Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

A Felsőbbrendű Programozó 13 Pontja

2019. szeptember 01. - TanacsLajos

man-841515_1280.png

  1. A programozó is ember, csak különb, mint mások.
  2. A saját kódom soha nem hibás, csak meg nem értett.
  3. Mindenki más kódja szar.
  4. A fejvadászok létezésének egyetlen célja, hogy saját felsőbbrendűségemet igazolják: ha elfogadok egy ajánlatot, kegyet gyakorlok a világ felé.
  5. Bármennyi fizetést is kapok, annál sokkal többet érdemelnék.
  6. Lehet, hogy nem én vagyok a legjobb programozó a világon, de nagyon közel állok ehhez.
  7. Ha megérinted a laptopomat, meghalsz.
  8. A dokumentálás és tesztelés a gyengék menedéke.
  9. Az emberi öltözködési stílus csúcspontja a fekete, fejlesztői konferenciás póló nagyzsebes rövidnadrággal.
  10. A papucs a legszebb cipő.
  11. A technológia, amihez értek, a legjobb a világon, és mindenre IS alkalmas.
  12. Minden technológia, amihez nem értek, szar.
  13. Luke Skywalker igenis létezik.

 

Image by Sergey Prusakov from Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr1612821646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

necrophil collins 2019.09.01. 21:04:13

Minden projekt szar, és én tudom, hogy lehetne jobban csinálni, de akkor ki programozna?

midnight coder 2019.09.02. 07:27:14

A 9-bõl a rövidnadrág nem igaz! A fekete fejlesztõi konfos pólóhoz fekete hosszú farmernadrágot kell viselni.

midnight coder 2019.09.02. 07:41:33

@necrophil collins: Az a project amit épp most csinálok, nem szar, de az a két multis project amin az elmúlt 6 évben dolgoztam tényleg az volt. Annak, hogy a legtöbb projekt szar, elég objektív okai vannak, leginkább üzletiek. A megrendelõ általában a business, az pedig pont szarik arra, hogy hogy van összetákolva az adott cucc, nem is ért hozzá, õt az érdekli, hogy az egészbõl kipottyanó Excel táblában neki tetszõ adatok legyenek. Így aztán unit/funkcionális tesztre, refactoringra nemigen van idõ, ha jönnek is új funkcionalitások akkor azokat már egy erõsen lecsökkentett karbantartó csapat rakja bele, gyakran ahogy esik úgy puffan alapon, mert a dolog tegnapelõttre kell, és van még 50 nyitott hibajegy amit meg kell oldani ugyanakkorra. A legfaszább pedig az, amikor egy ügyes marketinges elad a businessnek valami jó kis low coding cuccot, azzal hogy ezzel majd jól megoldják a fejlesztést saját maguk, aztán úgy egy hét után rájönnek hogy erre nekik nincs idejük/energiájuk és odatolják a programozóknak, õk pedig szívnak vele mint a torkosborz, mert ami eddig egy sor volt, az most 5 perc egerészés, de kidobni nem lehet a cuccot, legalábbis amíg a cégnél van az a menedzser akinek eladták...

gabiiii 2019.09.04. 23:30:40

@midnight coder: Ennél már csak az állami és EU-s IT projektek "jobbak". Ott az egyetlen cél a költségvetés 80-90%-ának becsatornázása megfelelő zsebekbe. A maradékból nemhogy szarul, de sehogy sem lehet megcsinálni. Ezért a legtöbb ilyen projekt papíron elkészül, leigazolják, kifizetik, de valójában a helyiek által tákolt régebbi rendszereket használják tovább.

I_Isti 2019.09.30. 08:39:37

@midnight coder: "hogy az egészbõl kipottyanó Excel táblában neki tetszõ adatok legyenek."
Ez nem egészen van így, ugyanis végeredményül egy darab, maximum három slide-os power point prezentációt akarnak, maximum 12 pontos betűkkel, amit klasszul lehet mutogatni, (mutogatni lehet, látni viszont nem!) és ami nagyon fontos, hogy _egy_ darab számot. (Mondjuk egy olyan bonyolult idősorra, amit legalább három-négy diagrammal lehetne normálisan bemutatni, vagy egy minimum háromdimenziós statisztikai táblával.)
süti beállítások módosítása