Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Miért jobb projektvezetők a nők?

2016. szeptember 25. - TanacsLajos

A világ, amiben élünk, gyorsan változik. Ami tegnap tabu volt, mára természetessé válik, öröknek hitt igazságok dőlnek le és válnak avíttá és ódivatúvá. Egyre inkább így van ez a nők és a férfiak projektekben, informatikában betöltött szerepével: évről évre egyre kiegyenlítettebb a nemek aránya a szakmánkban is, és a néhány évtizede még férfiak által dominált világ lassan megnyílik a hölgyek előtt is.

Nagy szükség is van rájuk, mert bizony egy csomó dolgot sokkal jobban csinálnak, mint a férfiak, akiknek bőven van mit tanulniuk tőlük! Lássunk néhány olyan képességet, amik nélkül ma nem lehetünk sikeres projektvezetők, és amikben a nők sokszor sokkal jobbak, mint férfi kollégáik! 

48085934_s.jpg

Kommunikáció és érdekérvényesítés

Hiába a tökéletesre csiszolt módszertan meg a tudományos projektterv, ha a projektvezető képtelen érthetően,  hatékonyan és emberi módon az információáramlás működtetésére. A nők lételeme a kommunikáció, ami létfontosságú a komplex projektekben, ahol abszurd azt várni, hogy mindenki státuszriportokból tájékozódjon arról, mi is történik körülötte. Nagy, és egyre nagyobb szerepe van ilyenkor az informális csatornának, amit a hölgyek zsonglőri ügyességgel használnak.

A jól működő kommunikáció kapcsolatteremtéshez, a kapcsolatteremtés pedig remek érdekérvényesítő képességekhez vezet: amíg egy férfi fogvicsorgatva emaileket fogalmaz a kuckójában a még mindig nem telepített szoftverről, addig egy nőnek már réges-régen a tesztrendszeren mosolyog az új release, mert pontosan tudja, melyik rendszergazdát kell csilingelő hangon felhívni, és egy mogyorós csokival megkenni a projektfolyamatok olajozottá tételéhez.

EQ

Döbbenetes felfedezésre kezdenek ráébredni korunk menedzsment elméleteivel foglalkozó Nagy Kutatói: a projektekben dolgozó emberek nem tök egyforma robotok, akiket egyszerűen 1 FTE-ként le lehet írni, hanem emberek, akik bizony nem csak, hogy különböznek egymástól motiváció, teljesítőképesség, erősségek és gyengeségek terén, hanem még lelkük is, meg érzelmeik is vannak!

Ennek a lenyűgöző felfedezésnek pedig nem más a kegyetlen következménye, mint hogy a jó projektvezetőnek kiemelkedő érzelmi intelligenciával is rendelkeznie, amiben a nők jellemzően sokszorosan lekörözik a férfiakat, akik legszívesebben teljes testvértezetben, szöges buzogánnyal a kezükben oldanának fel minden projektkonfliktust a hülye lelkizés helyett.

Csapatépítés

Egy jó csapat csodákra képes, a csapatnak viszont össze kell állnia valahogy. Sajnos ehhez nem elegendőek az általában semmire sem jó csapatépítő tréningek, viszont csodákra képes a nők ösztönös csapatösszetartó ereje. Tyúkanyóként tudnak gondoskodni és anyatigrisként küzdeni, mindenkire vigyáznak és soha senkit nem hagynak hátra a harcmezőn! Megkérdezik, hogy van a gyereked, aki bárányhimlős lett a múlt héten, és képesek felkelni hajnali négykor, csak hogy elkészüljön a saját készítésű kókuszos keksz a fél 10-es heti státuszra, mert tudják, hogy ez legalább annyit ér, mint egy 360 fokos értékelő rendszer.

Párhuzamosítás és szervezőkészség

Fókuszálásban rettentő jók a férfiak, azonban a projektvezetés egy csomó egyszerre történő dolog menedzseléséről szól, ami sokkal jobban megy a nőknek. Zajlik a tesztelés, beesett egy csomó CR, jön a szállító tárgyalni, közben jön a hívás, hogy megakadt a rendszerhez kapcsolódó hálózat kiépítése, záporoznak az emailek: sokszor nem a halálos precizitás, hanem az események hullámainak meglovaglása hozza meg a projektsikert. És közben nem felejtik el, hogy a saját gyereküket szemészetre kell vinni, elhozni a tisztítóból a ruhákat, és a hétvégi bulira beszerezni a báránycombot sem. Elképesztő!

Stresszkezelés

A tagadás vagy alkoholba fojtás helyett sokkal jobb stresszkezelési technika a megélés, a kibeszélés, az elengedés: még akkor is, ha ez néha egy kis sírással is párosul este nyolc körül a monitor előtt, amikor már mindenki más hazament. A fejlettebb érzelmi intelligencia nem csak mások, de saját magunk kezelésében is hatalmas előny: a férfiak is nyugodtan elkezdhetik lassan bevallani maguknak, amit a nőknek már régen sikerült, miszerint ők is érző lények.

Szorgalom és tenni akarás

A világunk tele van igazságtalan, ostoba, hímsoviniszta előítéletekkel, így nőként érvényesülni, sikereket és elismerést kivívni, az üvegplafont áttörni elképesztően nehéz feladat. Azoknak a nőknek, akiknek végül sikerül, sokszor a férfiaknál többet, jobbat kell letenniük az asztalra, és végtelen elszántsággal, szorgalommal és hittel kell haladniuk az általuk választott úton. Ellenszélben. Nem csoda, hogy szorgalmasabbá, elszántabbá, és egyre többször sikeresebbé válnak, mint férfitársaik!

 

facebook_small.jpg

Kép: Copyright: studiostoks / 123RF Stock fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr10011742665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.09.26. 07:50:28

@eßemfaßom meg áll: aki szakmailag jó, az pont olyan jó, mint egy szakmailag jó férfi. Aki meg nem, az rosszabb...és folytathatnám az összehasonlításokat. Itt is megy most "a nők pozitív diszkriminációja az IT-ban" téma...

Május 40. 2016.09.26. 07:53:12

Inkább háztartást vezessenek, mint projektet.

CyberPunK 2016.09.26. 08:17:49

Ilyen baromságot is csak az írhat, akinek még nem volt női projectmanager-e.

agypres 2016.09.26. 09:41:09

Kedves Poszter! Hálás köszönet! Ezzel a tényleg alapos és reménytkeltően nem általánosító remekművel valószìnűleg sikerült az egész világgal elfogadtatnod végre, hogy a nők jobb projektleadek, mint a férfiak.
Remélem mélyenszántó és eredeti gondolataiddal a jövőven is megtiszteled a nagyérdemű olvasóközönséget. A hasonló témájú és szinvonalú posztok rendkívül fontosak. Abban a pillanatban ugyanis amikor kiderül, hogy ezért valaki fizet neked, nos abban a pillanatban érett meg ez a civilizáció a pusztulásra és onnantól kezdve, hogy ezt a kreténséget amit ide sikerült produkálnod valaki komolyan tudja venni, nos onnantól siratni sincs mit rajta.

Espada Rodelero 2016.09.26. 09:50:07

Ahaa!
Szóval a nők "nem szarabb sofőrök", mert ott mindenki egyénileg nézendő és lehetnek jó női sofőrők az utakon, merje bárki tagadni.
Viszont a projectvezetőknél egyértelműen és egyetemesen jobban a nők a felsorolt okok miatt.
És éljen a feminizmus, csatlakozzatok a heforshe faszsághoz, mert az nektek is jó...

A foci VB alatt egy hozzád hasonló blogger pontokba foglalta, hogy miért kéne inkább női focit nézni a férfi helyett. Az volt még ehhez hasonló színvonalú bejegyzés.

2016.09.26. 10:02:51

Hát nemtom a tapasztalat nem ez. Láttam pár pm-et, jót nem sokat, szerintem a nemnek nem volt sok köze a teljesítményükhöz.

erkölcsi hulla 2016.09.26. 10:14:31

Azért jobbak, mert a liberális feminista média azt mondja. Pont.

nookedli 2016.09.26. 10:24:35

A cikk írója még nem dolgozott együtt női vezetővel. Én 20 év alatt többel is dolgoztam együtt és férfival is. Megmondom őszintén a női vezetők szörnyűek. Sokszor beleviszik az érzelmüket a munkába és a beosztottakon töltik ki a menstruációs bajukat. Nálam birkább türelmű ember kevés van, de még engem is fel tud bosszantani amikor egy női vezetőnek a butaságai miatt vannak felesleges problémák. Férfi vezetővel még nem volt gondom. De minden kollégám és volt kollégám ezen a véleményen van. Ez a cikk tényleg egy buta feminim és manipulatív írás.

nookedli 2016.09.26. 10:27:32

@CyberPunK: Tapasztalatból mondom, kb. 6 női főnököm után (projektekben is részt vettem és ott is láttam női vezetőket) hogy nincs rosszabb a női projektvezetőnél. Lehet, hogy precízek, de akkor ne vezetők legyenek, hanem projekt asszisztensek, ott kell a precízség. Más jó tulajdonságot nem véltem felfedezni a női projektvezetőkben.

Szalahaddin 2016.09.26. 10:40:02

Ez feltűnt valakinek?
"amíg egy férfi fogvicsorgatva emaileket fogalmaz a kuckójában a még mindig nem telepített szoftverről, addig egy nőnek már réges-régen a tesztrendszeren mosolyog az új release, mert pontosan tudja, melyik rendszergazdát kell csilingelő hangon felhívni..."

Egyszerre mutatja általánosítva degeneráltnak a férfiakat és prostituálja a nőket. Fő feature-jük a szexualitás, vagyis a belengetett pina/szopás miatt lesz egy nő jobb vezető. Hihetetlen!

CyberPunK 2016.09.26. 10:56:41

@nookedli: Egyetértek, a kommentem a posztnak szólt! ;)

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 11:03:09

Kedves Poster! A szándék jutalmazandó, a kivitelezés csapnivaló. A nők pozitív diszkriminációja pont olyan káros, mint a negatív diszkrimináció.

Tehát, amikor egy nő mellett akarunk érvelni, akkor nem azt mondjuk, hogy jobb, mint egy férfi, hanem azt, hogy pont olyan jó. Mert mint feljebb vki megjegyezte, aki szakmailag alkalmas, annak nem lesz problémája a kommunikációval, az emberek irányításával sem. Mert szakmailag jó, nem azért, mert nő vagy férfi.

Nőként is, álláskereső nőket segítő önkéntesként is megborzongok a tyúkanyózástól, a hímsovinisztázástól, a csilingelő hangon felhívott rendszergazda meg pont azt sugallja, amit nő nem akar hallani: hogy testével, bájával, női mivoltával visszaélve jut előnyhöz. Nem, ilyet nő nem akar.

Apa(fej) 2016.09.26. 11:03:37

akkor te csak női projektvezetővel dolgozz ezek után. megérdemled....

CyberPunK 2016.09.26. 11:05:21

@jobangel: "Nem, ilyet nő nem akar."

Lehet, hogy általában nem akarják a nők, de nagyon jól megy nekik. :) Ahogy egy férfi se örül neki, hogy pénzzel sokmindent könyebben old meg, de attól még megoldja.

Itt az a kérdés, hogy ezt a törvényszerűséget elfogadjuk, vagy csináljunk egy nemtelen társadalmat.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 11:22:10

@CyberPunK: Nem lesz nemtelen egy társadalom attól, ha a nőket nem kezeljük szexuális tárgyként. Nincs ilyen törvényszerűség - pláne, hogy pénzzel egy nő is bármit el tud intézni, ez nem a férfiak kiváltsága.

erkölcsi hulla 2016.09.26. 11:25:44

@jobangel:
"Nem, ilyet nő nem akar."
De ha akar, bármikor büntetlenül megteheti. Elvégre ő hátrányos helyzetű kihasznált elnyomott nő.
hajrá.

CyberPunK 2016.09.26. 11:25:59

@jobangel: Nem kiváltság, mindig van kivétel, de a társadalmi elvárás az, hogy egy nő a mosolyával/mellével intéz el dolgokat, míg egy férfi a pénzzével/hatalmával.

Szalahaddin 2016.09.26. 11:27:15

@jobangel: Szerintem meg a szándék is ocsmány. A pozitív diszkriminációt a nők rendre elfogadják, sőt igénylik.
Sokkal fontosabbnak érzik a nők kollektív érdekeit, mint a teljes társadalomét.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 11:32:21

@Szalahaddin: A nők jelenleg hátrányban vannak, segíteni kell őket. De nem mások kárára, ez egyértelmű.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 11:33:28

@CyberPunK: Akkor a társadalom fejét kell rendbetenni. Még egy érv amellett, hogy egyenlően kezeljünk nőket és férfiakat a munkaerőpiacon.

CyberPunK 2016.09.26. 11:41:28

@jobangel: De nem egyenlőek. A femináci hozzáállásal sikerült elérni azt, hogy több 10000 év után elöregedő társadalmakról beszélünk, illetve olyan generációkról, ahol inkább nem képesek az emberek egy ember mellett leélni egy életet.

CyberPunK 2016.09.26. 11:42:55

@jobangel: Azt soha a büdös életbe nem fogod rendberakni, hogy egy férfi ne mellméret miatt válasszon egy nőt. Hacsak nem nagyon buta. Bár bizonyos pozícióban az is előny. Ezt hívják genetikának, küzdeni lehet ellene, de értelmetlen.

Szalahaddin 2016.09.26. 11:54:17

@jobangel: Mondd el, hogy hol vannak hátrányban?
A munkahelyi halálozások 95%-ának férfiak az elszenvedői. Ez hátrány?
A nők jóval kevesebb évet dolgoznak és egy éven belül is kevesebbet, mint a férfiak. Ez hátrány?
Hamarabb mennek nyugdíjba, de tovább élnek. ez hátrány?
A túlórák számát tekintve a férfiak többszörösét produkálják a nőknek.
Ez hátrány?

Mára az egész iskolarendszerünk nőpárti lett. 5 tanulóból 3 nő és csak 2 férfi a felsőoktatásban, ez hátrány?

A teljes feminista retorika egy konkrét szemenszedett hazugságra épül, a gender pay gap-re, amit minden egyes official fórumon már cáfoltak. Mindenhol!
Ennek ellenére nem hagy alább a népszerűsége. Alig van nő, aki ki merne állni a világ elé elmondani, hogy ez egy rettenetes és alattomos hazugság. Mert az: HAZUGSÁG

HoppJúlia 2016.09.26. 11:55:44

Szerencsére van, aki dolgozni (és nem kúrópajtást keresni) jár a munkahelyére, és elismeri, ha a munkájához szükséges infokat megadja és feltételeket megteremti valaki. Akkor is, ha történetesen nő az illető.

Melki 2016.09.26. 11:56:45

@jobangel:
Ez nem mindenhol igaz, programozóknál például úgy érzem, hogy kifejezetten előnyben vannak.

Mivel kevés a lány, alapból örülnek a lány jelentkezőknek és szeretnék őket felvenni. Persze a szakmai érveket ez nem írja felül, de alapból pozitívabban állnak hozzájuk. Ez inkább csak akkor számít, ha rezeg a léc.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 12:02:22

@Szalahaddin: Végy egy kétgyerekes nőt és egy kétgyerekes férfit, jelenkezzenek ugyanarra az állásra, ugyanazokkal a kompetenciákkal. A férfit fogják felvenni, mert a nő majd megy szülői értekezletre, meg betegek lesznek a gyerekek stb. Ez elég komoly hátrány.

Egy nőnek mindig magyarázkodnia kell(ene) állásinterjún: miért nincs gyereke, mikor lesz, hány lesz, stb. Ez is elég komoly hátrány, mert vagy szülőképes korú, vagy kisgyerekes, vagy 35 év felett szexre alkalmatlan vén szatyor... Kb. ennyiben merülnek ki a lehetőségei a legtöbb nőnek. A nőpárti iskolarendszeres felvetést nem értem: szabadon lehet felsőoktatási intézménybe jelentkezni, elért pontok alapján döntenek a felvételről, nem nemek alapján. Más kérdés, hogy a felsőoktatásból kikerülve egy férfinek egyből megnőnek az esélyei a karrierre egy nővel szemben. A kifejezetten hátrányos helyzetekről, mint pl. fogyatékos gyereket nevelő egyedülálló nő, vagy családon belüli erőszak áldozata, gazdasági függőségben tartott nő mind-mind olyan helyzet, amibe férfi nem kerül soha.

CyberPunK 2016.09.26. 12:09:34

@jobangel: Feleségem pár hónapja volt interjúkon, gyermektelen, korban lévő nőként, és sehol nem firtatták azt, hogy van-e egyáltalán gyereke.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 12:10:54

@CyberPunK: Abban a pillanatban, hogy szakemberek vagyunk, félre tudjuk tenni ösztönállati mivoltunkat, ahol a szaporodás az elsődleges. Ettől vagyunk emberek, pláne szakemberek. Azonfelül szép könyvelőt akarsz, vagy okosat? A nagymellű programozó a jobb, vagy amelyik jobb tesztet írt?

CyberPunK 2016.09.26. 12:17:04

@jobangel: Muhaha, elkéne töltened egy kis időt irodában. Amúgy ahol dolgozom ott konkrétan vannak olyan managerek, akik gyakornok csajokat deklaráltan a jó pipikből választják. A munkát elvégzik a többiek.

Állami könyvelőosztályt meg láttam működés közben (partner volt), volt kettő csatakanca akik a munkák 90%-át végezték (rendszerből kinyert statisztikai adat, nem hasra), maradék 4 csaj meg igen formás és fiatal volt.

Üdvözöllek a való világban, Neo.

Szalahaddin 2016.09.26. 12:20:15

@jobangel: "jelenkezzenek ugyanarra az állásra, ugyanazokkal a kompetenciákkal. A férfit fogják felvenni,"
Bizonyíték?
Kitalálom, az nem kell, mert szimplán... csak nem.

"Egy nőnek mindig magyarázkodnia kell(ene) állásinterjún"
Ez egy kurvára egzakt issue. Tudtommal a törvény tiltja az ilyen kérdéseket.
De tudod mit, legyen igazad.
Kérdés: Vajon nem jogos a munkáltató ilyen jellegű félelme?
Na, csak őszintén. És vedd bele a képletekbe az általam is felsorolt dolgokat, mint a kevesebb túlóra, kevesebb hajlandóság az újra, a kockázatvállalásra, kevesebb ambíció.
Valljuk be, hogy az átlag női munkavállaló szarabb, mint az átlag férfi munkavállaló, DE ettől még mindneki csak munkavállaló, tehát ha te nőként is jobb vagy nálam, hülye lenne bárki felvenni engem helyetted, érted? Ezzel szemben ti azt akarjátok, hogy ha mégis én vagyok jobb nálad, mégis téged vegyenek fel, csak mert te nő vagy, akit segíteni kell. Ez normális, azt mondod?

"A nőpárti iskolarendszeres felvetést nem értem: szabadon lehet felsőoktatási intézménybe jelentkezni, elért pontok alapján döntenek a felvételről"
Ez még igaz is, viszont ugyanez az érv miért nem áll meg akkor, amikor a gender pay gap esetén ugyancsak egyéni választások eredménye, hogy a mérnökök 90% férfi, míg az ápolók, óvónők,stb. pedig 90%-ban nők?

Aztán férfi nem lehet erőszak áldozata? Nem lehet gazdasági függésben? Érdekes ember vagy te.
a szemellenzőt még az anyaméhben kaptad?
De amúgy mire gondoltál?
Hogy ha van egy pozira 30 jelentkező, amiből a sorrendben a legjobb nő mondjuk a 7., akkor ha fogyatékos gyereket nevel, az első 6-ot akkor hajítsák ki és őt vegyék fel?
Te, mint cégtulaj, ezt megtennéd?

Értem én, hogy mit akarsz: a nők eldöntötték, hogy nem kell a férfi, csak a férfi forrásai, amit a törvények révén meg is kaphatnak, csak hogy ez nem elég, mert emellett az is kéne, hogy kevesebb befektetett idő, energia és pénz mellett ugyanazon kompenzációhoz is alanyi jogon jussanak, mert hisz a gyereke.
Bazd+, nem kell gyereket szülni, ha nem bírod eltartani. Nem kell elválni, ha nem bírod eltartani egyedül.
Miért a férfiak fizessék meg a nők önző örömei miatt növekvő számlákat?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 12:43:57

@Szalahaddin: bizonyíték: mintám nem reprezentatív, de az elmúlt 5 évben 3000 álláskereső karrierjét egyengettem. Tapasztalat.

Törvény tiltja a diszkriminatív kérdéseket, de állásinterjún, négyszemközt egy nőnek esélye sincs törvényi védelemre.

Feljebb pont azt írtam, hogy a nőket segíteni kell, de nem mások kárára. Ezért az egyenlőség híve vagyok, és nem az előnybehozásé.

A fogyatékos gyereket nevelő nő a legspeciálisabb női csoport, amit eddig láttam, de amit akarnak az egyáltalán nem irreális, főleg a mai internetes világban: rugalmas munkaidő, távmunka, részmunkaidő.

"em kell elválni, ha nem bírod eltartani egyedül." --- ezt hívják gazdasági erőszaknak. Ezeket a nőket a legnehezebb a munkaerőpiacon elhelyezni, mert a "kedves" férj mindent megtesz, hogy a nőnek ne legyen saját jövedelme, mert akkor elvész a hatalma. Ilyenkor már nem elég az álláskeresési tanácsadás, hanem többféle hatóság együttműködésével kell a nőt kimenekíteni. Valahogy férfit még sosem kellett, pedig az elvi lehetősége megvan, és ha férfi jönne, segítenénk.

eßemfaßom meg áll 2016.09.26. 13:00:11

@jobangel: nincsenek hátrányban. Különbségek vannak de a biológia ilyen rohadék, hogy pl a férfiak nem maradhatnak otthon szülni és nem válnak havonta pár napra elviselhetetlen hárpiává.

CyberPunK 2016.09.26. 13:01:13

@jobangel: Csak egy kérdés: eddig mennyi férfin segített bármilyen hatóság, akik válás után, dolgozóként, az utcára kerültek, és végérvényesen tönkrement az életük?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 13:05:33

@eßemfaßom meg áll: Most azt képzeld el, hogy nők sem maradnak otthon szülni, és jog szerint férfi is mehet GYEDre, GYESre. Tehát ez nem érv. A menstruáció szintén nem ügy, ha esetleg láttál már másnapos pasast, akkor tudod miért nem.

Szalahaddin 2016.09.26. 13:05:39

@jobangel: hah.. gazdasági erőszak.
amikor válásnál a nő kisemmizi a férfit(3 ilyen volt a családomban, amiből 2 nő volt), annak mi az elnevezése?

Amúgy tetszett a bizonyítékod: tapasztalat....
Itt mögöttem helyezkedik el az iroda kis kávézó sarka: Nespresso gép, babzsákfotelek, kanapék,stb. Megszámoltam, jelenleg épp 15 ember tartózkodik ott, mind nő.
Ez is csak "tapasztalat".
Amikor a főnök ezt látja, nem nőket lát nem dolgozni, hanem 15 egyént, akiket majd nem fog díjazni az éves értékeléskor, de ők minden bizonnyal azt fogják látni, hogy hátrányosan lettek kezelve, csak mert nők. Gondolom te a 3000-es mintádon soha nem tapasztaltál ilyet. Szóval így működnek a dolgok...

"a "kedves" férj mindent megtesz, hogy a nőnek ne legyen saját jövedelme, mert akkor elvész a hatalma."
Tehát a napjaink kapzsi női azt várnák el, hogy a férfi anyagilag is építse fel az ő lehetőségüket egy leendő válásra. Erre gondoltál?

Tudod, amikor az emberek döntést hoznak, legyen az egy "A" szakma, kivándorlás egy "B" országba, vagy a "C" személy mellett HTB karrier és gyereknevelés, senki nem tart pisztolyt a fejükhöz. Én is mehettem volna kommunikáció vagy művelődésszervező szakra.
Miért van az, hogy aki egy döntést utólag rossznak érez, az másokkal akarja kifizettetni a károkat?
Döntöttél, szar lett, vállald a következményeit. Vagy ilyet csak férfiaktól lehet követelni?

"Valahogy férfit még sosem kellett"
Nem nem kellett, csak szartok rájuk. Számold már meg a hajléktalanokat, sőt az összes társadalom peremén élő embert és a nemek arányát. Sokkal több férfi lesz ott, csak ez le van szarva magasról.
A férfiakat érő nem erőszakot kezelő szervezetek nem léteznek.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 13:06:32

@CyberPunK: Valószínűleg igen. Én férfiaknak is segítek álláskeresésben, egyéb problémáikra szintén hatóságokat, szakértőket tudok javasolni. Pont úgy, mint a nőknek.

eßemfaßom meg áll 2016.09.26. 13:07:47

@jobangel: "a "kedves" férj mindent megtesz, hogy a nőnek ne legyen saját jövedelme,"

és eljutottunk oda, hogy a férfi a geci.

femináci

eßemfaßom meg áll 2016.09.26. 13:08:46

@jobangel: most te komolyan lehazudod a biológiát az égről?

Szalahaddin 2016.09.26. 13:09:03

@jobangel: Mindegy, én kiszálltam.
További szép napot

TanacsLajos 2016.09.26. 13:53:53

@jobangel: Köszönöm a hozzászólást! Elgondolkoztam azon, amit írtál, értem amit írsz, és tanulságos számomra, hogy az egyébként egyszerű, és alapvetően pozitív kicsengésű metaforák (tyúkanyó) is rossz érzést tudnak kiváltani. Ezek szerint tényleg van hova fejlődnünk, és sokat kell még dolgoznunk azon, hogy a két nem jobban értse és tisztelje egymást.

Az általánosságban a társadalom által nőies(ebb)nek tulajdonított ilyen tulajdonságok számomra semmiképpen nem negatívak, sokkal inkább olyan értékeket hordoznak, amiből tanulni érdemes. Ez persze fordítva is igaz, a "férfias" tulajdonságokra.

Természetesen egyébként nincs értelme azt mondani, hogy a nők jobb projektvezetők mint a férfiak, mert mindenki olyan projektvezető, amilyen. Ráadásul a projektvezetést még csak meg sem lehet mérni. Olyan mondásnak sincs értelme, hogy a franciák jobb futók mint a belgák, vagy a szőkék jobban sütnek palacsintát mint a barna hajúak, pedig azok sokkal inkább mérhető tevékenységek. A cikk címe azért az, ami, hogy elgondolkoztassa azt, akit tud. :)

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 14:00:02

@eßemfaßom meg áll: Nagy nehezen eljutunk oda, hogy a nőt behívják állásinterjúra. De nem megy el, mert emberünk elverte kicsit, és nem akart szétvert fejjel menni. Ez nem femináciság, "csak" tény.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.26. 14:01:03

@Kriminalhauptmeister Harry: Azért projektvezetésre is lehet mérőszámokat kitalálni, ha akarunk. De szeretem a HR-eseknek elmondani, hogy ne akarjanak... :)

eßemfaßom meg áll 2016.09.26. 14:05:52

@jobangel: "De nem megy el, mert emberünk elverte kicsit, és nem akart szétvert fejjel menni"

Igen, ez nap mint nap így történik. Sétálgatunk az utcán és jönnek szembe a szétvertfejű háztartásbelik tucatjával

TanacsLajos 2016.09.26. 14:22:19

Most kaptam egy barátomtól, szorosan kapcsolódik:
blog.kolboid.eu/adjuk-at-helyunket/

Szalahaddin 2016.09.26. 16:24:07

@Kriminalhauptmeister Harry:
Ó, hát szóval így?
Akkor ha én leírom egy cikk címében, hogy "Minden blogger faszt szop", majd hozzáteszem a szövegbe, hogy "természetesen nem minden blogger, csak a cikk címe azért az, ami, hogy elgondolkoztassa azt, akit tud", akkor az rendben van?

De ha már azt leírod, hogy "kell még dolgoznunk azon, hogy a két nem jobban értse és tisztelje egymást", akkor jó volna ha akár csak jelét adnád annak, hogy ez vice versa is működik, tehát a nőknek is tisztelni kéne a férfiakat, a vívmányaikat(amiket ők is élveznek a nap minden órájában), a világukat és azok szabályait.
Jelenleg ennek semmi jelét nem látni.
Ma az van, hogy megy a femináci retorika minden blogból és mind megy egyből a Zindex/Origo címlapra, mert a liberalizmus burkába öltözött feminizmus ennyit enged és nem többet.
Ezzel szembemenő, férfiakat nem vadállatként vagy tökeit vesztett lúzerként ábrázoló írás sosem jut át a szűrőkön.
Nagyon erősen túllőttetek már a célon, ennek köszönhető a sok egybevágó komment.

HaCS 2016.09.26. 17:03:36

Személy szerint ugyanaz a gondom, mint az összes pozitív diszkriminációnál.

Logikai, érveléstechnikai szempontból hiteltelen, alkalmatlan a vitára. Az ok egyszerű. A védendő csoportok ellenében közmegegyezés szerint nem ildomos, vagy egyenesen nem megengedett érvelni. Ezzel együtt a pozitív tulajdonságokat vitatni sem. Érvelés, vita nélkül pedig nincs bizonyítás.

Az érveléstechnika szabályai pedig kimondják, hogy egy állítás, ami nem megkérdőjelezhető, az bizony nem is igazolható.

I_Isti 2016.09.26. 17:09:43

Miért kell ezeket a blogbejegyzéseket ilyen komolyan venni?

Bambano 2016.09.26. 18:07:38

@Szalahaddin: ez a gender-pay-gap is egy vicces dolog. azt követelik a nők, ha jól értem, hogy a nő ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kapjon, mint egy férfi. kérdés: ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kapnak a férfiak? nem. tehát egyrészt a fizetés nem a gender miatt különbözik, másrészt olyan jogot követelnek maguknak a nők, amik a férfiaknál sincs meg.

Bambano 2016.09.26. 18:17:02

@Kriminalhauptmeister Harry: azt ugye tudjuk, hogy Zimbardora hivatkozni több, mint égés?

midnight coder 2016.09.26. 20:34:01

@jobangel: "A fogyatékos gyereket nevelő nő a legspeciálisabb női csoport, amit eddig láttam, de amit akarnak az egyáltalán nem irreális, főleg a mai internetes világban: rugalmas munkaidő, távmunka, részmunkaidő."

Ilyesmiket ha profi szoftverfejlesztő vagy talán ki tudsz magadnak harcolni, különösen ha valami egzotikus és keresett területen dolgozol, de azzal akkor is számolnod kell, hogy ilyenkor bizony lényegesen kevesebbet fogsz keresni, mint ha ugyanezt a cégnél benn ülve csinálod. Kivéve persze, ha vállalkozó vagy.

midnight coder 2016.09.26. 20:37:59

@nookedli: A nők ugyan tényleg jobbak a kommunikációban, viszont lényegesen hajlamosabbak Trónok harcát csinálni a munkahelyen intrikákkal, klikkekkel, ki kit hogyan csinál ki a háta mögött versennyel. Anno az első munkahelyemen egy rakás nő volt (csak sajnos kb. 10-20 évvel idősebbek mint akkor én), és a távozásomba erősen belejátszott, hogy az agyamra mentek az állandó pletykák, civakodások, intrikák még akkor is, ha engem közvetlenül nem érintettek.

TanacsLajos 2016.09.27. 08:43:34

@jobangel: És ha számokkal mérni nem jó irány (amúgy szerintem se), akkor honnan tudjuk, hogy jó-e valaki szerinted?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2016.09.27. 09:14:56

@Kriminalhauptmeister Harry: Szereti-e az ügyfél, üzleti partner, a projekt többi résztvevője? Ez szerintem a legfontosabb. Tényleg megoldja-e a felmerülő váratlan problémákat, vagy simán lerázza magáról a felelősséget? Milyen költségekkel menedzsel egy-egy problémát? Tud-e a költség mellett racionálisan érvelni, vagy csak szaktudása hiányosságait fedi el pl. egy számlázós szakértő bevonásával. Hatóságokkal hatékony-e az együttműködése, vagy folyamatosan bírságot, illetéket kell fizetnie, mert bénázik? Jól használja-e a projekthez rendelt erőforrásokat, vagy pazarol, esetleg túlterhel embereket, amíg mások malmoznak? Lehet még sok, de nekem most nagyhirtelen ez jutott eszembe.

Számokkal mérni azért zsákutca, mert a projektre valószínűleg nem ő szerződött, hanem egy sales, vagy egy másik csapat. A vállalt határidőket megállapították valahogy, de tuti, hogy mindig közbejön valami, amiről nem tehet, tehát arra sem lehet KPI-t építeni. A költségek felmérése sem biztos, hogy az ő feladata volt, ha mégis, biztos volt rajta olyan nyomás, ami miatt alul kellett terveznie. Van sok okos KPI egy projektvezetőre, de mégsem működnek tapasztalatom szerint.

HighTroller 2016.09.27. 12:55:29

Van rá egy összekávézott követelményspecifikációm, hogy ezt a posztot Mrs. Kriminalhaupmeister Harry írta.

Szalahaddin 2016.09.27. 13:37:49

@HighTroller: Nem számít, hogy milyen nemű írta, mert az ordas baromság nemtől függetlenül ordas baromság.
ha férfi mondja a feminista szart, attól az nem lesz kicsit sem hitelesebb.
A feminizmusnak kell megváltoznia, igazzá válnia, nem pedig papucs-szövetségeseket toboroznia.

Sadist 2016.09.27. 20:23:56

"Hiába a tökéletesre csiszolt módszertan meg a tudományos projektterv, ha a projektvezető képtelen érthetően, hatékonyan és emberi módon az információáramlás működtetésére. A nők lételeme a kommunikáció"

Csak baromira nem arra használják, amire való, gyk. információ hatékony átadására. A nők a kommunikációt elsősorban kapcsolatteremtésre és szocializációra használják.

"EQ"

Ez is elég közkeletű mítosz, hogy a nők érzelmileg mennyire fejlettek. A valóságban egyáltalán nem. Csak azokkal empatikusak, akik közel állnak hozzájuk, értsd rokon, közeli ismerős, szerető, stb.
Ezt a kevés empátiát is leginkább más nőknek és gyerekeknek tartogatják, legutolsó sorban a férfiaknak.

"Csapatépítés"

Ez a legnagyobb vicc az egész posztban. Ha egy nagyobb családnál (6-8) embernél többet kell összetartaniuk, akkor teljes káoszba fullad, mert képtelenek hierarchikus rendszerek kialakítására. Hány nő képes egyben tartani több száz vagy ezer embert, mondjuk egy cégben vagy egy hadseregben?

"Párhuzamosítás és szervezőkészség"

Ez is csupán mítosz, csak nagyon felületesen tudnak egyszerre több dologra figyelni, ami összességében még kevésbé hatékony, mintha csak egy dologra fókuszálnának, de arre rendesen. Lásd pl. autóvezetés. Ha egyszerre kell lassítani, visszaváltani, indexelni és még a jobbkéz szabályra is figyelni, 10-ből 9 nő teljesen megzavarodik.

"Stresszkezelés"

Hahahaha :D Az átlag nő már attól is kiborul, ha a főnöke erélyesebben szól hozzá. Nagyon más a két nem stressztűrő képessége. Elég megnézni egy tőzsdét, férfiakkal van tele, mert ők bírják azt a hatalmas nyomást, ami munka közben rájuk nehezedik.

"Szorgalom és tenni akarás

A világunk tele van igazságtalan, ostoba, hímsoviniszta előítéletekkel, így nőként érvényesülni, sikereket és elismerést kivívni, az üvegplafont áttörni elképesztően nehéz feladat."

Bizony, meglehetősen nehéz áttörni valamit, ami nem is létezik.

"Azoknak a nőknek, akiknek végül sikerül, sokszor a férfiaknál többet, jobbat kell letenniük az asztalra, és végtelen elszántsággal, szorgalommal és hittel kell haladniuk az általuk választott úton. Ellenszélben. Nem csoda, hogy szorgalmasabbá, elszántabbá, és egyre többször sikeresebbé válnak, mint férfitársaik!"

Sikeresebbé? Milyen téren is?

I_Isti 2016.09.28. 14:40:18

@Kriminalhauptmeister Harry:

Egyébként, ha már ilyen fullextrás veszekedés van, akkor tegyük hozzá, hogy a Biblia szerint a "derék asszony" igazából egy full-extrás projektmenedzser:

lásd még Példabeszédek 31:10-től:
10
Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.
11
Bízik ahhoz az ő férjének lelke, és annak marhája el nem fogy.
12
Jóval illeti őt és nem gonosszal, az ő életének minden napjaiban.
13
Keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel.
14
Hasonló a kereskedő hajókhoz, nagy messziről behozza az ő eledelét.
15
Felkel még éjjel, eledelt ád az ő házának, és rendel ételt az ő szolgálóleányinak.
16
Gondolkodik mező felől, és megveszi azt; az ő kezeinek munkájából szőlőt plántál.
17
Az ő derekát felövezi erővel, és megerősíti karjait.
18
Látja, hogy hasznos az ő munkálkodása; éjjel sem alszik el az ő világa.
19
Kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót.
20
Markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szűkölködőnek.
21
Nem félti az ő házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött.
22
Szőnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az ő öltözete.
23
Ismerik az ő férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel.
24
Gyolcsot sző, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedőnek.
25
Erő és ékesség az ő ruhája; és nevet a következő napnak.
26
Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.
27
Vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek étkét nem eszi.
28
Felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják őt; az ő férje, és dicséri őt:
29
Sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat!

I_Isti 2016.09.28. 14:41:22

Bár mondjuk a projekt szkópja elsősorban a család, és a családi vállalkozás. :)

TanacsLajos 2016.09.28. 14:46:58

@I_Isti: Ezazezaz annyira tudtam, hogy igazam van, hát még a Biblia is megírta! :)))

Scapa Flow 2016.09.28. 15:07:57

@Kriminalhauptmeister Harry: Ezazezazezazezazezaz... Barom!

www.youtube.com/watch?v=lybngoeDqLk&t=88s

Komolyan, senki nem veszi észre, hogy az erőltetett feminista propaganda egyszerűen buta, mint a tök?
Nagy smiley-kkal örvendezel, mint egy falat kenyérnek az etióp gyerek, ha valaki bármi, látszólag téged igazolót tesz ide?
Ennyire kell ez a kis lelkednek?

Na, hauptmeister, mire vagy hajlandó, hogy én is egyetértsek?
Megér egy laza cumit a szent ügyed?

Szánalmas...

padisah 2016.09.30. 08:36:15

@eßemfaßom meg áll: sőt, én is mindig megverem a feleségem amikor állásinterjúra akar menni

baszki ne menjem, ki fog vigyázni a gyerekünkre ha ő dolgozik, majd én ???!

padisah 2016.09.30. 08:40:15

az egész feminizmusban az a nagyon nagy tévedés, hogy nem a nőt és vele a női életformát akarja egyenrangúvá tenni

hanem a nőkből akar férfiakat csinálni, és óriási elnyomásnak tekinti hogy ez a biológiai törvényszerűségek miatt mégse sikerül

egyébként komolyan mondom, hogy akárhányszor valaki belengeti a "családon belüli erőszak elkövetői a férfiak" dumát, ezentúl megyek és teszem is a közösség elleni izgatás elkövetése miatt a feljelentést, ez konkrétan az: egy nem ellen irányuló gyülőletkampány, kollektív bűnösség vélelmezése, amivel majd indokolható hogy miért kell velük szemben aggressziót elkövetni

jojoka 2016.10.08. 20:24:15

@Sadist:
Matriachális társadalmakban bizony a nők képesek több ezer embert egyben tartani.
Ha a nevelés arra pozicionál, hogy a konyhában fogsz rohadni akkor nem tanít vezetői képességeket.
De egy jó ideje ez már nem így van.
Felnőtt az a generáció ahol már bizony előfordulhatnak olyan hölgyek akik igenis alkalmasak erre.
Ismerek is ilyen hölgyeket. Nálunk pl. egy 28 éves hölgy fog össze jelenleg egy 12 fős csupa férfi csoportot. Ha nem lenne akkor az az anarchia folytatódott volna amely megvolt már sok éve egy férfi vezetése alatt. Amely anarchia jó sok jó szakembert elüldözött a cégtől.

Hozzászólok 2018.05.02. 19:48:57

@CyberPunK: bocsánat a femináci hozzáállásról muszáj:

ahhoz hogy ne, vagy csak sokára szülessenek gyerekek, az is kell azért, hogy

melyik férfi kíván házasodni és kitartani a családja mellett? A 40 éves? addig kit is akar kúrogatni?
Ja, azt a szegény "feminácit" aki epedve várja hogy találjon magának, egy megbízató társat...
Aki nem hagyja el feltehetőleg. De nem nagyon úgy néz ki hogy van ilyen. Tehát: saját és biztos alapot teremt és aztán vállal gyereket, ha már akkor is el tudja tartani, ha apuci esetleg úgy dönt hogy ő még más nőkkel is, meg különben se jut rá elég figyelem mióta ez a kicsi megszületett, stb.

Vagy
huszonévesen beáll kvázi kurvának és elfogadja hogy a pénzes biztonságért bizony csak egy öregedő kopasz köpcös jut.

Szóval kettőn áll a vásár. Kedves fiúk.
süti beállítások módosítása