Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

ASAP

2022. április 24. - TanacsLajos

asap.png

"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz.

Az engem most bocs, de hadd ne érdekeljen, hogy most máson dolgozol. Az Elnökvzrigzgatóúr szólt le, hogy asap csináljuk ezt meg, úgyhogy akármit is csinálsz, az most kurvára nem fontos. Igen, tudom, hogy tegnap arra mondtam, hogy az a legfontosabb, de azóta változott a helyzet. Amúgy is azért vagyunk agilisak, hogy az ilyen asap határidőkre tudjunk reagálni, nem? Úgyhogy légy szíves, szólj a srácoknak is, hogy dobjanak el mindent, és ugorjanak rá erre, de asap.

Nem tudom, milyen másik projekten dolgoznak, de nem is érdekel. Amúgy is, ha egy kicsit is hatékonyabbak lennétek, már rég készen lennétek azokkal a szarságokkal. Nem is tudom amúgy, miért kell nekem folyton megmondanom, hogy mit csináljatok, tudhatnátok magatoktól, mi a fontos, tisztára, mintha óvodásokkal kéne együtt dolgoznom. Az Elnökvzrigzgatóúrtól jött amúgy vissza, hogy több tulajdonosi szemléletet meg önállóságot vár az emberektől.

Meddig ér rá? Semeddig nem ér rá, azért asap öcsém, mert nem ér rá. Hogy mi ne készüljön el időre most, hogy ez az asap feladat beesett? Tőlem ilyet ne kérdezzél! Pontosan tudod, hogy mindennek meg kell lennie, és ez a ti felelősségetek. Képzeld, hogy minden fontos! Ha valami nem lenne fontos, minek kellene megcsinálni? Annyi emberetek van, ne mondd már, hogy nincs ott valaki, aki ha mondjuk nem hatot kávézna ma, akkor ne tudná az asap dolgokat megcsinálni.

Szóval nekem baszki mindegy hogyan, de asap legyen meg. Maradjatok bent tovább, ja, bent sem vagytok, mert home office, akkor meg úgyis spóroltatok egy csomót azzal, hogy nem kellett buszozni. Na, például a Béla mit csinál? Nem tudod? Akkor biztos nem olyan fontos, ez az, Béla majd segít. Esetleg meg is csináljam helyettetek? Vagy most már eleget segítettem?

...

Hello! Mi, hogy átküldted az anyagot? Melyiket is? Jah, amit tegnap mondtam? Oké, megnézem majd valamikor, nem tudom, szerintem a héten de lehet, hogy csak a következőn. Persze, asap kellett, tök jó, hogy küldted, mert izé ez fontos volt, vagyis persze, sürgősfontos. Majd megnézzük persze, de lehet, hogy majd csak a jövő hónapban tud az Elnökvzrigzgatóúr elé menni, mert most a héten nincs, jövő héten konferencia, aztán meg szabadságon leszek én. Viszont jó is, hogy hívsz, mert akartam mondani, hogy van itt egy dolog, amit asap meg kellene oldani." 

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr2517815175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.04.25. 12:53:24

Ezért xarom le az asapokat, tudva, hogy a kirúgás határán billegek - már 22 éve :-))

Billy Hill 2022.04.25. 13:09:07

Ennél csak az a jobb, amikor essóess kell valamit megcsinálni...

renitencs 2022.04.25. 14:55:35

Bocs a tudatlanságomért..WTF is "asap" ?

gigabursch 2022.04.25. 15:31:32

@renitencs:
As Soon As Possible
Amilyen gyorsan csak lehet

Atpat 2022.04.25. 19:56:10

@renitencs: a "főnöki" nézőpontból azt jelenti, hogy már tegnap is késő lett volna. Én, a kis passzív-agresszív kénytelen voltam inkább szó szerint venni, nem előresorolni, valamikor elszöszmötölni vele, majd közölni, ilyen gyorsan volt possible. Bakker, ha valaki feladatot ad ki, akkor a határidő legyen konkrét és pontos, és lássam a nevét a kiadás dátuma felett/alatt leírva. Márcsak a kölcsönös bizalom fennatartása végett, ugye.

lalibatyo 2022.04.26. 07:25:06

Sürgős ?
-Igen, amilyen gyorsan csak lehet.
Akkor sajnos nem tudok segíteni mert sürgős munkát nem vállalok . Kérem keressen mást !

]{udarauszkasz 2022.04.26. 08:05:36

A mi cegunk gyorsan,olcson es pontosan dolgozik. On ezek kozul kettot valaszthat!

Semper Fidelis 2022.04.26. 08:28:19

Ha egy céges mail subjectjében azt látom, hogy asap, meg sem nyitom.

Treff Bubi 2022.04.26. 09:54:24

Az asap munka az esetek nagy részében kényelmes tempóban is elvégezhető lett volna, ha korábban valaki nem kotlik rajta / felejti el / ugorja át az emailt véletlenül, stb.

gigabursch 2022.04.26. 14:06:10

@Treff Bubi:
Sok esetben a barom ügyvezető tornáztat hülyeséggel, mert különben nem telik ki a munkaidő. Így aztán nem is marad idő az érdemi munkára.
Aztán még asap/sos jönnek a kapkodások.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2022.07.11. 17:32:08

A SAPka.

@lalibatyo: Ja, ezt ilyen "gyorsan" lehet.

Irbisz 2022.07.28. 11:35:59

Az asap feladatok kb. 98,76 %-a tényleg ilyen:
"Hello! Mi, hogy átküldted az anyagot? Melyiket is? Jah, amit tegnap mondtam? Oké, megnézem majd valamikor, nem tudom, szerintem a héten de lehet, hogy csak a következőn. Persze, asap kellett, tök jó, hogy küldted, mert izé ez fontos volt, vagyis persze, sürgősfontos. Majd megnézzük persze, de lehet, hogy majd csak a jövő hónapban tud az Elnökvzrigzgatóúr elé menni, mert most a héten nincs, jövő héten konferencia, aztán meg szabadságon leszek én."
süti beállítások módosítása