Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Legyél jó vezető!

2020. június 07. - TanacsLajos

Legyél jó vezető! Legyél asszertív, legyél megértő! Támogató legyél, támasz az embereknek, a menedzsment és a főnökök kora már lejárt. Mutass példát, légy hiteles, légy következetes! Toleráld a hibákat, soha ne basszál le senkit, légy megértő, ha sokadjára sem sikerül!

A fejlődésben támogasd az embereket, mutass nekik utat, adj építő visszajelzést, engedj nekik teret, hogy kibontakozzanak! Kérj magadról visszajelzést, fogadd nyitottan a kritikát! Tudj motiválni, feltüzelni, inspirálni, legyen karizmád! Aktív figyelemmel figyelj, kapcsolódj, ne címkézz, ne nyomkodd folyton a telefonodat!3545fa7d-bd95-4d34-b896-5ae62942976c.jpeg

Image by Free-Photos from Pixabay

Legyél agilis, öleld magadhoz a változást! Légy a jelenben, légy tudatos, legyél  mindfullness-ben! Mindent úgy csinálj, hogy a 6 éves és 85 éves önmagad is büszke legyen rád! Vedd észre az élet apró csodáit, mindig állj meg, és szagold meg a rózsákat!

Legyél egészséges, ne igyál koffeint, ne igyál alkohol, ne dohányozz, ne egyél zsírosat, ne egyél cukrosat, óvakodj a gluténtól, igyál sok vizet, bármennyit vizet is iszol, többet kellene innod! Mozogj sokat, fuss maratont! Élj aktív életet, legyél egyensúlyban! Aludj sokat, aludj jól, az alváshiány gyilkos dolog!

Olvass minden héten el egy könyvet: ne feledd, a sikeres emberek egy csomó könyvet olvasnak! Légy sikeres! Sikeres, és boldog! Jogod van ahhoz, hogy boldog legyél, ha nem vagy az, csakis magadnak köszönheted, te vagy a saját sorsod alakítója. Ne feledd: különleges vagy, egyedi és megismételhetetlen! Élj úgy minden napot, mintha az lenne az utolsó!

Légy kiegyensúlyozott, légy önmagad! Legyél önazonos, ne akarj más lenni, mint aki vagy! Ismerd meg önmagad, mindent magadért csinálj! Légy természetes, ne játszd meg magad! Lépj ki a komfortzónádból, aki nem mozog, az elsüllyed! Ismerd a határaidat, ne feszítsd túl a húrt, lazíts, ez nem verseny! Legyél győztes, legyél ragadozó, legyél vadász, lovagold meg a hullámokat, ne hagyd, hogy elborítsanak!

Legyél stílusos, legyél csinos, legyél jóképű, öltözködj megfelelően! A jó megjelenés fél siker. Passzoljon a zoknid színe az övedhez és a táskádhoz! Legyél jó szülő, jó partner, legyél jó az ágyban! Tanulj meg faszénen grillezni, tanulj meg kovászos kenyeret sütni! Tudj bort választani! Utazz sokat, ne ülj otthon, láss világot! Számolj be róla a közösségi médiákon! Legyen hobbid, legyen én időd, az jár neked! Törődj a családoddal, ők a legfontosabbak! Legyen autód, de legyen biciklid is, rollerezz, vegyél kabriót, vitorlázz! Gyűjtsd a szemetet szelektíven!

Ne legyél mikromenedzser, tudd, mikor kell valamit elengedni! Érts a szakmádhoz, ne hagyd, hogy megvezessenek! Legyen fejlett az EQ-d, hangolódj rá a másikra, adj visszajelzést, ne legyél elfogult, legyél a dolgozóknak elérhető, legyen nyitott az ajtód mindig! Ne keverd össze a munkát a magánélettel, ne haverkodj! Építs ki bizalmi légkört, érd el, hogy bízzanak benned! Ne bízz senkiben, csak aki megérdemli! Halászni taníts, ne halat adj, de még jobb, ha megtanítod őket hálót készíteni!

Emelkedj ki a tömegből, hallasd a hangod! Legyél mobil, legyél online, legyél virtuális, építs közösséget, publikálj, legyen saját véleményed, legyél influencer! Használj hárombetűseket, ismerd a trendeket, ismert a toolokat, ismerd a módszertanokat! Járj konferenciákra, legyen véleményed, építs saját networkot! Ne feledd a személyes brandépítést, legyen brandépítési tanácsadód, coachod, személyi edződ! Ne feledd a menedzserszűrést, ebben a korban már érdemes! Tudatosan építsd a karriered, ne a pénz motiváljon, hiszen a pénz nem motivál!

Szeresd magad, jó vagy úgy, ahogy vagy! Légy ambíciózus, ne elégedj meg azzal, amilyen vagy! Sose legyél csalódott, ne légy maximalista! Csak törekedj, légy elfogadó! Engedd meg magadnak is a hibázást, legyél magaddal megbocsátó! Ne hagyd abba a tanulást soha, ha nem fejlődsz, lemaradsz! Valósítsd meg a work-life balance-t, vagy work-life integrationt, legyél flowban, teljesedj ki a munkádban! Légy hatással, hagyj nyomot magad után!

Legyél erős, de legyél érzékeny! Dolgozz keményen, a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét!

Ne erőltesd, egyszerűen csak legyél, aki vagy!

Legyél jó vezető!

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr3915716332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2020.06.11. 14:10:29

Hiányolom a cikk végéről azt a részt, hogy majd a végén a diliházban hogy viseld a kényszerzubbonyt, és hogy mosolyogj az ápolókra.

L.Cz. 2020.06.12. 22:22:36

Vagy ha a fentiek nem jönnek össze, akkor csak lesd az Excel-riportban, hogy "ződbe' vagyunk-e", ha nem, akkor ossz ki pár letolást (lehetőleg a saját beosztottaidnak, már ha tudod, kik azok) és csak azzal foglalkozz, hogy a saját KPI-jaid olyan szinten legyenek, hogy éppen meglegyen az év végén a maximális menedzsment bónusz, de sokkal ne haladják ezt meg, mert akkor nagyot fognak emelni rajta a következő évre.

Sailorland 2020.07.15. 15:42:32

"...Ne erőltesd, egyszerűen csak legyél, aki vagy!" - de azért előtte 8 pontban leírtuk, hogy milyen akarj lenni...
süti beállítások módosítása