanem a másik, ami előtte van. Vagy utána. Mindegy, a lényeg, hogy eldöntöttük, hogy valamit biztosan megcsinálunk, csak most nem ugrik be mit, de majd megírom vagy felhívlak, kezdjétek már el így nézegetni, hogy akkor hogyan álljunk neki, a jövő hétre vagy ilyesmi valami jó lenne, bocs most mennem kell"

A Pánikolós

"Úristen srácok, óriási gáz van, ez most tényleg code red. Nem tudom, mihez kezdjünk. Áll a rendszer, Jézusmária, most mit fogunk csinálni? Kirúgnak minket, most már biztos! Jajj neeee, csörög a telefonom, még ez is, most mit csináljak, felvegyem? Tuti emiatt hívnak, inkább visszahívom majd, csak csináljunk előtte valamit, valami legyen, mert most óriási a gáz! Ahh fulladok is, lehet, hogy szívrohamom van, nem bírom, könyörgöm, találjatok ki valamit, nekem ki kell mennem a levegőre, ha ezt megtudja az ügyfél, mindennek vége. Jó én mentem, oldjátok meg légyszi!"

A Mindentjobbantudó

"Most nekem sajnos nincs időm erre a prezire, rakd már össze légyszi, de ide az első oldalra rakjál egy mozgó logót, 34 pixelre szoktam rakni a jobb szélétől, persze rád bízom, de legjobb lenne, ha ott lenne, aztán ide kopizd be ezt a szlájdot, csak legyen ütősebb, rád bízom, hogy, de üssön. Mondjuk tegyél be valami starwars képet, az vicces, bármelyik jó, csak dartvéderes legyen, az ütős. Aztán ezt a grafikont is tedd be, tudod, jobb egérgombbal, máshogy is lehet, de én úgy szoktam, szerintem az a legjobb, de rád bízom. Aztán jöjjön valami bulletpointos lista, tudod, előnyök-hátrányok, balra előnyök, jobbra hátrányok, nagybetűvel kezdd a sorokat, kék legyen a szöveg, de persze rád bízom."

A Tömör

kene asap ajanlnlat legyen bene full amit szoktuk tuod pls holnapra plusz Tegyel ra 3 millt kosz

 

 Image by StockSnap from Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr2815321998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2019.12.21. 21:28:07

helo. min dolgozol mikor vegzel szuper itt a kovetkezo. koszi
süti beállítások módosítása