Derrick és Harry Projektmenedzsment Blogja

Státuszmérkőzés - élő közvetítés!

2013. április 21. - TanacsLajos

„Szeretettel köszöntöm kedves nézőinket a képernyők előtt! Gyönyörű napunk van ma, hatalmas izgalommal várjuk a hamarosan megkezdődő kerületi másodosztályú rangadót, ahol a szállítói oldalon a Pénztalicska Kft, a megrendelőin pedig a Nagyarculat Zrt játékosai mérkőznek meg egymással egy barátságtalan mérkőzésen, a heti projekt státusz értekezleten.



A játékosok egymás után érkeznek a pályára, majd látván, hogy mások még hiányoznak, nyomban el is hagyják azt, ki a kávéautomata irányába, ki a mobiltelefonját nyomkodva. Az idegek harca ez már itt a bemelegítés közben: a játékosok jól tudják, hogy taktikai előnyre lehet már a mérkőzés kezdetén szert tenni egy jól időzített nyitással. Kis késéssel még beszerezhető a meccs során létfontosságú kávé és ásványvíz, viszont túl soknál az ellenfél bevetheti a "Hogy is tudnátok időben szállítani, mikor még innen is mindig késtek" vagy a "Számoljuk ki mennyi pénzbe is került ez az elvesztegetett 15 perc" cselt, már a meccs elején pontot szerezve!

Úgy látom, a csapatok felsorakoztak, egyik csapat sincs híján támadásra és hárításra szakosodott játékosoknak. A mérkőzés ebben a pillanatban megkezdődik! A Pénztalicska csapatkapitánya egy klasszikus altatási taktikát választ: megkezdi az előző mérkőzésen írt 34 elemű feladatlista végigolvasását, kezdve az elintézett, de teljesen jelentéktelen feladatokkal, ezzel tompítva az ellenfél lendületét.

A negyedik pont után azonban a Nagyarculat csapatkapitánya rögtön egy egész pályás letámadást indít, előrántva a hetek óta húzódó és egyre komolyabbá váló teljesítmény problémát! Micsoda fordulat! Parádés támadó játéknak lehetünk tanúi, a levegőben csak úgy röpködnek a "Lassabb, mint valaha", "Ezt így nem engedjük élesbe", "Felháborító, ilyet még nem láttunk" kifejezések!

A Pénztalicska csapata most jól láthatóan védekezésre kényszerül, korábbi taktikájukból kizökkentették őket, vajon hogyan tovább? A hárító játékosok veszik át a prímet, legfontosabb most, hogy megtörjék a támadás lendületét, ehhez egy klasszikus lépéshez folyamodnak: egyszerre tesznek föl két kérdést is, a lassú funkciók listáját és azok üzleti relevanciáját firtatva, majd a válaszokat meg sem várva egy oldalazó mozdulattal a lassúságot a megrendelő hálózati problémáira kenik! Ügyes lépés, a támadás lendülete megtörik, majd a védők egy "Azért megvizsgáljuk a profiler-rel" trükkel végleg elhárítják a veszélyt!

A defenzív lépések után most a szállító indít egy gyors, sértődött támadást a még mindig megrendelői aláírásra váró megrendelőlapokra hivatkozva, mártírként hangoztatva, hogy tulajdonképpen szívességből dolgoznak! A Nagyarculat játékosain a sor most a védekezésre, a jól ismert, de mindig beváló "egy csónakban evezünk" figurát választják, majd taktikusan ígéretet tesznek a dolog eszkalálására. Micsoda mesteri húzás, egyszerre hárítanak és tolják át valaki máshoz a problémát, a megoldás ígérete nélkül. Nem hiába, ezek a fiúk szívvel-lélekkel játszanak!

A mérkőzés már a félidőnél tart, a csapatok érezhetően fáradnak. Lapos, ideges ide-oda vagdalkozás kezdődik néhány hiba prioritása körül, de a játék a középpályán folyik, igazán veszélyes akció nélkül. Az idegek harca ez, egyik fél sem tudja mit tartogat a másik!

A Pénztalicska csapatkapitánya újra visszakanyarodik a félbehagyott feladatlistához, jól tudja, értékes pontokat szerezhet, ha sarokba szoríthatja a megrendelőt néhány, már hetek óta le nem zárt specifikációs résszel. Néhány korábbi, be nem tartott határidő felemlegetése, egy drámai utalás a szerződésre, rövid mártírrá válás az el nem fogadott specifikáció alapján folyó fejlesztés miatt, éééééés... IGEN, OTT A PONT!!! Gyönyörű akció, nem hiába a sok évnyi rutin: a szállító játékosai tudják jól, vannak cselek, amik mindig beválnak!

Nehéz helyzetben a Nagyarculat játékosai, a mérkőzésből alig öt perc van hátra, és a Pénztalicska egyértelműen vezet! A megrendelői csapatkapitány veszi magához a kezdeményezést, teljes pályás letámadást indít a megígért, de soha le nem szállított dokumentációk témájában! Ötletes, de kockázatos akció! A másik oldalon felkészülten fogadnák a támadást, de a Pénztalicska egyik fiatal játékosa ekkor hatalmas védelmi hibát elkövetve elszólja magát, és elárulja, hogy a dokumentációkból még csak a tartalomjegyzék sem létezik, és hónapokig nem is lesz idejük foglalkozni vele, annyira le vannak maradva a funkciók fejlesztésével!!! Micsoda hatalmas baklövés! A szállító rutinosabb játékosai egy könnyed ígérgetéssorozattal lazán háríthatták volna a támadást, de ezt a lyukat már nem képesek befoltozni a védelmükön: a megrendelői csapat fölényesen kihasználja a helyzetet, és pontra váltja az ellenfél hibázását!!

A csapatok újrarendeződnének, de a mérkőzés ekkor véget ér: a meccs helyszínét egy másik projekt játékosai szeretnék már elfoglalni, akik tíz perce már egyébként is folyton benyitogattak a terembe. A Nagyarculat és a Pénztalicska játékosai búcsút vesznek egymástól, igazi sportemberhez méltóan már nem munkáról, hanem a hétvégi síelésről vagy bográcsozásról tereferélnek notebook csomagolás közben, majd elhagyják a pályát.

Köszönjük kedves nézőink, hogy velünk tartottak! Remek meccsnek lehettünk tanúi, és bár a mérkőzés ma döntetlennel zárult, a jövő héten a csapatok a szokott időben és színvonalon újra összecsapnak majd, várjuk Önöket ismét!"

facebook_small.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derrickesharry.blog.hu/api/trackback/id/tr815238067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása