Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Felsővezetői Kommunikációs Kisokos

2021. május 02. - TanacsLajos

A cégek felsővezetői éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a vállalat hajója sikeresen suhanjon az üzleti élet viharos tengerén. Emiatt kevés időt tudnak szánni a vállalat operatív szintjén zajló eseményekre: létfontosságú hát, hogy hétköznapi dolgozóként értsük a vezetőség sajátságos nyelvezetét. Ezen a téren nyújt segítséget Felsővezetői Kommunikációs Kisokosunk, amelyben összegyűjtöttük a leghasznosabb szófordulatokat, amelyekkel projektvezetőként hatékonyan kommunikálhatunk cégünk vezérkarával!

fonokordit.png

Amit hallasz: "A projektportfólió mind a 45 eleme top prioritású, ezek közül már semmit nem lehet kihúzni, mindennek meg kell lennie!"
Amit jelent: "Nincs kedvünk egymással vitatkozni ezeken a hülye projektprioritásokon, az új céges autóflotta katalógusát szeretnénk nézegetni."

Amit hallasz: "Kérünk egy részletes döntéselőkészítő anyagot holnap éjfélig, anélkül képtelenség bármit mondani erről a kérdésről, amit elénk hoztatok."
Amit jelent: "Most nincs kedvünk ezzel a bizbasszal foglalkozni, menni akarunk ebédelni. Gyártsatok le valami szép színes prezentációt, azt szeretjük. Elolvasni nem fogjuk, de legyen legalább 25 oldal, mozgó grafikonokkal."

Amit hallasz: "A projekt, amin mostantól dolgoztok, a legfontosabb a cég életében! A határidők ambiciózusak, de ti vagytok a legjobbak, a karrierretek csúcspontja lesz, ha megcsináljátok!"
Amit jelent: "Ebbe a projektbe bele fogtok dögleni, úgyhogy már most ideje beszélni a HR-el, hogy kezdje el keresni a projekttagok utódjait."

Amit hallasz: "Minden lehetséges felsővezetői támogatást meg fogunk adni a projektednek! Fordulj hozzánk bizalommal bármilyen elakadás esetén!"
Amit jelent: "Ha nem azzal jössz legközelebb, hogy minden rendben a projektben és terv szerint haladtok, akkor még aznap a varjak fognak lakmározni a nyomorult testedből."

Amit hallasz: "Kemény munkával újraalkottuk a cég stratégiáját, az új alapelveink hihetetlen és elképesztő változásokat hoznak a cégünknek, amely ettől szinte újjászületik majd!"
Amit jelent: "Három napig ittunk egy wellness szállodában, aztán a harmadik nap délelőttjén duplamásnaposan az egyikünk megtalálta az előző cégének a stratégiáját a notebookján, az jó nekünk is, csak a logot kellett kicserélni."

Amit hallasz: "Most az egyszer ezen az egy hétvégén melóznotok kell majd, de ezután sínre kerül a projekt, behozzátok a lemaradást, és megmentitek a projektet!"
Amit jelent: "Nem értünk semmit ebből a projektből, csak azt, hogy nem lesz kész időben: mostantól büntiből hétvégézni fogtok, amíg kész nincs."

Amit hallasz: "Magyarázd már el nekem, hogy ebben a 432 soros költségtervben itt a 266. sorban található 345.000 Ft-os teljesítménytesztre miért van szükség!"
Amit jelent: "Kurvára semmit nem értek ebből az egész izéből, de nem tetszik a képed, és most megmutatom majd, hogy bármi is ez, jobban értek hozzá nálad!"

Amit hallasz: "Hogy képzelitek ezt a kért 352.000 forintos büdzséemelést?? Ma éjfélig kérek ehhez részletes kockázatelemzést, indoklást, megvalósíthatósági tanulmányt, piackutatási adatokat, céges PPT sablonban!"
Amit jelent: "Rossz kedvem van ma, dögöljön meg mindenki. Főleg te, projektvezetőkém. Adok egy kis feladatot, hogy ne legyél már annyira feldobva."

Amit hallasz: "Figyelj, ez a projekt a legfontosabb a vállalat életében, nem kell ide semmi indoklás, megadjuk a kért 155 millió forintos büdzséemelést. Hajrá, toljátok, számíthattok ránk!"
Amit jelent: "De szépen süt a nap, jó kedvem van ma, fogalmam sincs, mire kérsz pénzt, de vigyed, úgyse az enyém."

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr1713276321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása