Utolsó kommentek:

élhetetlen 2020.03.20. 01:46:50

@Hozzászólok: “Kár is volt levelezni veled”. Úgy emlékszem , nem én kezdtem, és nem erőltettem rád a levelezést. Megtettem azt a szívességet, hogy válaszoltam, és írtam pár logikus gondolatot. Neked ez nem elég, nem tudom, milyen ifót vártál. De engem nem zavar, ha ezentúl csak mással levelezel, tehát semmi gond.

Bejegyzés: Mítingezünk

Hozzászólok 2020.03.19. 22:56:00

@élhetetlen: nem kaptam semmilyet ezek szerint.
Kár is volt levelezni veled.

Bejegyzés: Mítingezünk

élhetetlen 2020.03.18. 16:55:53

@Hozzászólok: “ezek szerint ti ismeritek egymást, usernevvel ott a munkahelyen.”. Gondolom, ezt is érted, de én nem. Milyen munkahelyről beszélsz? Én arról írtam, hogy, ha van egy trágár, durva kommentelő, rengeteg kommenttel, és eltűnik, de megjelenik egy másik nick ugyanolyan trágár stílussal, alig száz kommenttel, akkor az illető váltott, valószínűen azért, mert valahonnét kitiltották. Ez csak egy logikus magyarázat, és fogalmam sincs, ki volt előtte. És vannak, akik több néven futnak. Ha egy kommentfolyamon belül hungry horse-nak írsz, és éhes ló válaszol, akkor nem kell sok ész ahhoz, hogy lásd, hogy a két nick ugyanaz a kommentelő. Ebből nem tudom, milyen infót kaptál, de légy vele boldog.

Bejegyzés: Mítingezünk

Hozzászólok 2020.03.18. 13:13:28

@élhetetlen: ezek szerint ti ismeritek egymást, usernevvel ott a munkahelyen.
Köszönöm az infot, udv.

Bejegyzés: Mítingezünk

élhetetlen 2020.03.17. 20:57:22

@Hozzászólok: “szerintem birnálak, ha személyesen ismernelek”. Ez kedves. A nickem meg olyan, amilyen. Azok szoktak váltogatni, akiket x helyről kirúgtak. Nekem nincs okom rá. “Nomen est omen”, de nem nickname est omen.

Bejegyzés: Mítingezünk

Hozzászólok 2020.03.17. 20:14:42

@élhetetlen: szerintem birnálak, ha személyesen ismernelek. De a nickneved akkor se jo. Nomen est omen.

Bejegyzés: Mítingezünk

élhetetlen 2020.03.17. 02:32:34

@Hozzászólok: Aha. Értetted, sőt, hogy árnyaltam, most már még jobban érted. Akkor azt is érted, hogy ez a nicknév nem panaszkodás, nem akartam életképesebb/helyezkedőbb/ügyesebb lenni, mint vagyok, nem fér bele a jellemembe. És a név választást csak egy pofátlan, igazságtalan intézkezés váltotta ki belőlem. Emlékszel még, mikor Lázár János vett fel a városa nevében frankhitelt? Amíg jól ment, jó volt, mikor megugrott az árfolyam, beperelte a bankját. Életképes, okos, és gátlástalan. Nem vagyok, és nem szeretnék olyan lenni, mint ő. És, ha már őt hoztam szóba. Az Operába premier bérletem volt, Lázár erre nem költött volna soha. Egyszer láttam, mikor nyilván ingyen meghívót kapott az igazgatói páholyba, és ez valahol nagyon szánalmas.

Bejegyzés: Mítingezünk

Hozzászólok 2020.03.17. 01:42:40

@élhetetlen: mar értettem az előbb is, de sikerült tovább árnyalnod.

Bejegyzés: Mítingezünk

Mérges 1234 2020.03.15. 22:29:13

Nalunk minden meeting ilyen, mindig van egy ket fejelszto, aki elkesik, nem jo terembe megy.
altalaban az emberek, nem olvassak el mirol fog szolni a meeting, ha veletlenul tudjak, akkor sem keszulnek fel, akkor sem ha kulon keres van, hogy ennek vagy annak utana kellene nezni.

Napi standupokon, nem vezetik a taskjaikat, van aki azt sem tudja milyen taskja van.
Managment kuzd, folyamatosan meetingelunk, de ez nem oldja meg,hogy teljes belesaras van. Product ownernek fogalma sincs semmirol.

Szinte szo szerint igy megy az egesz ahogy le van irva, aztan vannak lyan esetek mikor hetekig levelezunk a semmirol, mig vegul valamelyik kollega megnezi vgre, es rajon, hogy az egesz targytalan.

Amugy a managerek nalunk szeretnek ha haladna a dolog, de nem tudnak mit tenni, teljes erdektelenseg van.

Bejegyzés: Mítingezünk

élhetetlen 2020.03.15. 21:43:16

@Hozzászólok: “beszedes nevvalasztas”. És mindenki a lelkivilágának megfelelően érti. Na, de most elmesélem. Ahhoz mindig jól kerestem, hogy ne kapjak tanácsi lakást, tehát mikot a 47 nm-t nagyobbra cseréltem, akkor 6 milláért vettem meg azt a lakást, amit előző hónapban a tulaj 600 ezerért vett meg, közben még akármi. Ezt a nevet akkor vettem fel, mikor megszületett az a bölcs döntés, hogy akinek van annyi pénze forintban, amennyi a tartozása frankban, az frankonként kap 70 ft. támogatást, nyilván az adómból. Nem volt adósságom, ebből az osztogatásból is kimaradtam. Soha, semmit nem húztam le másoktól, tehát élhetetlen vagyok. Nem lesz belőlem Mészáros Lőrinc. Így érted?

Bejegyzés: Mítingezünk

Hozzászólok 2020.03.15. 19:54:49

@élhetetlen: beszedes nevvalasztas

Bejegyzés: Mítingezünk

Ritko 2020.03.06. 10:17:09

Ez a valóságban úgy néz ki, hogy minden multinál vagy szervezetnél van egy maroknyi ember, aki képes értéketet teremteni, és van egy rakás élősködő, akikhez elfolyik a bevétel nagy része. Akik értéket teremtenek, azok általában a mérnökök/programozók stb, de attól még hogy programozó vagy mérnök vagy még ugyanúgy lehetsz élősködő.

Namost az élősködők azok, akik így meetingelnek, amit itt olvashatunk. Amikor viszont olyan emberek meetingelnek, akik értéket teremtenek, akkor konkrét problémákról és azok lehetséges megoldásairól/ konkrét specifikus feladatokról van szó, nem pedig ilyen baromságokról.

Tehát ha egy ilyen meetingen ülsz, amit itt olvastál, akkor biztos lehetsz benne, hogy élősködőkkel vagy körülvéve.

Bejegyzés: Mítingezünk

vajdasagi 2020.03.03. 17:00:19

@qwertzu: Meg amellett Te még kioktatsz, mert én nem ismerem a paródiát, mint műfajt. A paródia tehát " az arányok megváltoztatásával eltorzítva komolytalanná teszi azokat, kiemelve ezzel a komikus jellegzetességeit"

Én azt állítom, hogy ez nem változtatja meg az arányokat. Ez valóban ÍGY zajlik sok helyen.

Bejegyzés: Mítingezünk

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.03.03. 14:46:48

Sajnos a hülyeség, tudatlanság és lustaság áradása generálja ezeket a mitingeket. Persze szükség van az elszámoltatásra, de sajna nem ez a jellemző. Most programoztam le egy olyat, ami a "fejlesztő" csapat évek óta nem képes megcsinálni. Na jó, nekem is három nap kellett hozzá. És mocsok voltam, gépi kódban - na jó, assemblerben - írtam meg, csak azért hogy véletlenül se tudjanak belenyúlni.

Bejegyzés: Mítingezünk

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.03.03. 14:42:32

@Kivlov: Ritkán értünk egyet. De most igen.

Bejegyzés: Mítingezünk

qwertzu 2020.03.03. 13:56:48

@vajdasagi: Ugyanazt mondjuk.

"a fenti írás minden eleme ismerős" vs "És külön-külön pedig minden részletét, mindegyik elemét láttam már."

Bejegyzés: Mítingezünk

vajdasagi 2020.03.03. 12:54:20

@qwertzu: Nem, én nem ismerem fel a paródiát, mert nem vagyok ehhez elég művelt és okos. De szerencsére Te majd orvosolod ezt a hiányosságomat. Nagyon köszönöm.

A fenti írás lehet hogy a legrosszabb hazai példát még egy picit el is túlozza, de voltam én már MAJDNEM ilyenen. És külön-külön pedig minden részletét, mindegyik elemét láttam már. Még a "piros zokni" résszel teljesen analóg gyöngyszemet is.

Sajnos elég erős egyesekben a késztetés arra, hogy fontoskodjanak. Ha ezeket összeereszted a semmittevőkkel egy megbeszélésre, akkor ilyen meetingek születnek. Nem állítom, hogy ez csak Magyarországra jellemző, de mintha erősebben lenne jelen, mint kb. 5 másik országban, ahol szintén vettem részt hasonlókon. Azért a nemzetközi összevetéshez limitáltak az ismereteim.

Bejegyzés: Mítingezünk

Sailorland 2020.03.03. 12:53:45

Határozott állítás a "sokat megélt, tapasztalt JEDI lovagoktól": Mítingre nincsen szükség, mindenki tudja a dolgát a projektben, csak a PM fontoskodik, hogy eladhassa magát.

Ja, hogy...:
-...a szobán kívül senkinek foglama sincs, hogy mit csinálnak bent a fejlesztők
-...a szobán belül senki nem tudja, hogy a szobán kívül is van élet és a projektnek vannak változói, amit kezelni kell.
-...a szobán belül senkit nem is érdekel, hogy a szobán kívül is van élet és a projektnek vannak változói, amit kezelni kell.
-...a menedzsment szintet is kezelni kell, mert semmiről nem tudnak, csak ami a státusz prezik első slide-jának első 3 sorában van.
-...a menedzsment szintet is kezelni kell, mert semmi sem érdeklni őket, csak ami a státusz prezik első slide-jának első 3 sorában van.
-...a menedzsment szinten eldurranó pofonokat valakinek állni kell, nehogy a szobában lévő "virágszálak", leleki törést szenvedjenek, ha valaki rákérdez, miért nincs kész semmi.
-...a projektnek is vannak elvárásai nem csak a vágyálmait kiélő Product Ownernek és kávét szürcsölgető programozónak, amit figyelembe kellene venni. (pl. EU-s)
-...a projektnek is vannak elvárásai, nem csak a vágyálmait kiélő Product Ownernek és kávét szürcsölgető programozónak, amiket figyelembe kellene venni. (pl. EU-s finanszírozás, Projekt kapcsolódások, elvárt dokumentáció...stb)

+1: -...a projekt adja a pénzt és számol is el vele, amiből fizetik a vágyálmait kiélő Product Ownert és kávét szürcsölgető programozót.

Bejegyzés: Mítingezünk