Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Projektek Könyve Galaktikus Egyház

2016. március 06. - TanacsLajos

Újabb izgalmas témára bukkantunk a magyar informatikai élet különlegességeinek kutatása során: egy eddig rejtve működő vallási szektára, akik hitüket egy sokáig raktárban heverő, selejtezésre ítélt notebook merevlemezés véletlenül megtalált PDF dokumentumra alapozzák.

A dokumentum, melynek címe "Projektek Könyve", magát az Intergalaktikus Egyetemes Projekttudás Forrásaként aposztrofálja, bölcsességeket, tanításokat és erkölcsi útmutatásokat tartalmaz, amelyeket Xenulu, az Első Nagy Projektmenedzser életén és munkásságán keresztül mutat be. A Projektek Könyve Egyház tagjai megingathatatlanul hisznek a dokumentum hitelességében, melynek bizonyítékát a dokumentumot hitelesítő, Kr. e. 23 495-ből származó időbélyegben látják, amellyel a fájlt ellátták.

Blogunk meghívást kapott a titkos társaság múlt heti áhítatára, ahol a társaság Xenulu bölcsességeit kutatva fohászkodott az elkövetkező projektfázisok sikeréért. Fogadjátok szeretettel az ott elhangzottak közvetítését, olvassátok nyitott, befogadó szívvel és tiszta elmével!

"Kedves Projekttestvéreim!

Áradjon belétek a nagy Xenulu békessége, aki betartott határidőket és motivációt sugároz projektjeinkbe az ő végtelen bölcsességével! 

Hallgassuk fennállva és mobiltelefonunkat nem nyomkodva eheti szent státuszjelentésünket a Projektek Könyvéből, annak is a 12.4.6.4.5-től 12.4.6.4.9-ig tartó szekcióját!

És összegyűltek vala a projekttagok, és mondák Xenulunak:
"Segíts nekünk, hisz kik vagyunk mi, hogy projektünket a helyes útra térítsük? Avagy hogyan mondhatnánk mi, akik senkik vagyunk, bármit is urainknak és menedzsereinknek, akik vasmarokkal menedzselék mindennapjainkat, és akár fejünket is vétethetik? Nyomorúságban tengetjük így napjainkat, keseregve sanyarú sorsunk felett."
És mondá erre Xenulu:
"Miért kishitűsködtök ily nagyon? Hiszen kik lennének a ti menedzsereitek nélkületek? Hiszen mit ér a fej a láb és a kéz nélkül? Ahogyan nemdebár a processzor ugyancsak mit sem ér háttértár és perifériák nélkül!
Mert a rest az, aki kívülről várja a Kiteljesedést és önmaga kishitűségébe szorulva tehetetlenül másokra mutogat. 
Hallgassatok és meghallgattattok! Delegáljatok, és delegáltattok! Változtassatok, proaktivizálódjatok, és megdicsőültök! 
Ámde vigyázzatok: mikromenedzseljetek, és mikromenedzseltettek! Panaszkodjatok, és magatok ellen is panaszt húztok fejetekre, és a Galaktikus Kiteljesedés Fénye sosem ragyog majd rá projektetekre!"


Nővéreim és fivéreim, hányszor van, hogy mi magunk is olyanok vagyunk, mint a történet projekttagjai! Működési szabályzatokra, felső vezetői jóváhagyások hiányára mutogatunk, erőforráshiányra panaszkodunk. Másokra várunk, másoktól várjuk, hogy önnön nyomorúságunknak véget vessen!

Hányszor hangzik el a kérdés, hogy akarunk-e változást, és mindannyiszor IGEN a válaszunk! De vajon ugyanilyen elszántság lakozik-e a szívünkben, amikor arról van szó, mi magunk változzunk? Hányszor panaszoljuk, hogy senki nem ír emlékeztetőt a megbeszélésekről, de vajon elöl járunk-e mi magunk jó példával? Hányszor nézünk át egy-egy gazdátlan hibajegy fölött és vonjuk meg a vállunkat azzal, hogy "nincs benne a munkaköri leírásomban"?

A Nagy Xenulu azt üzeni nekünk: ne másban keressük a Galaktikus Kiteljesedés és Projektsiker felé vezető utat, hanem saját magunkban! Hiábavalóság a menedzserek mindenhatóságában bízni, hiszen nem ugyanúgy emberek ők is, mint mi?

És igen nővéreim és fivéreim, bizony előfordul majd, hogy a sors próbára tesz, és minden tőletek telhetőt megtesztek, igazán változni próbáltok és helyesen cselekedni, de a világ körülöttetek mégsem követi példátokat. Ne csüggedjetek ekkor sem! Mert tiszta marad a szívetek, élő a lelkiismeretetek, és abban a boldog tudatban regisztrálhattok az álláskereső portálokra, hogy hitünkhöz hűek maradtatok.

Azonban ha keményen küzdötök és Xenulu Módszertanához hűek maradtok, a jutalmatok nem marad el:  megadatik nektek, hogy példátok termékeny talajra hull! A tohonyaságot tettvágy, az egymásra mutogatást összefogás, a végeláthatatlan megbeszéléseket pedig vidám munka váltja majd fel!

Boruljunk most le nővéreim és fivéreim a Xenulutól tanult módon wifi antennáinkkal a Szilícium Völgy irányába, és mondjuk fennhangon a mi Örök Menedzserünktől tanult imát:

"A projektindítótól a projektzáró vacsoráig,
A Te Módszertanod kísérjen, ó nagy Xenulu!
Óvj meg minket a kritikus éles hibáktól,
És az élesítés előtti CR-ektől!
Adj nekünk magas rendelkezésre állást,
Pozitív projektmegtérülési mutatókat,
Fényességed ragyogja be mindörökké
Végfelhasználóink boldog orcáját!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr128425304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása